İlk Türk İşletim Sistemi Pardus

Açıklama için teşekkürler ama üzerine ilaveler yapabilmeniz işletim sisteminin açık olmasından kaynaklanıyor, onun bir işletim sistemi olduğunu değiştirmiyor.

The Linux Home Page at Linux Online sayfasında ilk paragraf:

Linux is a free Unix-type operating system originally created by Linus Torvalds with the assistance of developers around the world.

İngilizce bilmeyenler için Türkçesi: Linux, dünyanın dört bir yanındaki geliştiricilerin yardımıyla Linus Torvalds tarafından yaratılan Unix tipi bedava bir işletim sistemidir.
 
destek vermemiz gereken bir konu bizimde kullanıp gelişmesinde katkıda bulunmamız lazım.
 
linux kullanmak gerçekten hoş bir deneyim. Biraz daha geliştirmek gerekiyor. Profesyonel programların desteğinin alınması gerekiyor.
 
2006'da ilk çıktığından buyana hep merakla kurar kullanmaya çalışırım. (PC de mutlaka windowsun yanında bir linux ta lazım diye düşünürüm). Ama her defasında birkaç hafta içinde lanet okuyarak silip yerine ubuntu yüklerim:( En son da 2009 sürümü kuruluydu, kendi deposunda codec güncelledim, önerilerini aynen uyguladım, buna rağmen yükleme sonunda medya playerleri çalışmaz hale geldi, ve tekrar sildim.
Sanırım sorun, "devlet memuru eli değen herşeyin cenabet hale gelmesi".
Yerine ubuntu kullanıyorum, neredeyse windows kadar pratik,sorunsuz ve kararlı.
..........
Ama bu duruma rağmen, yenisi çıktığında onu da deneyeceğim; "ulusal işletim sistemi" inşallah günün birinde kullanılabilir hale gelecek.
 
Linux Journal'dan Pardus'a Ödül - Haberler - Özgürlük için...

Pardus, Linux Journal dergisinin her sene düzenlediği ve Ozgur Yazilim dunyasinda baya prestijli olan ankette, 3 dalda en iyi ilk 5 arasına girdi. Dereceye girdigi kategoriler: "en iyi GNU/Lİnux dağıtımı", "en iyi paket yöneticisi" ve "yilin urunu"
Anketin birkaç yıl önce "yüzyılın adamı" anketindekiyle benzer bir şey olduğu kanaatindeyim, çünkü bu ve bu tür anketlere katılıp oy verilsin diye birçok Türk sitesinde kısayoluyla beraber teşvikler vardı.
O "yüzyılın adamı" anketi için de bizim gazetelerde katılım çağrıları çıktıydı ve kısa sürede Atatürk açık ara öne geçmişti; tabii bu manipülasyon sonucu Atatürk te anketten çıkarılmıştı.

"Sürü" olmaktan çıkıp "birey" davranışlarına sahip olamadığımız sürece, bu tür şeylerden alınan sonuçları kendimiz bozacağız, ve hakkımızdaki gerçekleri de gölgelemiş olacağız.
 
bence türkiyedeki bütün ev kullanıcıları bu işletim sistemini kullanmalı
 
2009 sürümü rezaletti, 2008 i çok kullandım öncesinde; wine sayesinde bir çok windows programını da kullanıyordum, xpnin yüzünü gördüğüm yoktu.2011 rc sürümünü yükledim şu anda 2009 a göre çok daha stabil ve hızlı görünüyor rc olmasına rağmen.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst