Elektrik Kaçağı Var

rhymestyle

Üye
Katılım
1 Ağu 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
33
Sorun şudur arkadaşlar.Geçen gün durup dururken şalterler attı ve o günden beri buzdolabının,çamaşır ve bulaşık makinelerinin metal gövdelerinde elektrik kaçağı var.Evde toprak hattıda var ve daha önce böyle bir sorun yoktu.Sizce ne olmuş olabilir ve nasıl çözebilirm bu sorunu arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
cihazların metal gövdelerinde elektrik olması toprak hattında enerji yani tesisatta kaçak olduğunu gösterir.bir tesisatçı çağırıp kontrol ettirmek sizin için daha uygun olabilir...
 
arkadaşım gövdede elektrik varsa toprak hattı kopmuş demektir bir elektrikçiye kontrol ettir kolay gelsin.
 
Sonuç olarak...Bilinmesi gereken bir arıza herkezin başına gelebilir ama elimizden geliyorsa neden biz kendimiz yapmıyalım..!!!

Saygılarımla iyi çalışmalar...
 
böyle bir durumda yapılması gereken en önemli şey şayet anlamıyorsan elektrikçi çağırman eğer anlıyorsan şobfen vb. elektrikli aletleri kontrol etmen.
 
arkadaşlar sağolun ama kendi kendine nasıl toprak hattı kopar o şalter neden atmış olabilir.Az çok anlıyorum elektrik-elektronik müh. 2 sınıftayım yol gösterirseniz birşeyler yapabilirm kendi başıma sizce ne yapmalıyım
 
arkadaşım ölçü aletin varsa kaçak yapan çihazları prizden çıkar prizleri sök faz toprak arası 220 voltu görürsen toprak saglamdır görmezsen buattan bak ordada göremezsen sigorta kutusundan ölç toprak hattının sağlam olduğundan emin ol dikkat et kolay gelsin.
 
acilse kardeş yapabiliyorsan duvara bir delik del uzun vida veya çivi çak kablonun bi ucunu çiviye bi ucunuda buzdolabı çamaşır veya bulaşık makinesinin gövdesinde iletken olan bi yer bul bağla..idareten topraklama yaparsın.
 
Sonuç olarak...Bilinmesi gereken bir arıza herkezin başına gelebilir ama elimizden geliyorsa neden biz kendimiz yapmıyalım..!!!

Saygılarımla iyi çalışmalar...

özürdilerim ama buradaki yorumunuzla merkezi tv sistemini nasıl yaparım mevzulu konuda yaptığınız durum tavan tavana çelişiyo inceleyin lütfen yoksa benmi yanlış anlıyorum
 
bu sorunu gidermiş olmalısın 1 günden fazla süremez bu durum ev içerisin de ...muhtemelen nötür toprak birleşmesi bağlantıyı kopardı ve geride kalan kısımda gövdeye kaçak verdi ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst