Çİft Devirli Motor

Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar;

Gamak marka Ü-YY bağlantılı çift devirli motorumuz düşük hızda iken yüksek hızdaki sesinden daha fazla ses çıkarıyor acaba bu durum normalmidir.

Teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
rulman yataklarını kontrol edin motorunuza Bakım yapılması gerekebilir...
 
Çift devirli motorunuz yıldız-yıldız bağla olduğunu belirtmişsiniz.motor bağlantısı doğrumu acaba kontrol ettiniz mi?Motor Çift devirli bir şalterle mi çalışıyor?Genelde çift devirli motorlarda bağlantı hatalarından dolayı motorda aşırı ses yapıyor hatta motor yanması bile oluyor.
 
Motor kontaktörler ile çalışıyor hızlı çalışmada 30 Amper , yavaş çalışmada 40 amper çekiyor. bağlantıyı verilen çizime göre yaptırdık ancak yavaşta ses olayını birtürlü anlayamadık.
 
Motor güçleri alçak ve yüksek devir nedir?motor etiketini tam olarak yazarmısın
 
Toplamda kullanmış olduğunuz kontaktör sayısı nedir...her iki devir'e düşen kontaktör sayısını belirtirseniz daha iyi olur...örneğin düşük devirde kaç kontaktör devreye giriyor...yüksek devirde kaç...???
 
Yüksek hızda 2 kontaktör
Düşük hızda 1 kontaktor devreye giriyor.
 
Elektriksel veya mekanik bir sorun yoksa yüksek mekanik zorlanmalarda ses olması muhtemeldir. Çünkü iki farklı kutup sayısını elde ederken kullanılan sarım tekniğinde birbirini manyetik olarak zayıflatan bölgeler bulunabilir. Bu da özellikle yüksek atalet isteyen büyük yüklerde zayıflayan bölgelere girildiğinde mekanik zorlanmalardan kaynaklanan rezonans nedeniyle ses oluşturabilir. Öncelikle elektriksel ve mekanik kontrollerinizi yapmadan bu sonucu çıkarmamalısınız. Balans düzgün olmadığında devirler arasındaki farklılıkta buna benzer bir sorun oluşturabilir. Örneğin yüksek devirde sorun yokken düşük devirde rezonans oluşabilir.
 
kardes kolay gelsın belkı sorunu cozmussundur ama ben yınede basımdan boyle bır sey gectı ve sorunu buldum .asırı ses yapıyordu dusuk devırde aslımda dusuk devır dıye bır tarafı 3 faz verıyoruz dıger tarafı yıldız koprusu atıyoruz hızlıda ıse yıldız koprusu yerıne ucgen kopru atıyoruz tabı bunu kontaktorle yapıyoruz. tabı yenı motorlar cıkana kadar bu motorlarda bızler ıcın ucgen korusunu ıcerden kendılerı yapmıslar yanı bırtarafa uc fazı verdıgınde dıger ucları yıldız koprusu atmıyorsun .ben atmıstım cok ses yapıyordu makıneden dedım ama 1 gun sonra motoru elıme aldım sonra ınceledım yıldız koprusu yok kopru atmadım (tabıkı yenı aldıgım motora )ses normale dondu emınımkı senın sorununda benıumkı ıle aynıydı
 
dahlander motorlarda düşük devir sargısına 380 v verirsin, diğer sargıucuyla herhangi bir köprü yapılmaz. motor hızlı devir çalışacağı zaman düşük devir sargı uçları yıldız köprülenir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,853
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst