Enerji İzleme Nedir ?

witteh

Üye
Katılım
30 Kas 2021
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
34
Ölçemediğiniz hiçbir parametreyi yönetemez ve yorumlayamayız. Sürekli dalgalanan enerji fiyatları üretimde maliyetleri oldukça arttırmaktadır .Bu nedenle enerji maliyetlerini minimum seviyeye indirgemek oldukça önemlidir. Bu nedenle son zamanlarda sıkça duyduğumuz Enerji İzleme Nedir ? bu konuda bilgi paylaşacağız.

Enerji izleme, endüstrideki enerji maliyetini azaltmak için son zamanlarda talep gören bir konudur. Enerji izleme sistemi, günün 24 saati tesisin farklı alanlarının enerji tüketimini izler. Toplanan bu veriler bize cihazların/bölümlerin enerji tüketimi hakkında bilgi verir ve ayrıca tesisin belirli bir zaman, belirli bir alanı ve belirli bir süreç boyunca ek bilgilerle enerji ihtiyacı hakkında bilgi verir.

Bölüm olarak ya da cihazların bireysel enerji tüketiminin izlenmesi Enerji analizörleri ile gerçekleşir. Enerji Analizörü , voltaj, akım, güç, güç faktörü ve benzeri faydalı bilgileri ölçmek için kullanılır. Enerji analizörü RS 485 ağına bağlanır. Tüm bu verileri Enerji sayaçlarından RS 485 protokolü ile toplamak için PLC veya Haricen geliştirilmiş olan yazılımlar kullanılır. Son olarak, tüm bu elektrik enerjisi tüketimi ile ilgili veriler, yazılım tarafından işlenerek görselleştirilir ve son kullanıcının bilgisine sunulur. Bu veriler, enerji tüketiminin davranışını anlamak ve sektördeki istenmeyen enerji kullanımını azaltmak için önemlidir.

Enerji Ölçer
Enerji analizörü,
Güç dağıtım sistemlerinde, ana panolarda, enerji izleme sistemlerinde sıklıkla karşımıza çıkar. Modbus , Ethernet protokolü kullanarak haberleşebilmesi ve diğer akıllı cihazlara gerçek zamanlı okuma yapabilmesi gibi özelliklere sahip cihazlardır. Bu cihazlar, voltaj, akım, frekans, güç, güç tüketimi, güç faktörü ve bunun gibi pek çok şeyin okunması için kullanılır.

enerji izleme.png


Enerji İzleme Sistemini Neden Kullanıyoruz?​

  • İşletmedeki farklı alanların aşırı enerji kullanımını tespit eder.
  • Akım, voltaj, güç faktörleri vb. gibi enerji tüketim eğilimlerini izleyin.
  • Güç tüketimi raporunu saatlik, günlük, haftalık ve aylık biçimde oluşturun.
  • Tüketimin beklenmedik şekilde normalden yüksek veya düşük olduğu durumları tespit edin.
  • Gelecekteki enerji kullanımı ve maliyet tasarrufu için planlama.
  • İstenmeyen enerji kullanımını teşhis edin.


Kaynaklar :
- Enerji izleme
-
Enerji Analizörü
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,630
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst