İdeal kompanzasyon rÖlesİ

Bilime karşı değilim,yeni bir şeyler öğrenmeyede karşı değilim.Madem bu kadar öğrenmeye heveslisiniz niye sadece iki cihazı öğreniyorsunuz.Diğer cihazlara bakma ihtiyacı duymadan benim veya bizim yaptığımız doğrudur deyip orda bekliyorsunuz.Birde milliyetcilik duygularını kışkırtarak insanları sadece bu cihazlara yönlendiriyorsunuz.Sanki diğer cihazlar uzaydamı imal ediliyor.Sonuçta hepsinde Türk emeği var.Bunca yıldır TENSE mi vardı şimdiye kadar sorunları hep o mu çözdü.Diğer markalara haksızlık olmuyormu?Bugün iyi dediğiniz markanın adına bakın TENSE harflerin yerini değiştirin ne çıkacak bakalım.Madem o kadar iyiler neden kendi markalarını yaratmıyorlarda hep çağrıştırarak başkalarının markasından faydalanmaya çalışıyorlar.Cihazlarının model isimlerine bakın sizlere yabancı gelecekmi.

Cihazda öyle özellikler sayıyorsunuz ki sonunda da adres belli başka yok gel vatandaş buraya.Sizin bu yaptığınıza sadece gülünür.

Bende katılıyorum kullanıcıların kullandıkları cihazı tanımamalarına,ama insanların bu zaafından yararlanarak yönlendirme yapılmasında karşıyım.Şimdi diğer cihazları kullanmayı bilmeyen insanlar TENSE yi çok mu rahat kullanacaklar.Bence bi düşünün.

Saygılarımla
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sn.çözüm ,evet haklısınız.Ama benim durumumu fazla abartmışsınız.Şimdiye dek özellikle reaktif enerji tarifesi değişmezden önce birçok marka röle kullandım.Bu markaların içinde Entes,Gepa,Mikrotek,Kael ve en çok da Federal ön planda idi.Tarife değişikliği ile birlikte Entes ve Kael 3 akım trafolu modellerini inceledim.Kael de karar kıldım.Kael çok başarılı bir cihaz.Fakat bir gün 12 kademenin yetmediği bir tesisde çözüm aramaya başladım.Elektropan EKR-24 benim aradığım üründü.Ön yüzü tam LSD ekran,Harmonikler dahil analizör özelliği var.Netice de çok başarılı bir cihaz.Şimdi başka bir işimde hem indüktif hem kapasitif kompanzasyon yapmam gerekiyor.Çünkü tesis bazı durumlarda kapasitif akım çekiyor.Bazen endüktif akım çekiyor.Bu işi görecek röle lazım.Benim bildiğim kadar sadece Tense de var.
Ben üstelik Tense röleyi henüz kullanmadım.Şuda bir gerçek ki 12 kademeden daha fazla 18 veya 24 kademe lazım olursa Elektropan 24 ve Tense var.Tense 12 kademeden sonra 7 şerli istediğiniz kadar artırılabiliyor.(ilave modül ile),Hem kapasitif hem indüktif lazım olursa Tense den başka alternatif yok.Benim bilgime göre.Tense ismi bencede uygun olmamış.Fakat izah etmeye çalıştığım gerekçeler ile röleler içinde bu röleler öne çıkıyor.Bunlar benim babamın oğlu değil.Neticede para verip alıyoruz.Bazı kriterlerim olmakla birlikte hiç bir röleye ön yargılı değilim.Öyle olsaydı ben hala Kael kullanıyor olurdum.Sayın 'çözüm 'benim aradığım özelliklerin olduğu başka röleleri biliyorsanız ve bilgilendirirseniz minnettar olurum.Emin olunuz ki körün değneğini tuttuğu gibi bir fanatikliğim yok.Seviyeli eleştiriniz için teşekkür ederim.Selametle.
 
Sn. tknsyn

Tense röle için; "Şimdi başka bir işimde hem indüktif hem kapasitif kompanzasyon yapmam gerekiyor." derken bu özelliğin sadece Tense rölede olduğunu söylemişiniz, özelliğin işlevini biraz açarmısınız ?
 
Açılımı şöyle;röle sistem reaktör istiyorsa reaktör devreye alıyor.Kondansatör istiyorsa kondansatör devreye alıyor.Tabiki isterseniz bu amaca uygun konfigürasyon yapmanız lazım.Reaktörlü bir durumunuz yoksa önemli değil.Bildiğiniz diğerlerinin vazifesini zaten görüyor.
 
sn çözüm 17 yıllık elektrikçiyim ve şu anda elektrik teknikeriyim bir kamu kurumunda.ben bu işe 16 yaşımda başladım . reaktif güç rolelelerinin ilk çıkmış halini düşünüyorum ne işe yaradığını bile bilmiyordum.tabii diğer elektrikçilerde.o zamandan bu zamana çıkmış tüm roleleri kullandım.alıp veremediğiniz bu konuyla ilgfili zannediyorum insanların bu markaları övmesiyse iyi ürün övülür kötü ürün ise yerilir.madem bu kadar iyi biliyorsunuz birde siz söyleyin onun özelliklerine de bakalım deneyelim .ama benim denemediğim marka çok azdır. piyasada ne kadar marka varsa elimden geçmiştir ve hiç birinden verim alamadım . ha diyeceksinizki sen iyi ayarlammışsın kondansatör güç.lerini veya cihazı tam olarak öğrenememişsin hayır bunların hepsinin en küçük ayrıntısına kadar ayarlarını iyi biliyorum bu markaları eleye eleye böyle bir yazı yazdımn yukarıya . hadi birde sen öner neden öneremiyosun ?ben bu markalardan memnun olduğum için önerdim . sen
ise köşeye çekilmiş insanlara muhalefet olmaktan başka hiç bi iş yapmıyorsun bence bu markaları bi dene ondan sonra görüş bildir saygılarımla 8)
 
tknsyn ' Alıntı:
Açılımı şöyle;röle sistem reaktör istiyorsa reaktör devreye alıyor.Kondansatör istiyorsa kondansatör devreye alıyor.Tabiki isterseniz bu amaca uygun konfigürasyon yapmanız lazım.Reaktörlü bir durumunuz yoksa önemli değil.Bildiğiniz diğerlerinin vazifesini zaten görüyor.


O zaman, bir sistemde değişken olarak bazı zamanlar şönt reaktör, bazı zamanlar kapasitif için kondansatörler kulanılıyorsa değişken olarak, bunu algılayan bir röle olmalı, o da Tense diyorsunuz, doğru mu anladım ?
 
sn tknsyn gayet açık ve net bir roledeki olması gereken özellikleri yazmış,
kompanzasyon sistemleri bizim ülkemizde epey ilerlemiş hem end. hem cap. kompanze lcd ekran monofaze kond. gibi bir çok özellik bunlar kötü özelliklermi hayır tabiki değil, hoş özellikler
ama inanın bu tür özellikler bir kitapta yazmıyor, bu tip özellikler tecrube ile meydana çıkıyor
insanlar bu roleleri yapar iken şahsen biz yaptık epeyce fazla meslektaşlarımız ile gittik görüştük. onların tecrubeleri sayesinde iyi özelliklere sahip bir cihaz ortaya çıkabilir

yurt dışındaki insanlarda bu tip özellikte cihazlar yapabilirler ve inanın onların elinde çok daha güzel imkanlar var belkide onların bu tip ihtiyaçları yok
geçen italyaya gittik ve büyük bir fabrikanın kompanze panosunun fotosunu çektim (demekki bu insanlar bu özellikte cihazlara ihtiyaçları yok )
https://www.kontrolkalemi.com/forum..._kompanzasyon-t29180.0.html;msg69583#msg69583

bizler kardeş olarak bildiklerimizi paylaşmalı iyi yönde işler yapmalayız, bırakın ahmet mehmet firmasını gelin hep beraber bir role yapalım önemli olan bir bütün halinde iyi yönde işler yapabilmek.

End sensörüde biz yapalım, rgt biz yapalım, aktif harmonik filitreyide biz yapalım, ve bunun gibi bir çok cihazı biz Türk insanı olarak bunları yapmak kapasitemiz fazlası ile var.

Saygılarımla.
 
Merhabalar,

Arkadaşlar yorumlarım yanlış anlaşılmasın.Maksadım belli bir markayı övmek veya yermek değildir.Benim istediğim bütün markalar tartışılsın.İyi yönlerini kötü yönlerini hep beraber tartışalım.İsteklerimizi birbirimize söyleyelim.Demokrası bu değilmidir zaten.Benim doğru bulmadığım şey şudur marka belirterek insanların yönlendirilmesidir,forumda yazılanları okudum : "halen eski berberde tıraş oluyorlar" "demekki iyi bi marka değilmiş" gibi laflar ediliyor.ben bu sözlere karşıyım.Markayı beğenmiyor olabilirsiniz ama eleştiri seviyesi hiç te hoş değil.Eleştirmek herkesin hakkı ama belli bi seviyeyi korumak lazım.Burda iki kişi arasında sohbet edilmiyor,bir forum sitesi yazılanlar bir çok insan tarafından okunuyor.Dolayısıyla yazarken yazdıklarımıza dikkat etmemiz lazım diye düşünüyorum.

Sn. Zefiran

Sizin iş tecrübenize diyeceğim lafım yok.Ayrıten sizin bilgi düzeyinizide ölçme gibi bir arzum yok.Benim anlatmaya çalıştığım konu marka yazarak karalama yapılmasıdır.Demekki iyi bi marka değilmiş yerine,benim problemimi bu röle ile çözemedim dense yanlışmı olur.Anlatmaya çalıştığım uslüp şekli.Sn. Zefiran şu an size marka önermiyorum,kullandığınız marka ne olursa olsun teknik servis hizmetini iyi veren bir marka olsun.Çünkü artık rölelerin özellikleri üç aşağı beş yukarı hemen hemen aynı artık bu hizmetlerin yanında teknik servis hizmeti ön plana çıkıyor.

Sn.Gunerdir

Yazılan özellikler lafım yok.Bu özellikler tecrübe ile değil müşterilerin istekleri ile gündeme geliyor bunu unutmayın.Mühim olan müşterini ne istediğini bilerek uygun röleyi takmak lazım.Bizler ceza ödememek için röleyi takıyoruz,müşterimiz haberleşme özelliğini kullanmayacaksa haberleşmeli röle takmanın bir espiriside yok.
Benim düşüncemde sizin düşündüğünüz gibi yapabileceğimiz herşey kendimiz yapalım.İnsanlarımızın rahat yaşabilmesi için Türkiyede üretim şart. bunun içinde yerli üreticileri desteklemek lazım.Yoksa herhangi bir marka ile sorunum yok.
 
Sn.çözüm ,yazınızda tırnak içinde benim Entes için yazdığım başka başlık altındaki yazılarıma istinaden,seviyesiz ve nahoş bulduğunuzu belirtiyorsunuz.Görüşünüze saygı duyarım.Ama kabul etmem mümkün değil.
'Hala eski berbere traş olmak'bir deyim dir.Asla argo veya kötü söz değildir'.İyi marka değilmiş'cümlem ise benim görüşümdür.İyi demek zorundamıyım?
Entes ile ilgili gerçek görüşlerim;düşününüz niye İnter,Gepa,Gemta,Mikrotek,Er-Na,Terra,Federal,Kaim vs. markaları değil de Entes'i eleştiriyorum.Entes çok eskiden beri sektörde yer alan köklü ve büyük bir firmadır.Ben başta olmak üzere birçok meslektaşım bol miktarda Entes röle kullanmışlardır.Önceleri analog,sonra mikro işlemcili,S Serisi,M serisi,akıllı derken 3 akım trafolu modeli çıkardılar.Bulundukları konjektür gereği yenilikleri,gelişmeleri,teknolojik kolaylıkları ilk onların bizlere sunması gerekirken,hala sonradan da olsa hareket yok.Bence olaya idealist değil para kazanma amaçlı yaklaşıyorlar.İsim var,bilinçsizce kullananlar var.(başka markalarda daha iyi özellikler olduğunu bilmediklerinden) markaya güvenildiğinden suistimal ediyorlar.Ben Entes ile çok çalıştım pazarlama ile kolay iletişim kurarsınız.Ar-ge ve üretim ile asla iletişim kuramazsınız.Yıl başındaki tarife değişikliği ile harıl,harıl,eski röleler 3 akım trafolu olanlar ile değiştiriliyor.Tedaş'ın hesaplamalarına göre ülkemize maliyeti 60 milyon YTL.Entes bu pastadan önemli bir pay alıyor.Ama bence hak etmiyor.Hak etmesi için Kael,Tense,Elektropan,İnter gibi rölelerdeki üstünlükleri barındırıyor olması gerekirdi.
İdealist değiller.Ben dış aydınlatma için Entes fotosel rölesini de çok,çok fazla kullandım.Günümüzde bu iş için astro röleler var.10 sene kadar önce Meter Elektronik Şinasi Yıldırım bey astro röleyi üretmişti.Entes de hala astro röle yok.Şunu diyebilirsiniz;olmak zorunda mı?onuda başkaları üretsin.Evet olmak zorunda Entes kendinde görmesede benim gibilerin onlarda görmek istediği böyle bir misyon var.Entes fotosel röleleri Karlı havada,şajlı havada,yağmurlu havada hemen yanar.Sadece Entes değil diğer röleler de yanıyor.Ama Amerikan SOLA diye bir marka fotosel rölesi var ki 14 yıl garanti veriyorlar.Entes den işte böyle kaliteli ve öncü ürünler beklediğim için eleştiriyorum.Marka için kötü derken devre elemanları ve üretim teknikleri açısından demiyorum.Bilmem anlatabildim mi?
 
Sn. tknsyn burada rölelerin özellikleri hakkında bilgi vermiş, teşekkürler emeği için, çok yararlı oldu. Sn. tknsyn 'in değerlendirmelerini farklı yönlere çekmek gereksiz ve yararsız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,489
Kullanıcılar
450,122
Son üye
sokur53

Yeni konular

Geri
Üst