Trafolarda ölçü akım trafosu hk.

özel trafolarda akım hesabı neye göre yapılır.


  • Kullanılan toplam oy
    8
  • Anket kapatılmış .
155kw motor etiket gücü motor verim %80 elektriksel güç ettimi sana 193,75kw
P=1,732xUxIxcosfi
193750=1,732x380xIx0,8
I=367,97A

Kompanzasyon arıza durumu için çekilen akım 368A olup 400/5A uygundur.

Al sana kalem oyunu (aslında doğru hesaplama!)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar işin teknik kısmıyla alakalı bir şey söylemek istiyorum özel trafolarda akım trafosu seçilirken çoğu meslektaşımız şu yanlışa düşüyor.Bence akım trafosu trafonun gücüne göre seçilmeli bir çok abone kurulu gücünün çok altında akım trafosu takarak sistemini tehlikeye atıyor bununla ilgili başımızdan geçen bir olayı anlatayım Vedaş'ta çalışırken 100 KVA kurulu gücü olan aboneye 50/5 akım trafosu bağlamışlardı.Biz onları uyardık 100 kva trafonun nominal akımı 144 amperdir, 50/5 akım trafosu düşük kalıyor diye olaya aldırış etmediler.Trafoda zamanla yükler arttı,bir gece aniden bizi aradılar koşun pano inflak etti dediler.Olay yerine gittiğimizde panoya sanki roketatar la saldırı yapılmış gibi delinmişti.Patlama o kadar şiddetli olmuştu ki giriş kablosu direğe kadar yanıp kopmuştu ve og. kesicisini açtırmıştı.İncelediğimizde akım trafoları patlamıştı.Bence gücü çok düşük değilse trafo gücüne göre akım trafosu seçilmeli yanlış hatırlamıyorsam akım trafoları en fazla 1.3 katı kadar fazla akıma dayanabiliyor.
 
Akim trafosu trafonun gücüne göre seçilmesi gerektiği tedaş myd lerinde yazıyor. Fakat enerjisa uygulamıyor illa ki projenin talep gücüne göre seçilmesi gerektiğini söylüyorlar.
 
bence bimere şikayette bulunun
 
Aslında kendi içlerinde bile bu durumu kabul etmeyen var. Şuan yazışma halindeyim. Konuyla ilgili sizinde fikirlerinizi almak istedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst