1600 kva TRAFODA..

Gerilimden referans almaya gerek bırakmayan bir yazılımla biz o işi çözdük, akım bilgisi OG den (ister sekonder koruma rölesi, ister yeni bir akım trafosu) gerilim referansı AG den.

Arkadaşlar ben oraya ulaşmaktan bahsetmiyorum. Akım trafosunun çift sekonderli olması gerektiğinden bahsettim ki, sekonder koruma içinde bu gereklidir. Ve sistemde sekonder koruma olacağından (1600 kVA) Akım trafosunun sekonder koruma rölesine gelen uçları RGKR den seri geçirilerek kullanılabilir. Zaten arıza durumunda sekonder koruma çalışmayacağı için her halükarda müdahele gerekir. Ve izin vermek zorundadırlar. Ayrıca söz konusu bölgede arıza ihtimali oldukça düşüktür.
Asıl sorun Gerilimden referans almaktadır. Malum OG den ölçüm yağılan yerlerde sayaş 100 V. tur. Bu yüzdende büyük ihtimalle Gerilim(ölçü) trafoları 100 v. sekonderlidirler. Belki bir tanesi 100-220 v. tesis edilmiştir(iç ihtiyaç için). ABB ve Siemensin 100 v. ile çalışan RGKR leri var ama tek fazlı. Eğer arkadaşın tesisinde yük dengeli ise bu röleleri kullanabilir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar biz bu iş için yazılıma filan ihtiyaç duymadan rvc 12 rvt 12 veya rg8bs ile çok yapabilirsiniz alabilirsiniz gerilim illaki 100 v olacak diye kaide yok 100-440 v arası da olabilir
 
arkadaşlar role elektropan ın ekr24 . arıca n>10 değeri kompanzason rolesı ıcın doğru olurmu emın degılım
 
OLMAZ faz açısı kayar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,959
Kullanıcılar
450,211
Son üye
gurdal35

Yeni konular

Geri
Üst