ülke'de bir anda tüm enerji tüketiminin durması neye yol açar?

Akbulut00

Üye
Katılım
28 Kas 2014
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
31
Ütopik bir düşünce ancak merak ettim, ülkemizde yada herhangi bir ülkede üretilen enerjinin bir anlık tüketilmemesi durumunda, ne gibi sonuçlar doğar?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Teknik anlamda ne olur peki? Üretilen enerjiye yol verilemeyince, ilk sıkıntı enerjinin hangi safhasında meydana gelir?
 
Benimde düşündüğüm bir durum.

1- Santrallerde nasıl bir durum meydana gelir ?
2- Kullanım olmadığında şebek voltajı aşırı yükselir mi ?
 
Termik santrallerde çok büyük sıkıntı oluşur. Nükleer santraller de ise daha büyük sorun olur...
 
Jeneratörlerde yük arttıkça motorun devri de artar ve daha fazla yakıt tüketir ama güç tüketimi az olunca jeneratör rolantide çalışır!Neden santrallerde aksi durum olsun ki?
 
ancak enerjiyi tutmak, depo etmek, bekletmek mümkün değil diye biliyorum. Elektrik enerjisine dönüşen bu enerjinin bir şekilde açığa çıkması, döngüsünü tamamlaması gerekmez mi?
 
Niye gereksin ki?Kabloya elektrik veriyorsun kablonun ucu boşta!Bir sorun oluyor mu?Aynı kabloya taşıyacağı yükün maksimum değerinde bir yük bağlıyorsun motor veya lamba ne oluyor kablo ısınıyor değil mi?
 
Haklısınız sanırım. Şöyle ki; enerji talebi olmadığından hatlardan akım akmayacaktır.Böylelikle santral, kablo ve ya iletkenlerde bir güç harcaması olmayacak, yalnızca üzerilerinde potansiyel fark mevcut olacaktır. Ve tüm enerji kaynağı türbinleri çevirmek için harcanacaktır.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,258
Mesajlar
916,268
Kullanıcılar
450,082
Son üye
halefly

Yeni konular

Geri
Üst