Zorlu: Herkes yerli malı kullanmalı

Kötü ürünler olduğuna inanmıyorum vestelin veya diğer markaların. sadece ihraç edecekleri ürünler kadar özen göstermiyorlar yurtiçindeki ürünlerine. yuriçi alıp kullandığım cihazlar arızalanmadı benim. fakat arızalandığı anda teknik servisler sınıfta kalıyor ilgi yok bilgi yok adamlarda. Servis olayını çözdükleri anda herkesi mutlu edeceklerdir
 
Merhabalar Arkadaşlar,
LENOVO marka bilgisayarlardan uzak durun.Hele hele servisine yollarsanız kesinlikle gönderdiğinizden daha berbat durumda geriye geleceğine emin olun.27.04.2012 tarihinde kasa kırığından dolayı yolladığım laptop 25.05.2012 tarihinde geriye yollandığında kontrol ettim LCD ekran arızalı olarak geriye geldi.şimdi de ekranın gelmesi için 20 gün daha bekleyecekmişim.Değişim talebimide reddediyorlar.üstüne üstlük bana kanuni haklarımdan bahsediyorlar.sanki biz bu hakları iş yaptığımız tüketicilerimize uygulamıyoruz.artık beş para değeri olmayan bir ürün için de psikolojimi bozamam gittim yeni bir laptop aldım DELL marka.
tavsiyemdir ben üzüldüm sizlerde üzülmeyin
 
Daha önceki bilgisayarım Lenovo'ydu yere düşürdüğüm için ekran çatlamıştı yeni ekrana 3 sene evvel 600tl demişti servis :S Onun dışında hiçbir sorun yaşamadım iyiydi
 
Zorlu Çin'den ithal ettiği ürünlere Vestel etiketi yapıştırıp satan kişidir.
 
Zorlu Çin'den ithal ettiği ürünlere Vestel etiketi yapıştırıp satan kişidir.

aynen öyle.....
üretim demek o cihazın yada malın montajını yapmak demek değil ...
üretim yüzde yüz kendi markanla kendi adınla a dan z ye herşeyini sen yaparsan üretmiş olursun yoksa sağdan soldan topladığın parçalarla sen üretmiş olmazsın ...
vestel arçelik beko hepsi yanı ........
 
türkiye daha o kıvama gelemedi ileriki yıllarda kurulacak olan gerçekten iyi bir şirket olursa eğer kullanırız o zaman mallarını.
 
Yazılanların tümüne katıldığımı saygılarımla belirtmek isterim.1998 yılında ilk defa sıfır olarak Exper yetkili bayiinden aldığım Diamond 166 mhz. pentium r işlemcili pc'nin tüm parçalarının markalarını ve içini araştırmamla uzakdoğu kökenli olduklarını ne yazık ki üzülerek görmüştüm.Ancak yüksek teknoloji ürünü bu pc parçalarının üretimi için çok fazla özellik olması gerektiğini de sonraki ilerleyen zamanlarda anlamıştım.(Belirli süper devletlerin tekelinde olması,zorunlu olarak gelişmiş silikon vadilerine sahip bulunması,ülkelerarası üretim,pazarlama,işgücüne rekabet edebilme,vb.)Yani Exper'in "Türk Malı" diye kendi markasını verip sattığı bu teknolojik,ürün baştan başa uzakdoğu kökenliydi(Şimdi de aynidir)

Geçenlerde 32" samsung lcd tv'yi satın alıp servis elemanını evime çağırdığımda,servis elemanından,ürünlerle ilgili bir ön bilgi de edinmiştim.Seg'inde Vestel'in fabrikasında üretilmekte olduğunu,Samsung lcd tv'nin de tamamen Kuzey Kore menşeli olduğunu söylemişti Ancak,lcd tv'min arkasına baktığımda kullanma kitapçığında Kore yapımı olduğu göze çarparken,arka kısmında HUNGARİAN(Macaristan) montajlı olduğu yazmaktaydı.Buradan hemen aklıma 3 yıl önce satın aldığım HP dizüstü pc'min de montaj yerinin TAİWAN,ancak markanın bir Amerikan markası olduğu,bu tür büyük markaların da, dünyanın pekçok yerinde(Uzakdoğu,İsrail,Macaristan,vb.)montaj ve dağıtım ağının bulunabileceği gelmişti.Bu neticeyi çok fazla da kanıksamamıştım açıkçası.

Popüler bir işadamı olan sn.Zorlu'nun tüm ürünlerinde de büyük çoğunluklu uzakdoğu üretimi mamüller kullanılmaktadır.(Seg,Vestel,vb.)Ayni konu arçelik,beko,siemens,bosh gibi Türk markaları için de geçerlidir.Aslında sn.Zorlu kendi temennisini, gerçekleştirilebilecek bir temenni şeklinde beyan etmek istemektedir.T.C. topraklarında yaşayan herkes,Arçelik çamaşır makinesinde,Vestel lcd tv'lerde,Exper pc'lerde yüzde yüz yerli malı kullanılmasını yürekten temenni eder.Bunu temenni etmemek zaten Türk'lük özellikleriyle tamamen çelişir ve ters düşer şüphesiz.Sn Zorlu'nun temennisi de aslında budur,ancak anlatım şekli biraz amacını aşmış olarak karşımıza çıkmış gibi durmaktadır.Yabancı üretimli mamülleri TM. etiketi basarak(Kendi kalite kontrolümüzden geçirdikten sonra) Arap ülkelerine ve iç pazardaki üretim hattına verdiğimiz gerçeğini unutmuş görünerek böyle talihsiz bir açıklamayı da ne yazık ki yapabilmiştir.Gönül isterdi ki,sn Zorlu'nun söylediği beyanlar tamamen doğru olmuş olsun ve kendi öz üretimimiz olan mamüllerimiz Avrupa'dan geri iade edilmiş bulunsaydı.Ancak ülke olarak gerçekleri ne zaman göreceğimizi,hayal dünyasında yaşamaktan,ne zaman tam olarak kurtulacağımızı, inanın tam olarak ben de bilemiyorum.Zaman herşeyi tam olarak gösterecektir,inşallah T.C. olarak yüksek teknolojili ürünleri kendi AR-GE'mizde hür ve dışa bağımlılıktan tamemen uzak olarak,kendi edindiğimiz,geliştirdiğimiz,kazandığımız bilgi birikimiyle gerçekleştirebilmiş olabileceğiz.Bu günlerin çok da uzakta da olmaması temennisiyle.Saygılarımla.
 
Bir de şu durum var.3 yıl önce ailece satın aldığımız Arçelik 8144 BJ çamaşır makinesinin kalitesini,gelen servis elemanlarının, daha önceki çamaşır makinemiz olan Arçelik 2200'e yeğlemesi,(Ne güçlü,güzel makineniz varmış! demeleri)bu eski makinemizi bir tank gibi değerli görmelerinin nedenini,kesinlikle gittikçe elektronikleşen,mekanik kontaklardan,devrelerden uzaklaşan makinenin durumuna yormak gereklidir herhalde.Çünkü 2200 Alman "Siemens" menşelidir ve tamamen Alman teknolijisinin Türkiye'ye bir tıpatıp uyarlamasıymış forumdan edindiğim bilgiler dahilinde.Ancak 3-3.5 sene önce satın aldığımız 8144BJ' nin uzakdoğu ağırlıklı(Elektronik kartı,programlama kısımlarının,vb.)parçalardan ve bir miktar da T.M. ürünler kullanılarak (Tambur,motor,kayış,şasi metalik aksamı,vb.)hepsinin bir çatı altında toplandığı kombine bir sistem olduğu gün gibi açıktır.Yüzde yüz uzakdoğu ya da yüzde yüz Türk malı olsa kanımca bozulmama,az arıza yapma garantisi açısından daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.Bu nedenle makinanın 3 yıl olan garantisini 35 tl. ek ücret vererek 7 yıla çıkarmıştık.Bu da,ürüne eski makinemiz kadar çok fazla güvenemediğimiz,montajında değişik milletlere ait ürünlerin bulunabileceği varsayımından hareket ederek yapılmıştı.Ancak merak edip makineyi açıp parçalarının hangi ülkelere ait olduğunu da pek araştırmadım doğrusu.Makina bu süre zarfında henüz bir arıza yapmadı,ama bu ilerki günlerde de arıza yapmayacağı anlamına gelmiyor.Bakımlarını bizzat kendim kitapçığına bağlı kalarak yapmaya çalışıyorum.İyimser olup yakın zamanda yapmayacağı(Bunu kimse bilemez tabii,her an herşey olabilir!) varsayımı üzerinden düşünerek yüreğimizi de daha ferah tutmak bizim için gereklidir herhalde diye düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst