Çamaşır makinam gezintiye çıkıyor

Ali_Rıza

Katılımcı Üye
Katılım
4 Ara 2009
Mesajlar
1,260
Puanları
58
Yaş
40
9 Aydır yerinden oynamayan çamaşır makinam1 haftadır her çaışmasında banyoda gezintiye çıkıyor :p. Bu bir arıza belirtisimidir ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ayakları dengesiz ,dengesiz yük var,
zemin bozuk veya zemin ıslak olabilir
 
Makina 9-10 yaşlarındaysa yada daha genç olup hor kullanılmışsa(kapasite üstü yükleme veya küçük çamaşırla büyük çamaşırın birlikte yıkanması durumları) amortisörler ömrünü yitirmiştir genel olarak 4 dikey 1 yatay amortisör vardır bunların değişmesi gerekir değişmeden kullanımı halinde kazan yataklamasının bozulmasına masrafın büyümesine neden olur.
Sn alfaromeo bu konularda benden daha uzmandır ama bu ihtimali nedense atladı? 9 aydır sağlam zemin neden bozulsun yada birden ıslansın...!
 
Gezintiye çıktığında akşam eve erken geliyorsa korkma. ergenliktendir :D

Amortisörlerden olma ihtimali çok kuvvetli. Bir ihtimal de ayaklardan birisi boşlamış olabilir su terazisi ile düzgünlüğüne de bakın derim ama dediğiniz gibi dolaşıyorsa amortisörlerden olma ihtimali oldukça yüksek...
 
Evet 9 aydır aynı yerinde duruyordu. Aynı yere koyuyorum yine ama yerini yadırgadı bi sefer :D çalışınca dolanmaya başlıyor. Nihayetinde bu iş den anlamam ama amortisör bozulmuş galiba dimi? Makina 5 yaşında Bosch'du. Ne çabuk eskidi :(
 
Öncelikle makinenin 4 ayağı yere sağlam basmalıdır. Makinenin köşelerine bastırarak sallanıp sallanmadığını kontrol ediniz.

Benim hassas ayak ayarı için tavsiyem;

Makineye 2-3 parça çamaşır koyup ıslatın, ardından sıkma programına alın, makine sıkarken öndeki 2 ayağa dokunun. 2 ayakta hissedeceğiniz titreşim eit olmalıdır. Eğer biri daha fazla oynuyorsa onu uzatıp yere sabitleyin. Makine Bosch olduğu için bana ayaklardan gibi geldi.

Amortisör arızasında kazanı bastırdığınızda hoplama yapar veya boş bir şekilde öne-arkaya çarpar. Bu durumda amortisörlerin değişmesi gerekir. Ucuz bir parçadır.

Son olarak su boşaltma pompasını ne olur ne olmaz kontrol edin.
 
Amortisör arızasında kazanı bastırdığınızda hoplama yapar veya boş bir şekilde öne-arkaya çarpar.

kazanı ne tarafa bastırdığımda? makinanın arkasına doğru mu yoksa aşşağıya doğru mu? bir de nasıl bir hoplama yapıyor? teşekkürler bu arada ilginize.
 
Aşağı doğru bastırdığınızda amortisörler bozulmuşsa yay kısımlardan dolayı hoplama yapar.

Veya ileri-geri salladığınızda boşluktaymışçasına öne-arkaya kolayca çarpar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst