Öyle bir silah yaptılar ki...Elektrik düşmanı.....

Katılım
14 Ocak 2009
Mesajlar
559
Puanları
6
Yaş
55
Konum
Seyitömer Termik santralı KÜTAHYA
Öyle bir silah yaptılar ki..

268685_bilim.jpg


Amerikan havacılık devi Boeing, üzerinden geçtiği stratejik hedeflerin elektrik sistemlerini çökertip tüm cihazları kullanılamaz hale getiren bir füze test ettiğini duyurdu.

'Yüksek Enerjili Mikrodalga Gelişmiş Füze' (CHAMP) adlı proje, Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuarı öncülüğünde Boeing tarafından geliştirildi. Üreticilerinin "tarihi bir adım" olarak nitelendirdiği silah, 16 Ekim'de ABD'deki Batı Utah Çölü'nde test edildi. Üzerinden geçtiği bölgede yıkıma yol açmayan füze, bilgisayarları, enerji sistemlerini ve elektrikle çalışan herşeyi etkisiz hale getiriyor. Boeing'in yayınladığı görüntülerde, Utah Test ve Eğitim Bölgesi üzerinden geçen füzenin etkilediği bir binadaki bilgisayarların kapandığı görülüyor.

CHAMP'ın çalışma prensibi, bir savaş uçağından fırlatılan füzenin yaydığı yüksek enerjili mikrodalga titreşimlerinin, hedefteki elektronik cihazları vurmasına dayanıyor. Güçlü radyo dalgaları sayesinde binalardaki bilgisayar dahil tüm aygıtlar ani bir şekilde kapanıyor. Bu sayede herhangi bir yıkım ya da can kaybı yaşanmıyor.

Boeing Phantom bölümünden CHAMP program sorumlusu Keith Coleman, "Bir bilim kurguyu gerçeğe dönüştürdük. Bu teknoloji modern çağın savaşlarında yeni bir dönemi açacak. Yakın gelecekte bu yöntemle önce düşman güçlerin elektronik ve bilgi sistemleri kullanılamaz hale getirilecek. Daha sonra savaş uçakları ve askerler müdahale edecek" dedi.

2410_fuze_1.jpg


Projenin geliştirileceğini ve daha fazla test edileceğini belirten Boeing yetkilileri, CHAMP'in Amerikan ordusunda kullanılıp kullanılmayacağının henüz kesinleşmediğini açıkladı.

(CİHAN)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bizim haziran ayında Suriye sularına düşen jetimizi de bu tür bir silahla vurmuş olabilirler.Çünkü bilirkişiler,askeri uzmanlar tarafından düşme nedeni olarak öne sürülen "Blast etkisi" ile düşme, bana çok da inandırıcı gelmemişti açıkçası.Ancak bu şekilde elektronik karıştırıcı tipteki bir silahla uçağımızın düşülmüş olabileceğine inanmaktayım.Bu teknoloji Rusya'dan Suriye'ye gizlice alınmış da olabilir.Bu da benim aklımda o tarihten beri var olan bir senaryoydu.Sn.Meraklı elektrikçi'nin de,bu güzel paylaşımıyla, bu inancım biraz daha artmış bulundu.Saygılarımla.
 
Bu daha çok matrixde ve şu şekil değiştiren araba vardı VIP di herhalde diziniz adı oradaki EMP electromagnetic pulse a benziyor, belki haber olsun diye uydurulmuş birşeydir ama olsada faraday kafesi yaparız olur biter. Uçak meselesine gelince bence uçaklardaki yazılımlar zaten uzaktan kumanda edilebiliyor bu şekilde bir saldırı yapılmış olması daha kolay ki bu yazılımları millileştirmeye çalışan mühendislerimize neler olduğunu hatırlıyoruz zaten.
 
Sn. BİNBAŞI ,sizin düşünceniz gayet mantıklı ve olası bir ihtimal,birde 'Yüksek Enerjili Mikrodalga Gelişmiş Füze' (CHAMP) silahı bana 1999 daki büyük depremi hatırlattı.Aydoğan VATANDAŞ'ın kitabına adını verdiği HAARP SİLAHI da buna kısmen benzer , yüksek frekans ile yer kabuğundaki fay hatlarını harekete geçirip düşman bölgelerde suni depremler oluşturup zarar vermek amacı güdülmüştü.Korkarım ileride yine yüksek frekanslar aracılığı ile kıtalar arasındaki mesafelerde bile insan vücuduna zarar verecek silahlar üretilecek.Beyin okuma,sinir sistemini felç etme,ileride kendi halindeki insanları yolda yürürken , çalışırken bu silahın hedefi haline geldiğinde olduğu yere yıkılıp kalacaklar ve tamamen bir faili mechul olarak kalacak!!!Ne yazıkki teknolojiyi insanoğlunun kıyametini hazırlayacak şekilde geliştiriyorlar.Bilim insanında ALLAH korkusu,insan sevgisi tabiata saygı olmadımı ona " Bilim Zombisi" demek daha doğru olur.Allah encamımızı hayreylesin....
 
Amin,sn.Meraklı elektrikçi,bu duanızı sonuna kadar destekliyorum.Ayrıca uçakları yazılımla uzaktan kontrol etme de bir başka kötü amaçla yapılan bir strateji,bunu da göz önüne almak,göz ardı etmemek lazım gerçekten.Bilimin insanlık için sadece kötü yollarda kullanılıp,insanoğlunun yararına değil de,zararına kullanılmasına şiddetle her zaman karşıyım ve tasvip etmiyorum.Kabul edilebilir birşey değil.HAARP askeri olarak,Tesla'nın ölümünden sonra ele geçirilmiş projeleri desteğiyle yapılan,suni depremler(Hatta ileri giderek 17 ağustosu bile tamamen buna dayandırabilenler de mevcut bildiğiniz üzere),dünyadaki istenilen bir bölgedeki iklim şartlarını denetlemek,uzaktan değiştirebilmek gibi çok büyük hedefler de güdülebiliyor,akıllara da neden olmasını getirebiliyor ister istemez aslında.Keşki teknoloji Alfred Nobel(Nobel ödülünü dinamit için almıştı biliyorsunuz) den beri yalnızca insanlığın yararına,barışçıl,bilimsel amaçlar için düşünülüp devamlı kullanılsaydı.Atom bombası da,nükleer reaktörlerdeki gibi barışçıl amacın dışında hiç kullanılmasaydı.Nükleer reaktör işletenlerin de kafasından nükleer bomba yapma fikri gelip geçmiyor da değil.Ama maalesef bu stratejiler de,tamamen ülkeler arası bir dış siyasetin ana malzemesi,kurtarıcı can simidi de oluyor bazı zaman ve yerlerde,şartlarda tabi.Siyaset işin içine girmese,insanları aşırı hırsları yüzünden esir almamış olsa,bu düşünceler de kolay kolay akıllara gelip yerleşemezdi herhalde diye düşünüyorum.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Amerika'nın şimdiye kadar yaptığı en ii şey sanırım silah yapmak olsa gerek.Oysa millet-i islamiye ve din-i ye herzaman insanların islahına çalışmıştır.Önce silah yapacağına silaha gerek kalmayan bir dünya düzeni oluşturmaya gayret etmelidir.Silah olmalı tabiikide ama öncelikle ilim,irfan,terbiye,hoşgörü,tevazu....vb. gibi yüksek insan ahlakı kazanmış bir toplum oluşturma çabası içersinde olunmalı çünkü en büyük silah bunların içinde gizli.Bilirsiniz ki bu millet ve bu vatan evlatları (özellikle ortadoğu) insanlık tarihine yaptıkları hizmetler hasiyetiyle en büyük silahları zaten bulmuşlar ve kazanmışlar ve kazanacaklar.....saygılar vesselam.
 
Son düzenleme:
yazının sonu komik: ABD nin orduda kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor :) şaka gibi... böyle bir silah gerçekten varsa ve bugün haberlere çımışsa eminim abd bunu en az 5-10 yıldır kullanıyordur ...
 
Elektrikli bütün cihazları etkisiz hale getirecekmiş acaba soruyorum insan vucududa elektrikle çalışmıyormu?.....Bu silahı insanları öldürmekten başka hiçbir amaçla kullanmaz çünkü;bütün dünyanın şuanki iletişiminde trafik ışıkları amerikanın elinde zaten dur derse durur geç derse geçer yani buna ihtiyacı yok.Sadece insanları öldürmek için kullanacaktır buna inanın.
 
Bu silahın benzerini daha önce sırbistanda kullanmışlardı , maddi hasar vermeden elektrik santrallerini geçici olarak devreden çıkmıştı.
 
Bu silahla ilgili ilginç bir detayı da ben söyleyeyim... Command & Conquer Generals oyununu oynamış olanlar bilirler... Bir strateji oyunu olarak EA Games tarafından, yanılmıyorsam 2003 yılında ilk versiyonu piyasaya sürülmüştü. Oyunda savaş kazandıkça bonus olarak bazı silahlara sahip olunabiliyordu. Bu silahlardan biri de uçaktan şehrin üzerine atılan bir bombaydı. Bu bomba belirli bir süre düşmanın tüm elektrik sistemini çökertiyordu. Dolayısıyla şehri savunan füze bataryaları, radar sistemleri, fabrikalar ve binalar tamamen karanlığa gömülerek savunmasız kalıyordu. Bu sırada şehre rahatça girilerek stratejik binalar piyadelerle ele geçirilebiliyor veya imha edilebiliyordu. 2003'te böyle bir silah düşünülerek bonus olarak bu oyuna yüklenmiş. Hafta başında bu haberi internet gazetelerinde okuduğumda, ilk olarak aklıma bir zamanlar zevkle oynadığım bu oyun geldi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,338
Mesajlar
916,814
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst