15 KW Motor Yıldız Üçgene Geçiyor Fakat Düşük Devirde Dönüyor

Selam

Motorun dahlender gibi görünüyor...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
T-R/S-T/R-S ile faz bağlantısını motor sargısı üzerinden yaptım ama hiç bir değişiklik olmadı sorun sanki başka yerde motor dönüş hızını etkileyen başka neler olabilir frekans, rotor kısa devre çubukları gibi.. yaparmı bu arızayı bobinajcıya yolladım bakalım ne diyecek
 
yunus yaptığın bağlantı gönderdiğin resimdeki gibi ise yanlış aynı renkleri karşı karşıya bağlayacaktın.(TABİİ ÜÇGEN VE YILDIZ KONTAKTÖRÜNDEN AYNI SIRA İLE ÇIKIYORSA ör:R fazına Maviler-S fazına Kahverengiler-T fazına siyahlar.)
 
Arkadaşlar bişeyler yazmışsınız ancak hemen hemen herkez farklı şeyler yazmış bu motor tıri fazla çalışıyorsa yıldız üçgende çalışması erekiyor ve kumanda devresi normalmi eğer normalse tavsiyem motor rulmanlarının ve rotor milinin kontrol edilmesidir eğer bunlarda bir problem varsa motor biraz gürültülü ve devriden düşük çalışacaktır
Ayrıca motor devrede ikien bağlantı uçlarını ölçmenizi tavsiye ederim çünkü bağlantı uçlarında bir gevşeme varsa bu motor yüke girdiği zaman yeterli beslemeyi yapamayacağından motor devirden düşer
 
motor stator içindeki lamaları kırmış"sargı lamaları" o yüzden bu şekilde çalışıyormuş bobinajcıya motoru söküp bakmasını sölemiştim o söyledi manyaetik alan oluşamamıyordu galiba motor gövdesinde sorun var baya ilginç oldu araştırmacı forum mıknatıs gibi rotoru tutuyor hareketi kısıtllıyor bu arıza
 
Ben demiştim ama bağlantıda hata yok diye :) Neyse gözün aydın Yunus bey
 
Kumanda devreni kontrol etmende yarar var. Üçgen çalışmaya başladığında motor hala yıldız bağlı olarak çalışıyor olabilir. Böyle bir durum benimde daha önce başıma gelmişti.
 
Kumanda devreni kontrol etmende yarar var. Üçgen çalışmaya başladığında motor hala yıldız bağlı olarak çalışıyor olabilir. Böyle bir durum benimde daha önce başıma gelmişti.

Sn yunusx sorunun neden kaynaklandığını 25.mesajda belirtmiş herhalde görmediniz :)
 
Sarıma gitmeyen bir motorun anguşunun kırılması bana biraz garip geldi. Bahsettiğimiz şey tek bir parça değil stator saç paketinin uzunluğu kadar ince saçların birleşmesinden oluşur. İçinde boyunca sıkı şekilde bobinaj teli bulunur. Rulmal bozulsa dahi üzerine sürterek çalışmaya dayanabilir. Kopacak birşey olmadığını zannediyorum. Ayrıca bu parça kırılsa sanırım sargı yerinden çıkıp rotora sürter??
 
Bobinaj sırasında kutuplaşma yanlış yapılmıştır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst