voltaj düşmesi ve projeksiyon ???

200-300 dolar'a bulabilirsin. Line interactive ups Şebeke varken regüle eder ama şebekeden tam izolasyon sağlamaz. Online ups'de şebeke gerilimi doğrultulur bir yandan akü şarj olur biryandan çıkış katında tekrar alternatif gerilime çevirilir.
http://www.canel.com.tr/5.htm
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
siz bir floresanları sökün belki düzelir. buzdolabının tesisatını da aslında şalterden kanallarla çektirebilirsiniz. geçici hat. ev sahibi bir şey diyemez. sadece 2 metre aralıklarla ufak vida atıyorlar.
ups işi evet çok pahalıya gelebilir.
sıkı sıkıya sarmak, o enerji hattını bir bobine çevirmenizi sağlar. oluşan manyetik alan bir nebze filtreleme yapabilir. aslında 3lü prizden alıyorsanız prizi söküp içine bir kondansator de koyabilirsiniz. 275 v 1 uf den yüksek-tercihen 10-100uf- bir değer olsn kutupsuz olsun.
ani gidişleri azcık da olsa sönümlendirecektir bu.
ups işine hemen girmeyin derim. bu dediklerimi bir deneyin, olmadı mı ups ye girersiniz. unutmayın 5 metre kablo, 2 kanal 10 lira, 1 kondansator 5 lira. floresan yerine hemen ampul almayın. önce hepsin sökün-bazı proflar! floresan anahtarını faz değil nötre takıyor. bu floresanı yarım yakabilir ya da evdeki frekansı bozabilir belki sorun bundan ibaret-
baktınız sorun düzeliyor, öyle devam edersiniz:)
çünkü ups alıp bu sefer görüntüde karıcalanma ile karşılaşanlar oluyor. bir de onu filtrelemekle uğraşacaksınız.
 
necron 650 va line interactive ups aldım.bugün şarj edip yarın bir deneme yapacam.sonucu buradan bildiririm.umarım sorunumu çözer :)
 
Maalesef ups'in hiçbir etkisi olmadı.ana sigortadan direk hat çekip projeksiyonu ona bağlayacam.o zaman en azından sorun iç tesisattamı yoksa apartman tesisatındamı onu alnarız.birde dediğniz gibi şebekeyle projeksiyon arasına kondansatör bağlayacam. @yolgezer74 @YaşlıUzman
 
Lineinteractive ups'in şebeke varken sadece gerilim regülasyonu yaptığını sorununuzu çözmeyeceğini tam izolasyon sağlamayacağını belirtmiştim. Tek başına kondansatörde işe yaramayacaktır.
 
söylemiştim ps kendi başına yeterli olmayabilir sorun yaşttırır diye.
siz en son çareye ilk başvurduğunuz oysa ki tesisatta hata var ise ups zatenbir fayda dokundurmazdı.
ki ups kendi de sıkıntı çıkarıyor bazı tesisatlarda:)
siz şebeke hattının düzgün olduğuna emin olmalısınız.
 
Bir elektrikçi gelip tesisatın normal olup olmadığına bakmalıdır. Ben kablo kesiti ince olup gerilim çökmesinden olduğuna pek inanmıyorum. Neden diye soracak olursanız şöyle bir açıklama yapayım. Bizim okulumuzda 2 sınıfta bir linye hattı var ve kesit 2,5 mm2. Sınıflarımızda 24.000 btu klima var. Şimdi diyeceksiniz ki hoca kaldırmaz sigorta atar evet atıyor. :D Siz söylemeden ben söyleyeyim. :D Eğer böyle bir şey olsaydı her sınıfta projeksiyon var bizde de böyle bir sıkıntın olması gerekirdi. Ama ben öğretmen arkadaşlardan hiç böyle bir sıkıntı duymadım.
Ben nötr oksit, gevşekliğinden şüpheleniyorum . 2 . ihtimal ise projeksiyonun besleme hattında bir sorun olabilir.
 
Bir elektrikçi gelip tesisatın normal olup olmadığına bakmalıdır. Ben kablo kesiti ince olup gerilim çökmesinden olduğuna pek inanmıyorum. Neden diye soracak olursanız şöyle bir açıklama yapayım. Bizim okulumuzda 2 sınıfta bir linye hattı var ve kesit 2,5 mm2. Sınıflarımızda 24.000 btu klima var. Şimdi diyeceksiniz ki hoca kaldırmaz sigorta atar evet atıyor. :D Siz söylemeden ben söyleyeyim. :D Eğer böyle bir şey olsaydı her sınıfta projeksiyon var bizde de böyle bir sıkıntın olması gerekirdi. Ama ben öğretmen arkadaşlardan hiç böyle bir sıkıntı duymadım.
Ben nötr oksit, gevşekliğinden şüpheleniyorum . 2 . ihtimal ise projeksiyonun besleme hattında bir sorun olabilir.
hocam hatanız kablo ince diye sigorta atmaz! sigorta kendi üzerinden geçen akım değrinden yüksek ise atar. sigortanın kablo nedeni ile atmasının tek yolu kısa devredir.
gerilim çökmesinde attıracak şey ise cihazın kendi içindeki bir devredir.
ki o da baya bir düşü oluyor.-115 v kadar:)- 2.5 mm kablo olcukça kalın bir hat. bizim ev 2 katlo ve 2.5 mm zaten. evde sürüyle elektrik çeken mamül var ama geriim düşmesi yok. ancak bazı evlerde 1.5 mm kullanılıyor. ve saçaklı-saçaklı kablolar tek damarlıya ghöre daha az akım taşır.-
ben zaten kablo kesitinden çok tesisat hatlarına bakarım. bu amfide uğultu yaptırır, projektorde göz kırptırır ya da floresanı kıpraştırır.
diyorum ya adam toprağa faz vermiş. fatal error verme de nap:)
şöyle anlatayım..
sen nötrü toprağa kısa devre edip sıfırladın de mi?
yeni nesil smpslerde sekonder hattın şasesi topraktır. ancak primerde şase nötrdür ve toprakla asla birleştirilmez. bu sayede toprak izolasyonu gerçekleşir ve arada 3-6 ohm arası bir fark oluşturulur.
şimdi sen nötrü kısa devre ettin. o zaman smps nin iki tarafı da sıfırlanır. ki bu optokuplörü sapıttırmaktan tut bin türlü komplikasyona sebep olmakta. optokuplörlü geri besleme ünitesi nedeni ile floresan kaynaklı bir frekans binmesi bu smpsleri sapıttırmakta.
smps tip adaptorlerde kısa devre algılanırsa anında kapandığı gibi kısa devre kesildiğind de anında geri açılır. bazı smpslerde de voltaj çöktürülür. bu devresine göre değişir.adam nasıl canı istedi ise öyle tasarlar. ki o smps anlık aç kapa yapana kadar filtre kondansatorü bir miktar enerji salmaya devam edecektir.
bu bir varsayım
dğerine gelelim.
kablo çok ince kalırsa floresan ya da buzdolabıkaynaklı bir frekans karışıklığı veyahut projektorun bağlı olduğu aygıt kaynaklı frekans bozunumu kabloya ekstra yük bindirir.
amfiyi küçümseyen arkadaşlar bilmez:) bir ac hattın içine başka bir frekans karışırsa bu onun verimini düşürür. hele kablonda ince ise bu kayıp daha da artar. bu nedenle pasif filtre yapıp bass amfisi yaptığında o amfi tizlere verdiği gücün bir kısmını da bass frekanslara verir. az daha ses güçlü çıkacaktır.
işte bir hat üzerinden ne kadar farklı ac frekans geçerse o hat hem çabuk yorulur hem daha farklı dirençler gösterir.kablo ince kalırsa bu farklı dalgalar projektöre gerekli enerjinin gitmesini engelleyebilir.
bu nedenle biz filtreleme yaparız ki.
çünkü ne kadar birbirinden çok farklı dalga gelirse o kadar verim düşecektir. koyduğumuz kapasitörler ekstra güç depolamaz. sadece o güçteki enerji kazanımını düşüren parazitleri sönümlendirir.
anlayacağın dilde şöyle diyeyim.
sen bir arabaya yük bindiriyorsun. nereye? kasasına uyacak şekilde.
sonra daha az. ama kapağın kapatılamayacağı bir yük daha bindirdin. arka kapak açık kaldı.v
ne oldu? araba kapağın kapanmayacağı kadar bir uzunluk nedeni ile yolda savrulmaktan daha çok etkilenmeye başladı.
bizim kablolara yaptığımız bu.
her tarafımız smps adaptorlerle buzdolapları ile çevrilir. bunların manyetik enerileri, yüksek frekansları birleşerek bir yerde toplanır. misal sizin amfiler yanıyordu galiba. bu arkadaşın da projeksiyon arza çıkarıyor.
ki ben arkadaşa demiştim ups ile sorun düzeltilemez. ups kendisi bile sorun yaratıyor.
çözümü,
kendine özgü şebeke hattı ve ekstra toprak hattı, emi filtre takviyesi ve de faraday kafesidir.
 
Merhaba.Line interaktif bir ups ile düzelmemesi,öneri olarak ilk aklımıza gelen kutupsuz kond.ler ile de bu sorunun tam olarak ve kolay kolay da çözümlenemeyeceğini bizlere gösterip,sonuçta ağırlıklı olarak ev şebeke hattı üzerinde durulması,buradan bir olumsuzluk da çıkmazsa sn.Öğretmen27 Hocam'ın belirttiği gibi bu projeksiyon cihazının iç besleme devrelerindeki olası olumsuzluklar üzerinde ayrıca durulmasının daha mantıklı olabileceği sonucu da çıkıyor.Aslında ups satın alınmadan önce cihazın içi açılıp bir sigorta gevşekliği,pcb üzerinde sallanarak,bağalntısı iyi olmadan durabilen olası elemanlar,soğuk lehim,vb.diğer bazı olumsuzluklar üzerinde tam durulsa (belki ilk etapta parazitin dış kaynaklı ve salt ev hattından olduğunu çok doğru yaklaşımla düşünmüş de olabiliriz,ama cihaz içindeki bazı olumsuzluklarla tam birleştiğinde,bu parazitlerin tam oluşma anında (atma sinyali şeklinde dalga halinde cihaza ulaştığında) görüntüyü dolaylı yolla etkileyip bozma olasılığı ada yine oluşmuş olabilir,göz ardı ettiğimiz bu olasılığı da tam göz önüne alıp, cihaz iç devre yapısını "tam sağlamdır herhalde" diyerek baştan yapılan bir kesin varsayımla belki de tam değerlendirmemiş olmalıydık.Yani bu cihazın iç yapısındaki bir olumsuzluk da her haliyle her zaman için (Öğretmen27 Hocam'ın da belirtiği gibi) tam olarak da göz önünde bulundurulabilmeliydi.

Son gelişmelere göre ya ev hattı ya da cihaz içindeki bir olumsuzluk veya ikisinin birlikte olumsuz birleşimiyle gelen parazitlerin birleşimi bu görüntüde kesikliğe yol açması durumu ortaya çıkabilir diyorum,kendi görüşüme göre.Zaten bizim evdekilere de bu konu beni epey meşgul ettiğinde,bundan bahsedip onların fikrini de tam almak istediğimde,ilk teklif "cihaz içine bakılmadan bir şey söylemenin çok da mantıksız olabileceği" yönünde çok mantıklı bir öneri gelmişti,bunu açıkça belirteyim.Ama hep diğer cihazların açılamsı sırasındaki direk ilişkiyi düşünüp hem cihaz içi hem de dış parazitik sinyallerin bir bileşkesi (Birlikte) olabilecek bir etkisini,bu varsayımlarda hep mantık sınırları dışında düşünmüş de olabildik.Bu yönüyle pek de düşünmedik veya bu noktayı tam göz önüne de alamadık,belki çok da geniş olabilecek daha farklı açılardan hiç bakamayarak.

Bu arıza ne yazık ki basit görünse bile çok basit bir arıza değildir,bunu kabul etmeliyiz,çok bilinmeyenli zor bir problemle karşı karşyayız ne yazık ki.O kadar beyin fırtaınasına rağmen mesele hala tam olarak da çözülebilmiş değil.Çözümünün ve tüm ayrıntılarının diğer projeksiyon arızalarına bir emsal teşkil edeceği düşünülebileceği göz öününe de alınarak bunun için yöneticilerden,mesele tam olarak da çözüme kavuşup konu tam aydınlandığında,konunun özel olarak sabitlenmesini talep ediyorum.İnşallah daha fazla uzamadan çözüme kavuşur,bu çok zor problem.Kolay gelsin.
 
Denemeler sonucunda buzdolabı direk sigortaya bağlandığında sorun olmadığını farkettik.O yüzden direk sigortadan buzdolabına ayrı hat çektirdim. Deneme yaptık.Buzdolabı kendi kendine devreye girdiği zaman birşey olmadı.Fakat buzdolabı devreye girdikten sonra fişini çekip taktığımızda yine projeksiyonun görüntüsü gidip geliyordu.Fişini çekmezsek sorun olmaz diye bu şimdilik yeterli diye düşündük.Ama daha sonra yine yaptı aynı şeyi.Şimdi buzdolabındanmı yapıyor bilemiyorum.Elektrikçi buzdolabının otomatiğnde bir sorun olabileceğini söyledi.Onu yaptırırsak sorun çözülebilir dedi.Ayrıca projeksiyonun olduğu odadaki lambayı seri halde açıp kapatınca 5-10 defa falan projeksiyon götüntüsü yine gidip geliyor. Fakat bunu buzdolabının fişi çekiliyken yapınca olmuyor.Şimdi ne yapacam bilemiyorum.Kafam iyice karıştı.Sorun evin tesisatındamı,buzdolabındamı,tedaştamı ? Sorun çözülemiyecekmiş gibi gelmeye başladı.Buzdolabına bakrıracam.Eğer sorun yine çözülmezse aklıma gelen bişey yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,857
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst