220v Ac 0-80v Dc trafo (koşu bandı motoru için)

byseyyah

Üye
Katılım
18 May 2012
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
51
Herkese merhabalar,

Benim elimde 80v dc ile çalışan bir koşu bandı motoru var. Bu motoru başka bir projede kullanmak istiyorum. Ancak 220 Ac - 80 Dc transformatör bulamıyorum. Konu hakkında bilgi paylaşımında bulunabilecek arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Yardım ederseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
36vdc adaptörlerden 2 sini seri bağla derim ama şaseleri ayrı olmalı en yakın değer bu bir de amperine dikkat et bahsetmemişsin.
 
Geri dönüşünüz için çok teşekkürler. Amper konusunda haklısınız atlamışım . Yarın değerlerine bakıp paylaşırım. Ayarlı olması çok iyi olur, zira ilk kalkış çok sert olacaktır.


Birde şaselerin ayrı olmasını biraz açabilirmisiniz...
 
Birde şaselerin ayrı olmasını biraz açabilirmisiniz...
Çok basit dışı metal güç kaynaklarının negatif kutbu şase ile itribatlı, 2. kaynak ile birleştirmeye kalktığında bu da metal kasa dolayısıyla birinci kaynak aynen bildiğin kısa devre!!! Aklında canlanmadıysa seri bağlı 2 pil çiz sonra bunların gövdesini (- uç) birleştiren bir çizgi çiz (bağlantı).
 
Peki çözümü nasıl olmalı...

Seri bağlanacağı için bu sorun olmaz diye düşünüyorum ama, atladığım bir yerler yoktur inşallah...
 
220 volt ac /80 V. dc trafo arıyorum dıyorsunuz. Sanırım güç kaynağı dıyecekdiniz.Trafo kendi başına DC gerilim üretmez. 220/80 volt. ve motor gücüne göre trafo sardırıp bu gerilim dogrultmanız gerekir diye düşünüyorum.
 
Evet haklisiniz yanlış kelime, güç kaynağı olmalıydı. Bu konuda yardima ihtiyacım var. ..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst