HAVA HATLARINDA NÖTR NE İŞE YARAR

bu soruyu bende sormuştum og de nötr kullanılmıyo mu diye..
ha unutmadan ag bildiğimiz dağıtım hatlarında beş tane tel varya bunların üçü faz biri nötr biride TOPRAKmış :D:D hoca öyle dedi ben demiyorum
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
5. tel,sokak aydınlatma hattıdır.Hocanızı,yanlış anlamışsınız.Hava hatlarında,topraklama
hattı çekilmez.
 
Evt og de 3 faz vardır nötür yoktur ag diyorsun galiba 5 tane olur ?
 
Havayi hatlarda nötr,sokak aydınlatmaları için verilir,oda trafodan verilir..............başka türlü nötr olmaz.trafonun yıldız ından alır,yada koruma telidir,iletken olamaz kandırma sorusu

Sayın Arkadaşım nötr sadece sokak aydınlatması için değildir
 
arkadaşlar orta gerilimde ve yüksek gerilimde nötr hattının ne işe yaradığını söyleyebilirmisiniz......

yüksek gerilimde nötr olduğunu neredn duydun kardeşim ha belki paratoner telini toprak hattı filan zannettin öyle değilmi eğer öyle ise yüksek gerilim direğinin en üstündeki tel paratoner icin kullanılır :):):):):):):):):):):)

bu soruyu bende sormuştum og de nötr kullanılmıyo mu diye..
Ha unutmadan ag bildiğimiz dağıtım hatlarında beş tane tel varya bunların üçü faz biri nötr biride toprakmış :d:d hoca öyle dedi ben demiyorum

hocanda seni kafasından savmış beşinci tel gece fazıdır sokak aydılatması için:):):):):):):):):):):)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
yok ya derste ciddi ciddi söyledi bunu birkaç defa,,ama eminim ne dediğinin farkınd değildi
 
notr hattı ag trafoların yıldız noktasından alınır. ve yg-og hatlarında notr hattı yoktur. Siz koruma hattıyla karıştırıyorsunuz sanırım.

Dogrusu bu koruma telleri vardır özellikle uzun mesafalere iletimte yıldırım en üstte bulunan koruma tellerine düşer koruma telleri direkle irtibatlıdır her direk topraklıdır. Son dönemlerde Teiaş a ait 154 ve 380 kV luk Enerji iletim hatları koruma telleri ile fiber optik iletişim sağlanıyor. Çelik örgülü koruma tellerinin içine fiber optik kablolar yerleştiriliyor benim bildiğim Antalya Denizli 380 kV EİH tında mevcut Telekom ve TEİAŞ ortak kullanıyor birçok EİH tında mevcut.
 
yüksek gerilimde nötr olmaz çünkü nötrün bi esprisi yok yüksek gerilim sadece taşımak için kullanılır.Santrallerde elektrik üretildiğinde üretilen elektriğin nötrü toprağa verilir ve toprak çok iyi bir iletken olduğu için(kesiti çoook büyük direnci az) topraktan trafoya bi kablo çektiğimiz zaman trafo bize nötrü verir. Bu yüzden toprak ile nötr aynı şey değildir.yani benim yorumumla katılırmısınız bilemem ama TOPRAK denktir nötr ama Toprak eşit değil NÖTR :)
saygılarımla...

Santrallerde elektrik üretildiğinde üretilen elektriğin nötrü toprağa verilir ve toprak çok iyi bir iletken olduğu için(kesiti çoook büyük direnci az) topraktan trafoya bi kablo çektiğimiz zaman trafo bize nötrü verir.

Santralde çalıştım ama Generatörlerin nötr ürettiğini görmedim:D direk toprağa verdikleri için olsa gerek:eek:
 
...Havai hatlarda Nötr diye bir kavram yoktur. Havai hatlar, elektriği trifaze olarak (üç faz) iletir. Nötr, işletme veya konutlara transformatör konulduğunda, transformatörün sekonder (indirici) kısmındaki Yıldız Noktasının birleşimi Nötr'ün ta kendisidir. Devamında ise, çeşitli topraklama sistemleri ile ilgilidir.

---------------------------------------
"Eğer niyetiniz biliniyorsa ve yapmak istiyorsanız,
yapın. Bu harekete geçmek demektir."
 
yüksek gerilim ve orta gerilim de nötür asla ve asla olmaz ...burda koruma topraklamsı yapan ve direğin en tepesinden 1 tel olarak gördüğümüz tel koruma topraklamsı telidir pratikteki adı budur ...teorideki adı ise koruma topraklama iletkeni dir...bu tel ne işe yarar şebekeye ( hatların üzerine ) akacak şarj , deşarj gerilimlerini şebekeye ulaşmadan toprağa aktarmaktır ...
nötür diye anılan devre bağlantısı ise bir ucu toprakta standartlara uygun olarak hazırlanan topraklama sistemine bağlana ve elektronların yani akımı yönünü tayin eden alçak gerilim sisitemlerinin vaz geçilmezi dir ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst