İnvertör Uygulamları

abb atv sentarno hepsi olur bu sürücüleri seçerken tek dikat etmen konu pıd çalışma performansı çünki size pıd kontrol bir anolog gerekecek
kolay gelsin
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tasarruf %10 12 gibidir inverterin her modelini kullanabilirsin sonuçta markalar tasarruf sağlamıyor iyi çalışmalar

Aslında motorların hızlarının düşürülmesiyle sağlanan tasarrufun dışında -sizin deyiminizle- markaların sağladığı tasarruflar da var. Örneğin Omron invertörlerde motor voltajını değiştirerek düşük hızlarda daha verimli çalışmasını sağlayan bir algoritma var, tam olarak emin değilim ama sanırım birkaç markada daha buna benzer fonksiyonlar var.
 
arkadaşlar ben evimi ups ile beslemeye çalışıyorum ancak buz dolabı ve klima çalıştığında demeraj akımından dolayı aşırı yük diyor va kapatıyor yumuşak yol verme devre şeması hakkında yardımcı olurmusunuz
 
Invertör markası olarak piyasada çok fazla marka var hepsinin birbirine göre farklı özellikleri var. ABB ve DANFOSS markasını tavsiye edebilirim. Tavsiye etmemin sebebi çıkış filtresi diğerlerine göre daha iyi daha az interferans yayıyor. QUOTE]

çıkış filtresi dediğiniz ünitenin tam olarak ne olduğunu, cihazın neresinde bulunduğunu öğrenebilirmiyim.
 
benzer bi uygulama paylaşmak isterim arkadaşlar ekstruder soğutma kulelerinde su kaybını azaltmak için su ısısıyla orantılı frekans konvertörlü fan kontrolü yaptık fan su ne kadar ısındıysa o kadar dönüyor hem motor gücü küçük olduğundan mantıklı.
Klima santrallerindede inverterle enerji tasarrufu sağlanır tam kapasite istenmediği için,ve istenilen değeri yakalamak için tek dezavantaj gibi görünen büyük güçlerde inverter fiyatlarının kullanıcıya pahalı gelmesidir.
 
Çalıştığım işletmede kazan 75 kw'lık kazan besisuyu pompalarını yıldız-üçgen yerine frekans invertörü ile sürme yoluna gittik. Normal şartlarda yıldız-üçgen yolvermede 45 bar basınç için 180 Amper akım çekiyordu motorlar. 1 adet basınç transmitteri, 1 adet Jumo PID kontrolör ve sofkon frekans invertörü ile sistemi kurduk ve 35-36 bar ile de kazanın sorunsuz çalıştığını gördük. Motor devri 45 bar'da 2800 iken 36 bar'da 2100 devire düştü. %25 devir azalması bize %50 enerji tasarrufu olarak döndü. Şu anda motor 75-85 Amper civarında akım çekiyor ve yaptığımız hesaba göre sistem 3 ayda kendisini amorti etti bile. Proses içerisinde kullanacağınız değişkenleri doğru belirlerseniz benzer yöntemlerle pek ala tasarruf yapabilirsiniz. Ama öncelikle sisteminizi, değişkenlerini, bunların birbirine bağımlılıklarını ve kullanacağınız cihazları iyi analiz etmelisiniz.
 
merhaba
jog çalışma motorun adım adım (kısa aralıklarla düşük frekansta)çalıştırmak için kullanılır.Kolay gelsin
 
jog çalışma kesik çalışma modu demektir. bu çalışma da butona basılı olduğu sürece motor çalışır. butondan elinizi çektiğiniz anda çalışma durur. stop butonuna gerek duyulmaz, yani stop butonuna basmaya gerek yoktur.
 
arkadaşlar bu verdiğiniz bilgiler çeçevesinde bir şey soracağım.315 Kw motorlu 4.5 bara geldiğinde çalışan 5 bara geldiğinde de boşa geçen bir kompresörümüz var.ben bu kompresöre invertör kullanmak istiyorum.Yalnız bazı bilediğim olaylar var. ben bu kompresöre kullanacağım basıç transmitterinin çalışma aralığı ne kadar olacak.onu bilmiyorum.İnvertör basıncı transmitterden referans olarak alacak.(doğrumudur) Bağlantı sırası olarak transmitteri direk invertörün analog girişine mi bağlamam gerekiyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 
basın aralığına göre transmitter seçimi yapabilirsin.0-16 bar basınç transmitterini invertörün analog girişine bağlayıp pıd kontrolle bu işlemi gerçekleştireblirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,277
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst