İç tesisattan cat6

Herkese merhaba bilgisayar odama iç tesisattan kablo çekmeyi düşünüyorum fakat klavuz alabileceğim bir kablo yok uydu kablosu var fakat kullanılıyor yan tarafındaki internet prizinin borusu boş ama 8 metre kadar sonra duruyor tahminimce tesisat uzunluğu 15-16 metre civarında ne yapabilirim?

Uydu kablosunun borusu uydu+çekilecek kabloyu alacak genişlikte ise uydu kablosunu klavuz olarak kullanabilirsiniz. Yeni bir uydu kablosu+çekilecek kablo ....
Aksi takdirde sıva üstü çekilmesi gerekiyor.

Uydu kablosunun borusu uydu+çekilecek kabloyu alacak genişlikte ise uydu kablosunu klavuz olarak kullanabilirsiniz. Yeni bir uydu kablosu+çekilecek kablo ....
Aksi takdirde sıva üstü çekilmesi gerekiyor.
pek değil gibi o topa girmek istemiyorum çünkü çektiğim kablonun yerine bir daha girememesi söz konusu yandaki boruda ilerliyor ancak 8 metre sonra duruyor ordan yapılması lazım o işin.

pek değil gibi o topa girmek istemiyorum çünkü çektiğim kablonun yerine bir daha girememesi söz konusu yandaki boruda ilerliyor ancak 8 metre sonra duruyor ordan yapılması lazım o işin.
en garantili ve temiz çözüm sıvaüstü hat çekmeniz olacaktır. duvar kırmam, kılavuz çekemem derseniz yapacağınız en güzel hareket olur.

en garantili ve temiz çözüm sıvaüstü hat çekmeniz olacaktır. duvar kırmam, kılavuz çekemem derseniz yapacağınız en güzel hareket olur.
duvar kıramam şimdi ama kılavuzlarımda maalesef yamukluklar var yarın elimdeki fiber kabloyu bir şekilde kılavuz olarak kullanıp çekmeye çalışacağım

Tabi sıva üstü en kolayı fakat kötü görüntü oluşturuyor ben plastik susta ile göndermeyi denesem başarılı olur muyum çünkü yanındaki boru tıkalı değil

Metal sustayla denemiştim ama olmadı bu sefer plastikle denemeyi düşünüyorum yamuluyor metal olan.
susta veya kılavuz adı her neyse, evde olan sensin, sal bakalım gidecek mi? bir de ucuna biraz sıvı sabun sür. tıkandığı yerde gelen toz/pislik gitmeme nedenini gösterir. en azından nokta atışı yeri kırarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…