İlk yerli füze fırlatıldı

Abdülhamid Denizaltısı (Nordenfelt 2), Osmanlı Donanması'nın ilk denizaltısı. Vickers&Armstrong şirketi tarafından İngiltere'de inşa edilip, parçalar halinde Osmanlı'ya getirilmiş, Taşkızak Tersanesinde monte edilerek denize indirilmiştir

Osmanlı Bahriyesi?nde İlk Denizaltılar: Abdülhamid ve Abdülmecid | Evren Mercan - Academia.edu
Abdülhamid (denizaltı) - Vikipedi

Zaten Avrupa'dan sipariş ettiğin denizaltının Avrupa senden neyini öğrenecek? Sallarken az biraz araştırın rezil olmayın...Şu tarihi de adam gibi araştırın öyle konuşun...Avrupa denizaltıyı Abdulhamit'ten öğrenmiş, peh peh peh...

kaynak ilginçmiş

kimi kime soruyorsak? lafa mı bakalım söyleyene mi şaşırdım. (Vikipedi !!!!)
 
Selamun Aleyküm değerli dinleyenler, hürmetler sunarız.
Şu tartışma ortamında insanın hakkın sahibine ulaşmasını istemesi dahi aramızda köprü olsa gerek; yoksa ki zalimin, menfaatçinin, tarafını tutup zevke erişmek zor olmasa gerek.

Bu forumda daha önce bildiğimiz birçok seviyesizlikte insanların hakkının alıkonmasına sanal ortamın eksikliği diye bakmıştık ,şuradaki dengesizliğe de bundan başka bir bakış görünmüyor.

Dexxen mesajımı alıntı yapmışsın yinelediğin iddiaların cevapları yazmakta?? Referansın ora ve bura olmaktan ibaretken nasıl bizim bilgimizin doğruluğunu eleştiriyorsun?? Sen ezilmiş anlayış ile devamlı propagandası yapılarak değiştirilmeye çalışılan hakikati ne kadar karalamaya çalışşsan da gönlümüz o tarafta olur inşAllah(c.c.).

Kitab-ı Bahriye yi sana kim okuttu? Zaten bu kitaptan alıntı yapmışız?? İçinde cihan haritası hariç birçok harita mevcuttur. Bırak başka kaynaktan örnek almayı dünyada kaynağın olmadığı zamanda çizilmiştir her birisi ve tüm denizcilerin pusulası gibidir..??? Daha nereden ne alıntısı yapmış? Hele ki bir nokta alıntı yapılsa, tüm cihan haritası nereden alıntı olsun? Piri Reis bir derya amcası Kemal Reis ayrı bir derya ve adı anılmayan niceler sırf bilimi karşılıksız verdikleri senin tarafını tuttukların gibi ismini üzerine çakmaya çalışmadıkları için isimleri biiinmeyenler ayrı birer derya.. Vahiy kısmından nasıl haberdar oldun bilemiyorum ama ermesi seni neden rahatsız etti? Piri Reis in haritası iki boyutludur. Neden yuvarlak çizmemiş dersen 2 boyut düzlemdir. Sadece bu 2 boyut uyarlamsını yapmak bir işken, tümün olduğu yer tebriklik iş olsa gerek.. Keza ora ve buradan harita google Earth tekine benzemiyor diye birşey duyarsan; 2 boyuta yuvarlak şeklin aktarılmasında kabul ve usüller olur. Bu usuller anlaşılarak çizim doğruluğa araştırılabilir.
Hünkar ın bir şey istemesi için birini görmesi mi gerekir? Bizim sözlerimiz internetten araştırılıp da cevap verilir nitelikte değildir. Sadece referans ve referansın güvenilirliği değil stratejik olarak diğer bilgilerle olanın tesbit edilmesi yolundadır. Ora ve Bura referansının yanında kendi yorumlarını da internet ile toplayıp buraya yazdığında düşünmemenin elim boşluğu meşgul edecektir yeterince seni.
Biz denizaltıyı Avrupa bizden mi öğrendi demişiz? Sen psikopatolojik davranış ile olanı değil billiçaltındaki belki bazı ezikliklere bulduğun çözüm olan tuttuğun tarafı ifade etmişssindir.
Biz Avrupa herşeyi bizden öğrendi dedik. Nasıl insanlar kendi icat etmediklerine isim haklı saklı, icat edenin adı ayrı olarak patent alabiliyorsa Avrupa da her yönden geride olduğu medeniyetimizden aldıklarına ismini çakmaya çalışmıştır. Peki sormak gerekmez mi madem sen yaptın, temeli nerede bunların? Onlara vahiy olduğuna mı inanıyorsun? Onlar bizim öğrencimizdi ve hemen akabinde rönesans herşeyi biz yaptık? Gökten vahiy aldıklarına inanıyorsan (ki hak edene lafımız yok) buna da inanabilirsin.
Denizaltının fason işçiliklerini Avrupa nın yapması zekada ve teknikte kimin nerede olduğunu gösteriyor. Birisi kafa işçiliği yapar, birisi kol. Tabi o dönemlerde buhranlar içinde olunduğundan Osmanlı Dünya Devi olmasına rağmen birtakım imkanlarını kullanmayı tercih edememiş olabilir. Nice Paşa adında kişiler olmuştur ki Osmanlı Mallarını saçmıştır ve kimi savaşlarda boş yere çekiliip mal varlığımızı el değiştirtmiştir. Burada kim ne diyor değil temel olarak yola çıkıp stratejik olarak bilgileri yerine koymak mecburiyettir.
Amerika uzay fotoğraflarını müzede harita üstüne koyup şaşkınlıklar içinde kaldığında, Mimar Sinan ın yy larca çatlak dahi oluşmamış camisinde Japonlar yerde yatıp hayretle tavana baktığında yanında mıydın? Biz değildik ama Japonyada depreme dayanıklı temeller Mimar Sinan usulü ile yapıldığında Mimar Sinan oradan almış bu sistemi demedik.
Teknikte sadece atılımı yapabilmek dahi kimi zaman en üst iş olur. Yoksa mühendis de duruyor , fabrika da neden birilerinin atılım yapması gerekiyor?? Atılımın yanında zeka ile tesbit etmek, mühendis işçiliklerini belirlemek ve ya kendisi yapmak ise tebrikten fazla hakkı olan iş olsa gerek.. İmalat da işdir tüm işçilere 1 Mayıs ı beklemeden hürmetler sunarız. Ayrıca denizaltı değil dünyanın ilk sualtında torpito atan denizaltısı. Atılım ile birlikte bir ilk... Tabi Avrupa da telefonun olmasını dahibizim geri kalmıoşlığımız diye asılsızca ifade edebilen taraflar, hiçbir bilgiye ihtiyaç duymadan doğruluğunu tesbit etmeden neden inanması gerektiğini düşünmeden, bunları ispatları ile bizim yapmamızdan garez ediyorsalar hak tarafını tutamıyorsalar da en azından tarafsız kalsınlar..

Avrupa yı Türkiye ye çok saldırdıklarında İngiltere de huzursuz olan İngiliz kamarası vesilesi ile tebrik ettiğimiz kısımları da yok değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,261
Mesajlar
916,285
Kullanıcılar
450,083
Son üye
bilgees

Yeni konular

Geri
Üst