2 oransal vana kontrolü hakkında?

Katılım
11 Mar 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba, tecrubeli arkadaşlara bir sorum olacak, bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. kontrol etmek istediğim proseste 2 adet pt100 üm ve 2 adet oransal vanam var. PT100 lerin her biri bir oransal vanayı kontrol edecek şekilde programı yazabilir miyim? Simatic manager help menüsünden anladığım pıd için FB41 ve FB58 kullanabiliyorum. Burda her bir pt 100 verisini bu bloklara giriş olarak mı vereceğim? Oransal vana olarak samson marka vana kullanacağım ve bir tanesi buharı diğeri soğuk su miktarını ayarlamada kullanacağım.

Saygılarımla.
 
Umarım buhar kazanı değildir bu sistem. Eğer öyle ise daha tecrübeli birinden yardım almanı kesinlikle ve şiddetle öneriyorum.
Öncelikle vananın 0-10 V veya 4-20 mA gibi analog bir sinyal ile kontrol edildiğini varsayıyorum. Her bir PT100 aynen dilediğin gibi birer adet vanayı kontrol etmek için kullanılabilir. Hatta iki PT100 arasındaki sıcaklık farkını bile bir vanayı kontrol etmek için kullanabilirsin. Bu senin prosesinin ihtiyacına ve algoritmana göre değişir kısaca. FB41 analog çıkışlı bir PID kontrol blokudur ve FB58 de analog çıkışlı sıcaklık kontrol blokudur. Her ikisi ile de sonuç alabilirsin ancak FB58 kullanmanı öneririm. Senin yapmak istediğin işte dediğin gibi iki adet bu bloktan kullanmak gerek ve PT100 verilerini blokların PV girişine vermelisin. Sıcaklıkları kaç derecede sabit tutmak istiyorsan da HMI' dan girilecek set değerlerini bu blokların SP değerine yönlendirmen gerekecek. Blokların Out çıkışları da vanaları kontrol edecek analog çıkış adresine yönlendirilmelidir. Geriye PID bloklarının optimum değerleri ve min max Out değerlerini ayarlamak kalıyor. Bunlar biraz uğraştırabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,329
Mesajlar
916,738
Kullanıcılar
450,172
Son üye
ismailgurel39

Yeni konular

Geri
Üst