Elektrik Faturalarını Düşüren Cihaz

arkadaşlar aslında bir nevi tasarruf cihazı fakat faturaya bu tasarruf yansıyor mu Hayır!!!
Çünkü E.İ.A.Ş iletim sırasında gorunur gucun dusmesini ister aksi durumda daha kalın kesitte iletim hattalı dosemek zorundadır.
Aktif guc hicbir zaman değişemeyeceği için gorunur guc ancak reaktif gucun kompanze edilmesiyle dusurulur. E.İ.A.Ş'ti reaktif guc sınırlamasını aktif gucun %15 kadar musade etmiştir. tabi bu sadece sanayii için gecerlidir
Özel mülkiyet için herhangi bir sınırlama getirilmemiştir.
kısace evlerdeki fatura sadece "kWh" gore geliyor. Kompanze etsenizde etmesenizde faturanız değişmeyecektir.
Ama E.İ.A.Ş için güzel bir tüketim olcaktır (hatlarda kVA duseceği için )
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Enerji Bakanlığı diye bir kurum var benim bildiğim. Bu kurumda görevli olanlar ne yapıyor acaba? Tasarruf cihazları halka satılırken müdahale etmeyen Bakanlık ve bağlı olduğu kuruluşların ayıbıdır.
 
Enerji Bakanlığı diye bir kurum var benim bildiğim. Bu kurumda görevli olanlar ne yapıyor acaba? Tasarruf cihazları halka satılırken müdahale etmeyen Bakanlık ve bağlı olduğu kuruluşların ayıbıdır.

Bakanlık yetkililerinden biri ile bu konu hakkında telefonda görüştük. Bu denli halkın kandırılmasına neden sessiz kalındığını sorduk bu kişiye.Telefonun ucundaki yetkili kişinin ( ismini vermeyeceğim ) söylediklerini aynen aktarıyorum:

Güvensiz, teknik mevzuata aykırı, tüketicinin mal ve can güvenliğini tehlikeye atan, yalan veya yanıltıcı reklamlar ile vatandaşa hileli ürün üretenleri öncelikle tüketici ihbar etmeli. Tüketiciden ilgili kurumlara intikal etmiş herhangi bir şikayet yoksa devlet konuyla ilgilenmiyor. Şikayet için Ürün Güvenliği sayfasından şikayetini yapan her tüketicinin şikayeti ilgili kurumlarca mutlaka değerlendirilmektedir.

AB mevzuatı gereğince kurumlar tüketicilerden gelen ürün şikayetlerini mutlaka ele alacaktır. Ama burada bu sahtekarları birbirimize şikayet ediyoruz. Bir de utanmadan aramızdan bazıları bu cihazların tasarruf yaptığını,Şebeke gerilimini stabil hale getirdiğini,aşırı voltajı kırptığını ya da absorbe ettiğini iddia ediyorlar ya, vatandaş nasıl kanmasın bu düzenbazlara!..
 
Merhabalar arkadaşlar günümüzde bir çok cihaz piyasaya cıktı bunlardan birisi elektrik tasarruf cihazı bu konuda sizlerden bilgi almak istedim bu cihaz gercektende tasarruf icin işe yarıyor mu ? Vede işe yarıyorsa tasarruf degerleri ne kadardır.
selamlar bizim binada oturan biri tv paz.lamadan almış bana şunu dene dedi ve ben cihazın içini açtığımda içi bomboş tu sadece lamba koymuş
 
Artık bazı insanlar nasıl para kazanacağını şaşırmış. Vatandaş şikayet etmese de bu cihaz piyasaya sürülmeden önce onayı veren kimdir?

Şikayet ile ilgili yazmak istediğim bir konu var. 2000 yılında sigortamı ödemeyen bir firmayı SSK'ya şikayet ettim. 2010 yılında bana geri dönüş yaptılar. Zarfı açtığımda şu cümle yazılıydı. " Belirttiğiniz adreste böyle bir firma bulunamadı "
Firma kiracıydı. 10 sene aynı yerde durmasına imkan yok. Gelen zarfta da zaman aşımı 5 yıl yazıyordu. Şikayet ettim ben değil mi? Görevimi yaptım.
 
geçenlerde bu ürünlerin tanıtımına televizyonda rastgeldim. Tanıtımı yapan dangalak %25 güç tasarruf yaptığını söylüyor. Bunuda bir deneyle ispatlıyor kendince. Deney şu; bir tane panoya iki tane priz yerleştirmiş. Sonra herhangi bir aleti takıp sözde güç öçtüğü söylüyor ama akım ölçüyor.Sonra diğer aleti prize takıp yeniden akım ölçerek gücün %25 azaldığını gösteriyor.:) Adam yaptığı palaler iki tane prize akım bölücü uygulayıp akımı azaltıyor. Bizim milletide yiyor olay bundan ibaret.
 
Arkadaşlar konuya teknik açıdan açıklık getireyim;

1 - Evlerde kullanılan sayaçlar sadece aktif gücü ölçer... Aktif güç ise omik yüklerden oluşur...
2 - Bir evin elektrik tüketiminde tasarruf yapmak için konulan cihaz endüktif reaktif gücü azaltsa bile sayaçtan geçen aktif güç üzerinde hiç bir etkisi olmaz... Tam tersine bu tasarruf cihazınında oluşturduğu omik yükü eklersek ay sonu daha fazla fatura gelecektir...

Teknik açıdan biraz mantık yürütünce evler için kullanılan bu tasarruf cihazlarının fayda değil zarar sağlayacağını görürüz...

Ancak burada vatanaşın suçu yok çünkü onlar teknik açıdan bu cihazların işe yaramadığını bilmezler ancak kendilerini korusun diye vergi verdikleri devletin memurları bu işin üzerine gitmiyorsa sorun dolandıranda değil binlerce tl maaş alıp akşama kadar uyuyan kamu çalışanlarındadır...

İyi çalışmalar...
 
ben aldım 1 ay denedim hiç değişiklik yok
 
evinde kullandığın aletlere bağlı bu bu cihazlar kompanze görevi görüyor yani çamaşır makinasında buz dolabında klimada fanda bu gibi aletlerin kullanıldığı yerde işe yarar dikkat ettiysen saydığım bütün aletlerde motor var bu motorlar çalışırken reaktif güç boşa gidiyor ama senin faturana yansıor bu o tasarruf cihazlarının içinde kondansatör var bu kondansatör reaktif gücü dengeliyor dengelediği için az da olsa tasarruf sağlıyor şu anda tarafo binalarında marketlerde yurtlarsa fabrikalarda her yerde kompanzasyon sistemi kuruluyor eğer kurulmazsa ceza yazılıyor çünki elektrik boşa gidiyor :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,303
Mesajlar
916,558
Kullanıcılar
450,142
Son üye
efe_2.0s

Yeni konular

Geri
Üst