yıldız üçgen sorunu

yıldızdan üçgene geçiş süresini uzatmak yeterli olacaktır.yıldız üçgen röle kullanıyorsanız,bunun yerine zaman rölesi kullanabilirsiniz.(zamanı daha fazla uzatmak için)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar kafama takılan soru kontaktör şeçmek için siemensin yıldız/üçgen tablosuna baktımda bu tabloda bi anormallik vargibi geldi. Bu konuda araştıranınız varmı aranızda varsa tablo normalmi?
 
daha önce telemekanik kontaktör vardı şimdi siemens tb54 taktık zaman ayarı 7 saniye çoğunlukla üçgene geçemiyor 3 yada 4 seferde oluyor

birde bu arıza öğleden sonra olur saat 8de baktım sorunsuz çalışıyor ama öğlen 3ten sonra üçgene geçemiyor yardımcı kontaktan bu arızayı yapabilir mi?ısınınca

kontaktör ismi 3 tb 47 düzeltiyorum üçgene 2.seferde geçebiliyor herzaman yapıyor zaman rölesi olarak entes sm8 kullanılmış

genelde benimde başıma sık sık geliyor bu durum.motor yıldızdan üçgene
geçerken voltajda dalgalanma oluyor ve üçgene geçmiyor.
güç trafosu kullanarak bu durumu aşıyoruz.
giriş kısmı 160-175-190-220 v
çıkış 220-230 v
 
Arkadaşlar kafama takılan soru kontaktör şeçmek için siemensin yıldız/üçgen tablosuna baktımda bu tabloda bi anormallik vargibi geldi. Bu konuda araştıranınız varmı aranızda varsa tablo normalmi?

genelde hat ve üçgen kontektörü motor gücü/1.73
yıldız kontaktör için motor gücü/3
 
arkadaşlar bu dalgıç pompalarda yıldız-üçgen kumandamı kullanıyor sadece yoksa başka uygulamalar var mı?
yoksa sadece yıldız-üçgen kullanılıp işletmeye göre kumanda ve güç için ona göre malzemeler mi kullanılıyor.
Arkadaşın sorunu ise benim daha önce karşılaştığım kontaktör sorununa benziyor bobin çekiyor ama içerisindeki kontaklar bazen tam kapanıyor bazende kapanmıyordu.
 
Bu dediğiniz olay arada bir gerçekleşiyorsa yani bir kaç starttan sonra normale geçiyorsa ephesus83 ün dediği gibi güç devresini kapatıp sadece kumanda devresini deneyin sorunun devam ediyor ise ya rolen yada üçgen kontaktörün arızalıdır kolay gelsin.
 
zaman rölesinın açık yıldız kontaktörün kapalı kontakları ve M ve üçgen kontaktörlerinin bobin uçlarını kontrol etmelisin
 
yıldızda çalışan bir asekron motoruna okulda yane atelyede ucqen verdim kabloları yandı neden ??
 
sistemin güç devresini kapatarak kumandayı kontrol edin yıldız kontaktörü bırakıyorda üçgene girmiyorsa zaman rolesini ve yıldızkontaktörünün kapalı kontağını kontrol edin.ve kumanda da üçgen kontaktörü çektiğinde üçgeni mühürleyip zaman rolesini devre dışı bırakmaya çalışıyorsan bazı zaman roleleri bu tip sorunlar yaratabiliyor zaman roleni değiştirmeni öneririm.
 
yıldızda çalışan bir asekron motoruna okulda yane atelyede ucqen verdim kabloları yandı neden ??


motor etiketinde üçgen 220 yıldız 380 yazıyorsa bu motora yıldız üçgen yolveremessin vermeye kalkarsan motoru yakarsın

motor etiketinde üçgen 380 yıldız 660 yazıyorsa bu motora yıldız üçgen yolverilebilir

kısacası sargı direnci faz faz arası üçgende 380 volta dayanacak değerdeyse üçgen çalıştırılabilir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst