Hotpoint Ariston Kapı Kiliti Kablo Bağlantıları Nasıl Olmalı

Fa7

Üye
Katılım
2 Mar 2022
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
35
Konum
İstanbul
Selam arkadaşlar ben normal bir kullanıcıyım.. Hotpoint çamaşır makinam aylardır bazen koku yapıyor sonra düzeliyordu kablo kokusu aşırı bilgili değilim ama az çok elektirik aletlerine ilgim alakam vardır.. Siz normal bir kullanıcı olarak değerlendirin yinede..
Geçen hafta çamaşır makinesi çalışırken kazanı yarım yarım duraksayarak dönmeye başladı evimin elektiriğini etkiledi... Koku yaptı .. Çalışırken kapattım hemen ..

Merakımdan üst kapağını açtım birde öyle çalıştırdım baktım kapı kiliti otomatında bulunan kablolardan ateş kıvılcım çıkıyordu yani ZAMANLA ISINA ISINA KABLOLAR BİRBİRİNE HAFİF DEĞİYOR ODA ŞAŞE YAPIYORMUŞ..

kapı kilitini söktüm elime aldım kablo giriş yerleri punto yapmış yani siyah yanmış kapı kiliti kablo soketi mahvolmuş kullanılamaz haldeydi.. zaten çekince sapır sapı döküldü elime..

Durumun aciliyetinden düz kontak yapmak istedim oldu yani düz kontak kablosunu buldum..

2 Kalın kahverenk kablo ve 1 ince Kırmızı Kablo
Kahverenk kablonun birisi elektirik diğer aynı renk olan kahve renk ile birleştirince kapıyı kitliyor makina kendi beyninde onu buldum..

Ama abi ince kırmızı boşta olduğu için çalışmadı makina zaten kırmızı ile elektirik olan kahve rengi kabloyu birleştirince şaşe yapıyor sigorta atıyor..

Neyse konum şu benim..
Yarın ariston kapı kiliti parçam gelecek siparişini dün verdim şuan kargo'da Ben bunu takmak istiyorum kablo soketi olmadığı için hangisi nereye bağlanır hangi kabloyu bağlarım bilmiyorum...

Makinamdan çıkan ve gelecek olan parça bu

1646221353265.png

3 Girişten hangilerine bağlıycam ben kobloların... Üzerlerinde gelince 3 -2-1 gibi ibareler oluyor anlamıyorum... hadi diyelim elektirik girişini buldum.. diğer eksi kısımlarını nasıl denk getiricem bu konuda iki kahve rengi kalın - ve 1 ince kırmızı kablo takılış görseli varmı acaba..


Bu arada denemesini yaparken sigorta görevi görsün diye kıl ince kabloyla yapıyorum'ki makinanın kartına zarar vermesin yanlış bağlantı sonunda ince kablo kapup sigorta görevi yapıyor... Yani güvenli deneme yanılma yöntemi yapıyorum aslında..
 
deneyimleyen kimse yokmu acaba yardımcı olacak açıklama yapacak birisi
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst