voltaj düşmesi ve projeksiyon ???

Parazit filtreye odaklanmanın bir anlamı yok. Bunu ima etmek için yazdım. Projeksiyonların kablolarında dahi bu tür filtreler vardır zaten.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Evet,buzdolabında tam hemfikirim,ancak harici HDD'in adaptörü ve lambalar tasarruf lambasıysa eğer ilk açılmada şebekeyi bence çok da zorlayamaz,sadece parazit (atma) sinyali gönderebilir,kanaatimce.Son çıkan orta boy buzdolapları 150-200 watt. etiket değerleri arasında olmasına rağmen demeraj (ana sargının yardımcı sargıyla yol almasında) Şebeke çok zayıfsa projeksiyonu zorlayacak akımı o zaman çekebilir.O da aslında tesisattaki kablo inceliğinden kanımca hiç de değildir.Buvattaki okside olmuş bir bağlantıdan örenğin buzdolabı çalışırken bu okside olmuş bağlantıdan geçen akımın sanki güçlü bir rezistans devreye girmiş gibi şok edici etkisi olabilir,aklımdaki senaryoya göre.Yanılmıyorsam eğer projeksiyon cihazındaki ışık veren halojen ampuller buzdolabı motorundan bile daha fazla güç tüketir.(En az 1000 watt gibi)
HDD'i besleyen küçük bir adaptörün veya mutfaktaki bir lambanın çok fazla gerilim düşümüne neden olabilmesi, ancak ev şebekesi içimndeki bağlantılarda olağanüstü bir durumun (özel halin) oluşumuyla belki tam açıklanabilir.

Diğer başka bir senaryo da ev prizlerinde nötr yerine toprak hattının direk kullanılıp,bunun da zayıf olabilmesiyle veya nötr barasındaki nötr bağlantısının gevşekliği yüzünden çok fazla şebekeyi zorlamayacak olan yüklerde dahi buradaki aşırı bir ısınma (Suni Direnç Noktası) dolayısiyle bu gerilim düşümünün de olabilmesi şeklindedir.Bunlar yüzünden de gerilim düşümü çok düşük yüklerde (Zayıf bir adaptörün devreye ani girmesinde bile; çünkü burada önemli olan bu yükün gücü (Büyüklüğü) değildir,şok şeklindeki ani devreye tam girebilmesidir,çok iyi anlaşılabileceği üzere.) bile bu anlatılan şekliyle olabilir.

Bu nedenle yetkili bir elektrikçi öncelikle tüm bağlantıları,nötr barasını,prizlerin nötr ve toprakla doğru yoldan yapılan bir bağlantısını,buvatları,otomatik sigorta,KAKR,vb. elektrikli tüm elemanları tek tek kontrol edip, bunların tam sağlamlığını tam teyit edebilmelidir.Bu noktalarda birşey çıkmazsa sorunun parazitik kökenli olabileceğinden haklı olarak tam emin de olunabilir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Parazit filtreye odaklanmanın bir anlamı yok. Bunu ima etmek için yazdım. Projeksiyonların kablolarında dahi bu tür filtreler vardır zaten.
abi o filtreler daha çok mamulün kendi ürettiği geri beslemeyi engellemek amacı ile oluyor.
misal binbaşının bahsettiği süpürgelerin kondansatorü sadee motorun kendi kendini ve bağlı bulunduğu kabloyu yıpratmaması amacını güder.
ama,
bu demek değil ki diğer malzemelre zarar vermez.-zarar derken, böyle can sıkıcı sorun. yani öbür tesisatı bozmaz.-
peki napılacak?
malzeme içindeki emi filtre yetmiyorsa biraz daha gelişmiş filtreler kullanılacak. projeksiyon cihazlarında 150 watt ampul kullanılırmış. bu da yüksek bir değer.
harici hdd diyor da arkadaş. anladığım kadarı ile masaüstü 3.5 inç diskler. onlar 12 watt yer ve geenlde smps adaptorle kullanılır. &70 verimli malzeme olduğunu düşünürsek 17 watt tüketim vardır. çok bir zorlamaması lazım.
ki binbaşının bahsettiği geri besleme hdd de olmaz. olursa hdd bozuk demektir. step motoprun amacu:) belki adaptorun kendinde böyle bir şey olur. ama 17 wattın yapacağı geri besleme ne kadar olur ki?
bu durumda aklıma fiş geliyor. eğer ki tesisatı bağlayan kişi yanlışlıkla notr-toprak hatlarını karıştırmışşsa notre gitmek için toprağı gçen fiş, çok büyük enerji çekmek zorunda kalır. bu nedenle bu sorun olabilir. ama bence sadece ince kablo nedeni ile oluyor.
 
Kim ne derse desin problem tesisatta. Birilerinin mantığına göre evine her projektör alan EMI filtre kullanacak :D yazarken bile güldüm!
Projeksiyonda problem vardır amennah ona birşey demem.
 
"projeksiyonun görüntüsü anlık gidip geliyor.projeksiyon kapanmıyor ama bir anlık görüntü gidip geliyor."

Bir de projeksiyon tam göz kırpıyor (Işığı azalıp çoğalıyor dememiş ki dikkatinizi sadece bu noktaya çekmek isterim) dememiş ki bu arkadaşımız,sadece görüntü (elektronik olarak oluşan,pc'den kabloyla iletilip gelen) anlık gidip geliyor demiştir.Işık şiddeti lambada azalıp çoğalsa idi sizin dediğiniz %100 çok doğru olurdu.Ama arkadaşın bu özel ifadesi bunu tam çürütmüş oluyor kendi kanımca da.O nedenle ilk etapta bozucu elektronik sinyaller (Parazitler) üzerinde ben durmuş da oldum.

Her halükarda büyük olasılık tesisattaki zayıflıklık da öncelikle gözetilerek EMI filtreden de eğer sadece elektronik görüntü gidip gelmesi lambanın göz kırpması şeklinde tam değilse yine olabilir diyorum ısrarla ben yine de.Saygılarımla.
 
Çevremde kullananlar var içlerinde oldukça fazla sayıda parazit yayan cihazları olanlarda var hiç böyle birşey duymadım. projeksiyon üreticileri haliyle bu tür riskleri ziyadesiyle düşünüyorlardır diyorum. Merdiven altı üretim bir cihaz ise onu bilemem.
"Odanın veya Mutfağın lambasını açtığımda da aynı sıkıntı oluyor!"
 
Son düzenleme:
Kim ne derse desin problem tesisatta. Birilerinin mantığına göre evine her projektör alan EMI filtre kullanacak :D yazarken bile güldüm!
Projeksiyonda problem vardır amennah ona birşey demem.
abi bana diyporsan ben öyle bir şey demedim:) ben yetmiyorsa dedim.
ama projektorün de iyisi kötüsü var. içinde emi filtre olanı da var olmayanı da.
hem çok pahalı bir şey diyorsun 10 lira ya:) ki bobini almazsan 2 lira. çok bir şey mi?
 
Forumda yorum yaparken hiç kimsenin fikirleriyle paylaşım yapmam. Beğendiğim yorumlar olur, kendi bilgim ve tecrübemle cevap yazarım. Yeni yetmelerle karıştırma beni Meslekte 28.yılım :) (Senin yaşın + 3 yıl) Sen doğduğunda ben Teknik Lise 2.sınıfı bitirmişim.
Pahalı ucuz diye birşeyde demedim ! ucuz bir filtreyi cihazına takmaktan imtina eden bir marka benim için dandik bir markadır merdiven altı imalatla eşdeğerdir cihaz ne kadar pahalı olursa olsun !!!
Profesyoneli amatörden ayıran detaylardır bunlar.
 
Son düzenleme:
Say say yaşlıların unuttukları kadar yeni yetmelerin bilgisi yok ! (Lafım sana değil genel)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst