Ana sigorta sürekli atıyor

kaan9223

Üye
Katılım
26 May 2023
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba, çözemediğimiz bir sorunu sizle paylaşmak istiyorum belki bir çözüm bulunur diye.

Pazartesi günü akşam eve geldiğimde elektrik yoktu. Binada vardı ama evde yoktu. Baktım sigorta vs atmamış, anlamadım. Saat de geç olunca uyudum direkt. Bir gün sonra eve geldim tüm binada elektrik yok. Dedim herhalde binada sorun var. Neyse gece yine geç saatte baktım binada elektrik var bizim evde yok. Neyse ertesi gün bina girişindeki ana panoya baktım, bizim dairenin şarteller atmış. Kaldırdım geldim. Bir sıkıntı yoktu. Sabah uyandım yine gitmiş elektrik. Yine aşağı inip kaldırdım. 15 dk sonra yine atınca dedim evde bi sıkıntı var bi kısmını kapattım evdeki şartellerin. Sadece 2 tanesi açıktı. Mutfak kadarı. 1 saat sonra yine gitti. Dedim böyle olmaz bir elektrikçi çağırdım. Dedi sigortaları değiştireceğiz. Hem aşağı hem yukarı. Dedim tamam. Değiştirdi. 15 dk sonra yine attı. Elektrikçi indi aşağı dedi birini tam sıkamamışım ondan olmuş olabilir. İyi dedim benim işim var evden çıkıcam, döndüğümde bakarız. 1 saat sonra döndüm yine atmış.

Bu sefer ilk yaptığımın tersini yaptım. Hepsini açtım şartellerin evin içindeki, sadece sabah açık bıraktıklarımı kapattım. Mutfak ve kombiye giden. Buzdolabından şüphelenmiştim. Neyse 2 saat geçti sıkıntı yok. Dedim bir tanesini açayım. Buzdolabı olanı kapalı bıraktım. Diğerini açtım. 2 saat sonra dolabın fişini çektim, onu da açtım. Yine gitti. Neyse dedim dolabın şalteri açmayim. belki o hatta sorun vardır. Yine gitti. Kombiyi denedim sadece. Yine gitti. Anlayacağınız her türlü kombinasyonu denedim. şimdi 2.5-3 saat arası dayanıyor sonra yine aşağıdaki ana şalter atıyor. Elektrikçi yarın yine gelecek ama nasıl çözülecek bilmiyorum bu iş. Fikri olan var mı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Geçmiş olsun

Uzaktan çözümü zor .( tesisat bilinmiyor )
Binanın sigortası
Sayaç panosu sizin ana sigortaniz.
Sigorta kutusunun
Fotolarını yayinlamanız .
Foto üzerinde atan sigortalarinizi işaretlemeniz

Sigorta kutusunda ısınan sigorta varmı ?
Sigorta atma esnasında kullanılan cihazlariniz.
 
Elektrikçiniz,iyi bir elektrikçi ise,çöz-
mesi gerekir.
Valla google yorumları en yüksek olanı çağırdım, tanımam etmem en nihayetinde
Geçmiş olsun

Uzaktan çözümü zor .( tesisat bilinmiyor )
Binanın sigortası
Sayaç panosu sizin ana sigortaniz.
Sigorta kutusunun
Fotolarını yayinlamanız .
Foto üzerinde atan sigortalarinizi işaretlemeniz

Sigorta kutusunda ısınan sigorta varmı ?
Sigorta atma esnasında kullanılan cihazlariniz.
Daha az önce aşağı indim yine attığı için, mesajınızı görsem çekerdim fotoğrafını. Yukarıdakini çekebilirim ama bildiğim kadarıyla ikisi de değişti. Elektrikçi aşağıdaki çıkış kısmında sorun var o da yukarıdaki sigortanızı patlatmış gibi bir şey dedi ve değiştirdi.

Tüm sigorta kutusunda sadece bizimki atmış durumda oluyor ondan muhtemelen sorun evde. Kullanılan cihazlar fiks ama dediğim gibi gün içinde izole kapatıp değişik varyasyonlar denedim. Yani her alet kapalıyken illa bir kez attı. Bu durumun doğrudan cihazla alakalı olmadığını gösterir diye düşünüyorum.

İlgili fotoğrafları aşağı indiğimde çekeceğim. Ek bir şey daha söylemek istiyorum. Sanki zamanlaması benzer olmaya başladı. Şimdi kronometre tutmaya karar verdim. Çünkü aynı aralıkla atıyor gibi. 2 saat 25 dk gibi iki atma arası geçen süre. Bu da çok ilgin. geldi. Direkt dakika tutmasa da son 3 sefer 2 saat 20 dk ile 2 sa 30 dk arası gibiydi.
Atan sigorta değil kaçak akım rölesi (KAKR) olmasın? Öyle ise onun değişimi gerekir. Mümkünse A sınıfı olanla!
Şöyle diyim, aşağıdaki dairemin yazılı olduğu sigorta kutusu 2 tane var. Biri yukarıdaki sigortalar gibi siyah tuşlu biri de en üstte 3 kırmızı tuş gibi. İndiğimde hepsi atmış oluyor. Aşağıdaki 5 siyah+yukarıdaki 3 kırmızı gibi. Ama röle falan bilmiyorum tabi hangisi ne oluyor
 
Son düzenleme:
Geçmiş olsun

Uzaktan çözümü zor .( tesisat bilinmiyor )
Binanın sigortası
Sayaç panosu sizin ana sigortaniz.
Sigorta kutusunun
Fotolarını yayinlamanız .
Foto üzerinde atan sigortalarinizi işaretlemeniz

Sigorta kutusunda ısınan sigorta varmı ?
Sigorta atma esnasında kullanılan cihazlariniz.
Fotoğrafları açıklamalarıyla ekliyorum.
Sigorta,belli süre sonra ! atıyorsa ,
ev tesisatında kısadevre var demek-
tir.Sigortalar,teker teker indirilerek
hangi hattan geldiği tesbit edilmeli.
Tek tek olmasa da bunu anlattığım şekilde denedim. Hepsinin ayrı ayrı olduğu inik durumlarda da aşağıdan attı. Yani asıl sıkıntı da bu zaten.
Görselini paylaşsanız?
Elektrikçiniz teşhis edemeden müdahale etmiş anlaşılan. Gereksiz müdahale size değil ona yarar! Sorunu tespit edip çözmeli.
Sanırım evet öyle yaptı. Görselleri paylaştım. Teşekkür ederim
 

Ekli dosyalar

  • Ana Sigorta 1.jpg
    Ana Sigorta 1.jpg
    368.7 KB · Görüntüleme: 64
  • Ana sigorta 2.jpg
    Ana sigorta 2.jpg
    303.7 KB · Görüntüleme: 61
  • Ev eski şalter.jpg
    Ev eski şalter.jpg
    154.8 KB · Görüntüleme: 57
  • Ev yeni şalter.jpg
    Ev yeni şalter.jpg
    146 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Sigortaları tamamen kapatıp denemelisiniz.
Hepsini tek tek denemekten mi bahsediyorsunuz? Yani şöyle anlatayım. İki katlı ev yukarıda ayrı şalter var. 3 şalter + 1 kırmızı ana şalter gibi. Toplam 6 şalter var yani kırmızıları saymazsak. İlk başta yukarıyı komple kapattım aşağıdaki 1 taneyi kapattım. 2 tanesi açıkken attı. Dedim ki diğer kapalı 4le bir ilgisi yok demek ki. Sonra Tersini de denedim. Sadece açık 2yi kapattım. 4ünü açtım. Bu sefer 3 saat atmadı. Birini açtım, yine atmadı. Dedim bire indirdik. Biraz daha bekledim. Sonra buzdolabının fişini çekip diğerini açtım. Bir süre bekledim ve attı. Dedim buzdolabı değilmiş demek ki. Bu sefer o son şalteri kapattım. 2.5 saat sonra yine atınca. Elimde şalter kapatma şansı kalmadı. Teknik olarak hepsi kapalıyken de atmış oluyor. Anlamadım. Tek tek yapınca farkı olmayacaktır ve çok uzun sürecektir diye düşünüyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst