İnvertör Uygulamları

Ertug_TR ' Alıntı:
Sayın auyocan ,
Gerçekten güzel analizler yapıp yararlı bilgiler vermişsiniz. Bende özel bir işletmede Tekniker olarak çalışıyorum. En ucuz enerji tasarruf edilen enerji mantığıyla hareker ederek. İşletmede nerelerde tasarruf yapılır araştırma yapıyorum. Gereksiz aydınlatmaların söndürülmesi , hareket sensörü kullanılması ,
Ama benim aslı araştırdığım konu ısıtma soğutma havalandırma sisteminden nasıl tasarruf yapabilirz gerçekten bu sistemde ciddi güç harcanıyor. Tabiki tasarruf edicem deyip ihityacı karşılayamamk değil. Örneğğin motor çıkışındaki vanada reglaj yapıp daha az akım çekmesini sağlayabilirsiniz. Bunu için giriş çıkış basıncıyla dönüş ısılarını kontrol edip ihtiyacı anaoliz edebilirsiniz. Fan ve pompa uygulamalarında gerekli proseslerden yararlanılıp motor sürülebilir.
Arkadaşlar sizce çift devirli bir motoru frekans invertörüyle sirebilirmiyiz. Soğutma kulesinde kullanılan çift devirli motor , normalde motor düşük devirde çalışıyor ve 18 A civarı ama su ısısı arttığı zaman motor yüksek devire geçiyor ve bir anda 56A civarına çıkıyo işte burada frk. invertörüyle sürülüp kademeli olarak su ısısına göre motor devri ayarlanabilir. Bilgi paylaşıldıkça güzelleşir. Kolay Gelsin.

Selam Ertug;

Çift devirli bir fan motoru 50 Hz de 100 amper çekiyor ise 25 Hz de 25 amper veya daha az çeker. Dolayısıyla çift devirli çalışan sistemi sürücü ile kontrol etmek her zaman daha mantıklıdır. Özellikle soğutma ve tekstildeki kurutma makinelerinde bu motorlar çokça kullanılmaktadır.

İşin tasarruf kısmına gelince; Pompa, Fan ve kompresör. Bu 3 prosesde her zaman için tasarruf yapma olasılığı vardır. Olasılığı diyorum çünkü hep olacak diye birşey yok. Bu konuda gerekli çalışmaları yapmış insanlarla beraber çalışmak lazım.
Marka seçimi ise ayrı bir konu. Buradaki herkes ayrı sürücü markaları söyler benim gibi. Hatta ben bir ürün sattığımı için benim markam bellidir. ama her markanın da iyi ve kötü ürünü vardır. en kaliteli markaların bile.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hocam ;
O zaman yüksek deviremi frk. inv. uygulaması yapmam lazım .
 
Ertug_TR ' Alıntı:
Hocam ;
O zaman yüksek deviremi frk. inv. uygulaması yapmam lazım .

Doğrudur. Yüksek devre göre kublaj yapıp, sonra devri düşermeniz gerekir. Motor kaç kw ve proses nedir acaba?
 
merhaba arkadasim
biz Hollanda'da degisik marka invertorler kullaniyoruz,sunu soyleyeyim hic ariza yapmadan calisan tek marka control technique Unidrive ister dizustu bilgisayar ilen istersen kendi uzerindeki duglemer ilen parametre ayari yapmak cok kolay.tavsiyem bu markadir.
islerinizde kolay gelsin.
 
arkadaşlar merhaba, micromaster mm440 sürücü ile çalışıyoruz. sürücü bi kaç noktadan start-stop sinyali geliyor. bi arıza var tebit edemiyorum. tüm noktalardan start alıyor ama stop almıyor. Sürücü üzerindeki keyboard la stop edebiliyorum. Bi fikri olan var mı acaba? Teşekkürler.
 
bende özel bir firmada eletrikçiyim öncelikli olarak düşünülmesi gereken tasarruf etmek mi verimi kısmak mı.verimi kısarsan tasarruf edersin.ama şöyle bir durum söz konusu motor kalkış esnasında demeraj akımı çok yüksek olması fazla akım çekmesine vede faturaya yansımasına neden olur.elbette bir sürücü ile istege göre kullanması halinde baya bir tasarruf sağlayacaktır.ama sürücü fiyatını ne kadar sürede çıkaracak bu tasarruf ?
bence soft start kontaktör kullanılması baya bir etkili olacaktır vede sürücüden daha kolay ve ucuz olacaktır.yorumu size kalmış
 
merhaba arkadaslar bende özel bir firmada pompa sistemleri üzerine çalışıorum.kullandığımız telemeqanic altivar modeli istediğimiz şekilde az enerji ile çalışma değerlrini sağlamaktadır.
 
Enerji tasarrufu doğru uygulandığında bütün marka inverterlerle yapılabilir.
Bence önemli olan cihaz değil firma seçimidir.
 
bence kompresör ve fan gibi sistemlerde önemli olan onların kalkış demeraj akımlarının düşürülmesi olduğundan soft starter kullanılması daha ekonomik ve mantıklı olacaktır.
zaten fanlar genel olarak sürekli çalışır ve sabit devirde frekansta çalışacaktır.
 
tasarruf %10 12 gibidir inverterin her modelini kullanabilirsin sonuçta markalar tasarruf sağlamıyor iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst