220 Volt Sigorta 12 Voltta Çalışır mı ?

6A yakın değer oldugu için ısınır ve sorun olmasada zaman zaman atabilir bence biraz daha büyük olanı kullanmakda fayda var ayrıca havuzlara verilen 12 v herhangi bir tehlikeye sebep olmaz sade 12 dc ise elektrolize sebep olur ve suya herhangi bir sebeple değen kısımlar zamanla erir yok olur ve dc de ac sigorta kullanılmaz .Genel olarak ise ac ve dc önemli olan akımdır gerilim belirtilen sınırların altında olsada fark etmez
 
önceki çalıştığım otelde 4 hyüzme havuzu vardı.
Havuz aydınlatma lambaları için :tafo çıkışı 12 v kullanılıyor.
Bence kaçak akıma da gerek yok.
Zaten 12 v
 
Kullanılabilir önemli olan geçen akım miktarıdır. Tehlikeli temas gerilimi 50v'tur , 12V devreye kaçak akım koruma rölesi konulmaz.
 
12 volt AC için üretilmiş 1 yada 2 Amperlik (çift kutuplu olursa daha iyi olur) sigorta varmı? kullanan yada satışını yapan bir yer biliyorsanız çok sevinirim..

bu iş için bende 400V AC 2A sigorta kullanıyorum ama iyi çalışmıyor.. kısa devrelerde 3-4 sn de atıyor. normal çalışmada 2A in üstünde akım çekilince de 7-8 sn de atıyor.. tam bir koruma yok ama idare ediyoruz..
 
Acaba diyorum?.220x6=1320 W.,12x6=72 W...Amper esas alınacak olursa 1320-72=1248 W. güç ne olarak kabul edilecek.Kolay gelsin.
 
12 V 50 W lambanın çekeceği akım 4,16 amperdir... 6 Amper sigorta uygundur...
Ama bahsi geçen sigorta "C" karakteristik... Bence "B" olmalı...
 
arkadaşlar web arkadaş çok güzel birşeye değinmiş eğer 12V DC ise kullanamazsın onun için DC sigorta kullanmalısın teorik olarak 12V AC de 6A lik sigorta kullanman yanlış değil ve bence B tipi kullanmalısın eğer kullanacaksan fakat eminim ki ustaların çoğu C tipi kullanıyordur
 
seçim tamamen yanlış C tipi sigortalar geçikmeli açar ve sistemde kaçak akım rölesi bulunmamakta.bir kaçak veya arıza durumunda sigorta geçikmeli açıcaktır. geçikme süresincede arızalı kısma dokunan şahıs gerilim altında kalıcaktır hatta geçikmeli açma süresi içindede elektrik sisteminde hasar görebilir yangın bile çıkabilir. şöyle özetliyim sigorta devreyi kaçak akım insan hayatını korur. k.a.rölesi sigortanın algılamadığı ama canlılar için teğlikeli olan miliamperler düyeyineki hatayı ayırmak için kullanılır.ayrıca sisteminde kaçak olduğunu sürekli atarak sana bildirir.yani hem insan hayatını koruyor hemde bir hata alılama ve ihbar sistemi gibi çalışıyor.eğer bu yazıyı okumuşsan ve havuzdan sorumlu kişi sen isen hatanı hemen düzelt kardeş. ve hem sigorta vem k.a.rölesi kullan ve k.a.rölesini sigortadan önce bağla...kolay gelsin..
 
Bu biraz ciddi bir konu bilgilendirim sigorta secimi yaparken sigortanın akım değeri kablonun max akım taşıma kapasitesinen küçük çekilen nominal akımdan ise büyük olmalıdır. ayrıca cihazın sanayi tipi motorlar değilse c tipinen uzak durun b tipi a.o.sigortalar kullanın.B tipi sigortalar anında hatalı kısmı şebekeden ayırmaktadır.kolay gelsin...tekrar
 
Selamlar, Karavanda DC 12 volt sistemde güneş panelleri ile şarj regülatör ve aküler arasına C tipi AC 16 amp. ABB otomatik sigorta kullanılmış. Bu sigortayı B tipi DC sigorta ile değiştirmeliyim ?
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,352
Mesajlar
916,929
Kullanıcılar
450,205
Son üye
ahmtmtlu

Yeni konular

Geri
Üst