Harmonik Sorunu Nasıl Giderilir

ben tam olarak 1. harmonik nedir bunu anlayamadım herkes 3. 5. harmoniklerden bahsediyor
1. harmoniğin etkisi az olduğundan mı varsayılmıyor yada 1. harmonik tam olarak nedir nasıl oluşur? geri dönerseniz çok sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
1. harmonik Şebeke frekansıdır (50Hz).
3. harmonik 3x50=150 Hz'dir.
5. harmonik 250Hz.
...

Nereden çıkıyor derseniz, her sinüzoidal olmayan periyodik sinyal, sonsuz sayıda Fourier serisi toplamı olarak ifade edilebilir.
 
Harmonik ölçümleri ve portatif-pano tipi harmonik-enerji kalitesi analizörleri ve çözüm önerileri için SGE Mühendislik Mühendislik Ölçüm Ile Baslar ,Chauvin arnoux , Enerji Otomasyon , Scada

Kompanzasyonu kontrol altında tutmanın en kolay yolu panonuza bir enerji analizörü bağlayıp bunu uzaktan (PC) izlemektir.

Panonuza takacağınız analizör ile hem kompanzasyonunuzu kontrol edebilir hemde enerji kalitenizi (harmonik-transient-flicker-nötr,toprak voltajı-nötr akımı...) kontrol altına alabilirsiniz.
Sistemin devamlı başında durmanıza da gerek yok. Siste siz alarm limit değerleri atayın bir alarm olduğunda e-mail adresinize e-mail cep telefonunuza mesaj gelsin. bunun için
1- Enerji Analizörü : Pano Tipi Enerji Analizörleri Endüstriyel Ölçüm-Koruma Ürünleri
2- PC Yazılımı : Reliance Scada Otomasyon Yazılımı - Scada
3- PC ye ihtiyacınız olacak. Bir sefer ceza yeseniz veya sistemde yangın çıksa, bu sisteme vereceğiniz paranın kat ve kat fazlasını ödersiniz.

Portaif bir ürün alırsanız ihtiyacınız olan kompanzasyon gücünü ve eğer harmonik filtreli bir kompanzasyon yapılacak ise hangi harmonik bişene göre filtre seçileceğini görebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki ürünlerden birini tercih edebilirsiniz.

Portatif Enerji Analizörleri
 
merhaba bilgilendirdiginiz için teşekkürler benim bir sorunum daha var ne yaptımsa cözemedim acaba harmoniktenmi kaynaklanıyor 2 adet trfom mevcut biri 400v digeri 460v ikiside 1600 kw ve bunların iki ayrı kompanizasyon panusu mevcut 400v olan tr ve panosunda bir sorunum yok ama diger panoda bir türlü kompanize edemiyorum pavor faktör bir türlü dengelenmiyor acaba bun konu hakkındada bir yorumunuz varmı yoksa hormonikten dolayımı böyle bu yüzden her ay reaktiften cezaya giriyorum
selam arkadaşım bildiğin gbi kompanzasyon röleleri 220v ile çalışır. senin faz nötr arasındaki gerilimin 265 volt olacagından kompanzasyon yapman için 265/220 Volt trafo üzerinden reaktf güç rölesini beslersen kompanzasyon yapabilirsin. fakat burada trafo gerilimine göre kondansatör gerilimi seçmen lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst