İlk nasıl çarpıldınız?

Elektrike çarpılıp titremeyen elektrikçi düşünemiyorum .
Bu anıda hiç bir elektrikçi unutamaz acaba hepimiz aynı duygularımı yaşadık?.
Korkunun dışında o an hissettiklerimiz aynı mı?
 
1. Acayip bir kasılma, 5-10 dk kendime gelemedim. Sonra elektrikli battaniyenim kutusunu kapatıp yerine koydum. (Yaş 9-10)
2. Görüntüler titremeye başladı. Adeta etrafta deprem oluyor gibi hissettim. (Yaş 29)
3. Artık kontrol etmeden hiçbirşeye ellemiyorum. (Yaş 37)
Tecrübe herşey demektir. Yeterki sonrasında o tecrübeyi kullanabilmek için hayatta kalınsın :)
 
Okulda atölye dersinde havya fişi diye ucu açık kabloyu fişe takmıştım. Tabi bir süre sonra masa üstünde duran ucu açık fiş elime düştü. Çarpılma anının ne kadar sürdüğünü bilmiyorum. Çarpılırken hiçbir şey hissetmedim. Bir an donakaldığımı fark ettim. Gözlerimi bile hareket ettiremiyordum. Ne olduğunu anlamaya çalıştığımı hatırlıyorum. Felç olduğumu hatta nereden çıktıysa bir köpek tarafından ısırılmış olabileceğimi bile düşünmüştüm. :D Hayatım bir film şeridi gibi gözümden geçti derler ya tam da o durum oldu. Bir anda hayatımın özetini reklamsız olarak seyrettim. :D Sonrasında herhalde ucu açık kablo elimden kayıp gitti ve kendime geldim. Arkadaşım neden ayağa kalkıp bağırdığımı sordu. Refleks ile ayağa fırlayıp bağırmışım fakat öyle bir şeyi hatırlamıyorum. O kısacık an bana saatler geçti gibi gelmişti.

Daha sonra bir kaç defa daha çarpıldım ama aynı etkiyi göstermedi.
 
arkadaşlar elektriğe çarpırmayan elektrikçi değildir muhakkak ki o deneyimi görmüş olmalıdır
 
ya beni bir ilac fabrikasındaki analizörler bir kaç kez çarptı. En sonuncusunda elimden tornavidayı fırlattım. :)
 
Son çarpıldığımda duvardaki çıplak faz kablosunu görmeden alçıyla sıva yaparken ıslak ellerimden bir yakaladı elektrodans yaptırdıktan sonra bıraktı, her yanım uyuştu :)
 
yurt dışında makına kurarken statik alıcıya çarpıldım elımde kontrol kalemı vardı 10 katı ışk çıktı kantrol kalemınden beynıme ciz diye sesigeldi parmak uçlarım uyuştu ve o yerler kan topladı çok çarpıldım ama en etkilisi buydu refleksım hızlı olduğu için kurtuldum allah cumlemısı buyuk kazalardan korusun..
 
bundan 1 yıl önce ups in akü grubunu bağlarken, bır once ups aku grubunun sıgortalı oldugu aklımdaydı ancak baglantısını yaptıgımla onu karıstırmısım kii tam kabloyu kenara iteyim dedim elimin tersiyle senmisin iten nutkum kesildi aklımdan tek sey gecıyor nasıl böyle bir hata yaptım, tabı bu arada etrafımda calısanlar var ve benı goren yok ben tıtrıyorum ne yapabılırım dıye dusunuyorum artık beynımde kı goruntuler yok olmaya baslamıstı artık aksam eve gıdıp esımı goremeyecegımı dusunmeye baslamıstım içimden bır ses bagır dedı duysunlar senı agzım bır mılım dahı acılmadı daha baska ne yapabılırım dıyorum artık goruntuler sılınmeye baslamıstı beynımden en son ayaklarıma bır kaldırma kuvvetı uygularsam dedım belkı ama onu da basaramadım derken cok az bır esneme oldu sonra goruntuler kayboldu.daha olmemıstım tıtreme devam edıyor benı goren yoktu. en son bır kac metre uzakta yerde tıtrıyordum halen, ne mi oldu bu olayı yere comelmıs bır halde yasadım ve o ayaklarıma uyguladıgım az kuvvet, ılahı kudretle bırlesmıs fırlamıstım yerımden, hanı bagırmak ısteyıpte bagıramadıgım cenem cozulmus buyuk sesle haykırmıstım Allah dıye . sonrasında ellerımde yanık bır kac hafta suren bır tıtreme hıssı ve bunları yazarkende halen tıtrıyormuscasına yasamak en onemlısı TECRUBE sahıbı oldum.( dc 785 ve 385 volt vardı kablolarda ben artı ve eksı uclara ıkı elımden yakalanmıstım kurtulusum bır mucıze dıyorum.)
 
sanki ellediğin kablo eline yapışıp sallıyor onu elinden atmak için baya uğraşıyorsun kablodan kurtulursan ne mutlu kurtulamazsan buraya cevap yazamıyorsun.:))
 
çarpılmak bu mesleğin en kötü yanı.....imşallah son çarpıldığımız olmaz....ufak tefek çarpılmalar aslında bize sadece bir uyarı bence....dikkat..dikkat...dikkat
 

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,084
Kullanıcılar
450,245
Son üye
übeyt doksar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst