Manisalı ‘Venus’

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
kZVbB9.jpg


Vestel, Venus’le cep telefonuna girerken, yıllık 3 milyon adetlik satış hedefi koydu. 22 Eylül’de satışa çıkacak telefonun dört modeli bulunuyor.

Son dönemde operatörler için ürettiği akıllı cep telefonlarıyla dikkat çeken Manisalı Vestel bu kez kendi markasıyla yarışa katıldı. Şirket, Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA’da cep telefonu modeli ‘Venus’le sürpriz yaptı. 5 ve 5.5 inç’lik ekrana sahip Venus X ve V modelleri, 22 Eylül’de Türkiye’de satışa çıkacak.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Venus üzerinde 2.5 yıldır çalıştıklarını belirterek, iki modelle hızlı büyüyen cep telefonu piyasasına iddialı girdiklerini söyledi.

‘Cari açığı azaltacak’

Cari açığa da değinen Turan Erdoğan, “Türkiye’de yılda 11 milyon civarında cep telefonu satılıyor. Akıllı telefon ithalatının Türkiye ekonomisindeki cari açığa etkisi yıllık 6 milyar dolar.Yani cari açığın yüzde 11.5’i ithal telefondan kaynaklanıyor. Bu açığı düşürmek için ileri teknolojiye ihtiyaç var. Biz buna deva olmak istiyoruz. Tabii ki burada devletin de yerli üreticilere teşvik vermesi gerekiyor” dedi.

Erdoğan, cep telefonunda 700 kişiye istihdam yarattıklarını, üç yıl sonunda rakamın 4 bine çıkabileceğini söyledi.

Yüzde 50 yerli üretim

Turan Erdoğan, akıllı cep telefonunun Vestel’in vizyonunda lokomotif ürün olarak konumlandırıldığını vurgulayarak, “Yüzde 50’ye yakın yerli katkı oranına sahip cep telefonunun üretim, LCM, metal press, SMD dizgi, TSP üretimi, plastik enjeksiyon, son montaj ve paketleme aşamaları Vestel City’de kendi teknolojimizle yapılıyor” dedi..

Tamamen Türk mühendislerinin tasarımı cihazların yerlilik payının yüzde 50 civarında olmasını planladıklarını aktaran Erdoğan, üç yıl içinde Türkiye’de yıllık 2 milyon, ihracatta ise 1 milyon adet satış rakamlarına ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Erdoğan, ihracata ilk olarak yurtdışındaki büyük operatörler vasıtasıyla Avrupave yakın ülkelerden başlamak istediklerini belirtti.

Erdoğan, yılda 10 milyon televizyon ürettiklerini anımsatarak, aynı başarıyı cep telefonunda da göstermek istediklerini vurguladı. Erdoğan, telefonun Vestel’in 1250 mağazasında satılacağını, bütün operatör mağazalarında satılması için de görüşmelerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Batarya üretecek

Erdoğan, yılda 15 milyon ekranlı cihaz ürettiklerini ve üretim güçlerinin kendilerini ‘cep’ rekabetinde bir adım öteye taşıyacağını da vurguladı. Turan Erdoğan, “Batarya üretiminde ise Türkiye’de başka bir yatırım planlıyoruz. Bu konuda yerli yabancı bir ortakla işbirliği yapabiliriz” dedi.

Fiyatı 649 TL

5 inç’i 649 TL’den, 5.5 inç’lik modeli ise 899 TL’den satılacak Venus’un teknik özellikleri şöyle sıralanıyor:

n 5 ve 5.5 inç’lik ekranlık iki model. n Android işletim sistemi. n HD vd qHD ekran çözünürlüğü. n Geniş görüş açısı sunan IPS ekran. n Dört çekirdekli 1.2Ghz Qualcomm işlemci. n Venus 5.5 V ve X’de 13 MP arka, 2 MP ön kamera. n Venus 5.0 V ve X’de 8 MP arka, 2 MP ön kamera. n 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza. n 5.5 V ve X’de, 4G teknolojisi ve NFC özelliği. n Uzun pil ömrü. n Siyah ve beyaz renk seçenekleri olacak. n Venus X keskin, Venus V yuvarlak hatlı tasarlandı.

Alıntıdır.Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/manisali-venus-/ekonomi/detay/1936167/default.htm
 
Bende başka bir gazetede okumuştum enerji den sonra en büyük cari açığı cep telefonunda veriyormuşuz inş başarılı olur ve tutulur


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Manisa'lı Venüs'e başarılar diliyoruz. Keşke isimlendirme şöyle olsaydı ; Venüs X ve Venüs Y ;)
 
cihazı gerçekten merak ettim , iç piyasada yeterli reklam,teknik destek vb. altyapılar sağlanırsa tercih edilebilecek bir ürün olduğundan hiç şüphem yok.
fiyatı çok uygun ve yukarıda sayılan özellikler de o fiyata daha ucuzunu zor bulacağımız anlamına geliyor.
vestel i bu girişiminden dolayı tebrik ediyorum.
 
Reklamlarla daha da ortaya çıkarmaları gerek. Yerli ürün ne kadar tercih edilir bilemeyiz tabi ama inş istedikleri satış miktarına ulaşırlar. Özellikleri güzel geldi bana.
 
Öncelikle tebrikler. Artık her piyasa da olmamız lazım. Kendi adıma çok sevindim ,daha yeni telefon aldım ancak bir sonraki telefonumda ya da etrafıma alacağım zaman tercih edeceğim. Ancak fiyat düşük ,evet ama biraz daha fiyatın 1000 Tl sınırına çekilip daha güçlü bir işlemci ve RAM kapasitesi bekliyoruz. Malzeme kalitesini iyi tutup iyi bir servis desteği verilirse ,neden olmasın ;)
 
Aslında yerli olması ve bu özelliklere rağmen fiyat yine de az değil. Sonuçta vergi derdi yok.
 
Aslında yerli olması ve bu özelliklere rağmen fiyat yine de az değil. Sonuçta vergi derdi yok.

o konuda haklısınız ama vestel bunu bilerek yapmış olabilir.fiyat / özellik endeksi baz alınırsa kötü bir cihaz değil ama iddia edildiği gibi iphone veya muadilleri ile yarışacak bir cihaz değil.eğer iyi bir gelir elde ederlerse muhtemelen çok daha üst düzey bir cihazla global pazara da açılabilirler .yani bunu bir test sürümü olarak görüp satışların iyi olması durumunda daha gelişmiş modelleri piyasaya sürebilirler diye düşünüyorum.
 
Satışları iyi olması için bu ürünler BENCE yeterli değil. Özelliklerine bakarsanız ciddi anlamda uzun süre performans sağlama şansı çok yok ,bununla beraber piyasaya yeni giriyorsunuz ve ciddi manada bir çekiciliğiniz olmalı ki tercih edilebilesiniz. Şahsım adına TÜRK MALI olması bir anlam ancak bu özelliklerde bir cihaz tercih etmem. Vergi dertleri olmaması konusunda da haklı Ahmet bey ;)
 
Satış rakamları (bilhassa yurt içi) "kaç kişi alır" sorusunun cevabı olacak, ondan sonra "yerli araba" macerasına girmek doğru bir adım mı değil mi bu cihazla göreceğiz anlayacağız!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,589
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst