Trifaz Elektriği uzaktan kontrol ve ölçümleme

okel

Üye
Katılım
6 Eyl 2023
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhaba,

Öncelikle elimden geldiğince okuyup bir fikir yürütmeye çalıştım fakat elektrikci değilim ve bu işlerden anlamadığımı belirterek başlayayım. Bu yüzden bu forumda yazan uzman arkadaşların olumlu/olumsuz fikrini alabilirsem çok memnun olurum.

Evimde trifaz elektrik mevcut. Anladığım kadarıyla eve gelen elektrik ana sigortadan, önce 3 hat ile sigortalara, sigortalardan da beslenecek prizlere dağıtılıyor. Ben, bu dağıtılan 3 hattın ayrı ayrı;

1. Her birinin kullanmış olduğu elektrik miktarını ayrı ayrı ölçümlemek
2. Her bir hattı uzaktan (wifi) kontrol edip elektriği kesebilmek istiyorum.

Bununla ilgili seçeneklerim ise araştırmalarıma göre şunlar:

1. Çinde üretilen ve bu tür kontrolü sağlayan akıllı sigortaları kullanmak (https://elcb.net/product-category/smart-circuit-breaker/)
2. Avrupa'da üretilen Shelly 3EM cihazlarını kullanmak (https://www.shelly.com/en-gb/products/product-overview/shelly-3-em)

Çin ürünleri her ne kadar AliExpress gibi sayfalarda fazlasıyla olumlu yorum alsa da güvenilirlikleri hakkında emin olamıyorum. Yapmak istediğim en son şey evimi kalitesiz bir üründen dolayı evimi yakmak.

Shelly ürünleri ise Amerika ve Avrupa standartlarına uygun olarak üretiliyor ve özellikle Amerika'da satışları mevcut ve öneriliyor. Fakat bu ürünler, çin muadillerini aksine 120A transformer ile dağıtılan hattı ölçümlüyor ve elektriği kesmek için ek kontaktöre ihtiyaç duyuyorlar (Shelly cihazlarda kontaktör kontrolü için de giriş mevcut).

Yukarıdaki bilgiler ışığında öneriniz/yönlendirmeniz nasıl olurdu.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu ürün ile istediğiniz şekilde bir kontrol yapabilirsiniz. Firmanın benzer ürünleri de var. Röle çıkışlarıyla istediğinizi yapabilirsiniz ama profesyonal bir elektrikçiden yardım almalısınız işi bilen için çok basit bilmeyenin içinden çıkamayacağı işler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst