Sensör işlevi

sunny2021

Üye
Katılım
11 Eki 2021
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
21
Sensörler, endüstriyel otomasyon, tarımsal modernizasyon, havacılık teknolojisi, askeri mühendislik, robotik, kaynak geliştirme, okyanus araştırmaları, çevresel izleme, güvenlik, tıbbi teşhis, ulaşım, ev aletleri vb. gibi sosyal kalkınma ve insan yaşamının çeşitli alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. . . . Son yıllarda sensör uygulamaları ağırlıklı olarak makine ve ekipman imalatı, ev aletleri, bilimsel aletler, tıp ve sağlık, iletişim elektroniği ve otomobil alanlarında yaygınlaşmaktadır.
İnsanlar dış dünyadan bilgi almak için duyusal sensörlere başvurmalıdır. Sensör özet resim seçimi (6 fotoğraf) ve insanların kendi duyu organları tek başına, doğa olaylarının ve yasalarının incelenmesindeki işlevleri ve üretim faaliyetleri yeterli olmaktan uzaktır. Bu duruma uyum sağlamak için sensörlere ihtiyaç vardır. Bu nedenle sensörün, elektriksel beş duyu duyusu olarak da bilinen insan beş duyu organının bir uzantısı olduğu söylenebilir.
Yeni teknolojik devrimin ortaya çıkmasıyla birlikte dünya bilgi çağına girmeye başlamıştır. Bilgiyi kullanma sürecinde çözülmesi gereken ilk şey doğru ve güvenilir bilgi elde etmektir ve sensörler doğa ve üretim alanlarında bilgi edinmenin ana yolu ve aracıdır. Parçacıklar dünyasında, gök cisimlerinin dikey yönde yüz binlerce yıldır evrimini gözlemlemek gerekir ve anlık tepkime s kadar kısadır. Ayrıca ultra yüksek sıcaklık, ultra düşük sıcaklık, ultra yüksek basınç, ultra yüksek vakum, ultra güçlü manyetik alan, ultra zayıf manyetik alan vb. gibi çeşitli ekstrem teknoloji araştırmaları da derinleşmede önemli rollere sahiptir. malzeme anlayışı, yeni enerji kaynaklarının açılması ve yeni malzemeler. Açıkçası, uygun bir sensör olmadan insan duyuları tarafından doğrudan elde edilemeyen büyük miktarda bilgiyi elde etmek imkansızdır. Birçok temel bilimsel araştırmanın önündeki engeller, her şeyden önce nesne bilgisine ulaşma zorluğudur. Bazı yeni mekanizmaların ve yüksek hassasiyetli algılama sensörlerinin ortaya çıkması, genellikle bu alanda atılımlara yol açar. Bazı sensörlerin geliştirilmesi, genellikle bazı marjinal konuların geliştirilmesinin öncüsüdür.
Sensörler, endüstriyel üretim, uzay geliştirme, okyanus araştırmaları, çevre koruma, kaynak araştırması, tıbbi teşhis, biyolojik mühendislik ve hatta kültürel kalıntıların korunması gibi çok geniş bir alana çoktan nüfuz etmiştir. Uçsuz bucaksız uzaydan uçsuz bucaksız okyanusa, çeşitli karmaşık mühendislik sistemlerine kadar hemen hemen her modern projenin çeşitli sensörlerden ayrılamayacağını söylemek abartı olmaz. Sensör teknolojisinin gelişen ekonomide ve sosyal ilerlemeyi desteklemedeki önemli rolünün çok açık olduğu görülebilir. Dünyanın her yerindeki ülkeler bu alanın gelişimine büyük önem vermektedir. Yakın gelecekte sensör teknolojisinin atılım yaparak önemli konumuyla orantılı yeni bir seviyeye ulaşacağına inanıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst