özel trafolar

oonurr

Uzman Üye
Katılım
15 Mar 2009
Mesajlar
950
Puanları
226
Herkese selam benim bir sorum olacak.Tarımsal sulama amaçlı 50 kVA gücünde bir trafo var toplam 5 abonesi var.Bu aboneler sezonluk iş yaptıkları için elektriği yazın kullanıyorlar.Kışın herhangibir kullanım yok.Ama kıış aylarında her ay 35 ytl fatura geliyor.Bunu yetkililere sorduğumda vergiler ve bakır kaybı diyorlar.Üstelik 5 aboneyede geliyor bu fatura.Benim bildiğim bakırkaybı elektrik makinalarında ısıya dönüşen enerjidir.Fakat trafodan bir akım çekilmediği için bakır kaybı olmaz diye biliyorum.50 kVA lık trafoya 5 aboneye 35 ytl den 175 ytl toplam fatura gelmiş oluyor.Size sorum bu uygulama doğrumudur birde özel trafolar için fatura hesabı nasıl yapılır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ölçüm AG tarafından ise (görünüşe göre öyle) trafo gücünün %3,5 kadar trafo kaybı faturaya yansıtılır. Siz trafoyu ister kullanın ister ayırıcıyı açıp gidin, durum değişmez.
Eğer bu trafo kaybını kışın ölü sezonunda ödemek istemiyorsanız, tedaşa bir dilekçe ile başvurun. Tedaş ekibi ayırıcınızı açıp ayırıcı kolunu mühürler. Yaza doğru da tekrar dilekçe ile başvurduğunuzda ekip gelerek mühürü kırar. Durum bu şekilde işler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst