Tablet şarj sorunu

Anladım hocam ilginize teşekkür ederim modül elime geçtiğin yapıp bilgilendiririm.Selametle.
 
Merhaba cep pil şarj cihazı bağlayıp tablet kurtarma macerası yapmış biri oalrak tavsiyem, şarj esnasında dokunmatik sapıtıyor o sebeple şarj edip şarjdan ayırın öyle kullanın.
 
Merhaba cep pil şarj cihazı bağlayıp tablet kurtarma macerası yapmış biri oalrak tavsiyem, şarj esnasında dokunmatik sapıtıyor o sebeple şarj edip şarjdan ayırın öyle kullanın.

Modül bi elime geçsinde hocam, açılışı bi yapalım sarj esnasında uğraşmıyım yeter ki işe yarasın bir bakıma nefes alsın yeter tabirini kullanıcam .)
 
Hocalarım modül elime geçti ve calistirdim tableti fakat şöyle bir sorun var işlemciyi zorlayan uygulamalarda(oyun gibi ) şarjı varken 60-70 gösteriyor kendiliğinden kapanıyor açtığımda şarjı aynı ama herhangi bir azalma olmuyor sizde neyden kaynaklidir.
+Şarj olurken tabletin göstergesinde % kısmında bir artma olmuyor dolayısıyla tablet açıkken pil %100 olsa da ekranda %60 yaziyosa bu %60 dan azalıyor bi çözüm varmı sizce
 
Merhaba. Bakın, bu bataryanın hiç şarj olamadığı kanısı ilk anda akla geliyor, bu mevcut anlatımınızdan. Ancak bu noktadaki arıza takibi işlemleriniz şu aşamalarda yapılmış olmalıdır;

1- 220 volt ac prizde 220 volt ac var mıdır, başka cep tel adaptörü veya saç kurutma makinesi, vb. çalışıyor mu? Evet (OK)

2- 5 volt dc. çıkışlı bu adaptörün USB jakına 5 volt dc. tam olarak da geliyor mu? Ölçüm yapıldı. Evet. (OK)

3- Modüldeki USB bağlantısında lehim yerlerinde soğuk lehim veya USB konnektörünün bağlantı yerinde bir sallanma durumu var mıdır? Çalışırken küçük ark veya cızırtılar yapıyor mu? Hayır. (OK)

4- Modülün + ve – batarya çıkış uçlarında adaptör fişle prizde iken ve modüle tam bağlıyken uygun dc. şarj çıkış voltajı tam olarak çıkışında ölçülüyor mu? Ölçümü yapıldı. Evet. (OK)

5- Tablete ve bataryaya 2 kola ayrılıp giden kablo içlerinde bir kırılma var mı? Avometreyle kısa devre kablo kontrolü yapıldı. Hayır. (OK)

6- Tablet ve batarya bağlantı noktasındaki ortak lehim bağlantısında soğuk lehim var mı? Hayır (OK)

7- Bataryanın + ve – terminallerinde bir soğuk lehim bağlantısı var mı? Avometreyle kısa devre kontrolü yapıldı. Hayır (OK)

8- Batarya uçlarında tablet boşta iken (Hiç kullanılmadan ve tam kapalıyken) 3.7 volt batarya voltajı az da olsa artarak gittikçe yükseliyor mu? Evet (OK)

Bu 8 aşama başarıyla geçiliyorsa bu yeni (Modifiyeli) şarj sistemli tabletinizde veya bataryanın şarjında sıkıntı yok demektir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,419
Mesajlar
917,484
Kullanıcılar
450,329
Son üye
tawfekalmstf
Geri
Üst