Zorlu: Herkes yerli malı kullanmalı

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
55eada2bf018fbb8f89ad672.jpg


ZORLU Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Avrupa’dan ithal edilen malların birçoğununun Türkiye’de yapıldığını belirterek tüketicilere yerli malı kullanmalarını önerdi.

Türkiye’nin önde gelen elektronik ve beyaz eşya firması Vestel, 360’ıncı konsept mağazasını Afyonkarahisar’da açtı. Mağazanın açılışına Vestel’in de bağlı bulunduğu Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partil’i Burhanettin Çoban ile il protokolü ve işadamları katıldı.

Açılışta konuşan Ahmet Nazif Zorlu, 137 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, ürettikleri her 100 televizyondan 92’sini, beyaz eşyada da yüzde 80’ini ihraç ettiklerini söyledi. Zorlu Grubu’nun geçen yılki ihracatının 2 milyar 800 milyon dolar olduğunu anımsatan Zorlu, "Bu seneki hedefimiz 4 milyar dolar. Bundan 18 sene önce Vestel’i aldığımızda 380 bin televizyon üretirken bu seneki hedefimiz 12 milyon televizyon, 8 milyon beyaz eşyadır" dedi.

YERLİ MALI TAVSİYESİ

Zorlu, tüketicilere yerli malı kullanmalarını tavsiye etti. Zorlu, "İnanın bugün gördüğünüz o markaların çoğunun üretimini biz yapıyoruz. Buradan Avrupa’ya, Amerika’ya, Japonya’ya, Çin’e kadar mal gönderiyoruz. Ben buradan herkese sesleniyorum; yerli malı kullanalım" diye konuştu.

Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye’de kaliteli üretim yapıldığını, bunun farkına varılması gerektiğini vurguladı. Zorlu, Türkiye’nin ihracat ve üretim konusunda epey yol aldığını, bu ilerlemenin sürmesini istediklerini kaydetti.

Zorlu, "Bugün Türkiye 150 milyar dolar ihracat yapıyor. 1980’lerde toplam 2 milyar dolarlık ihracatın yüzde 95’i tarımsal ürünler, yüzde 5’i sanayi ürünleriydi. Şimdi ise tam tersi. Tarımsal üründe de gelişme sağlamamız lazım. Üretim yapılan bir ülkede, gelecek kuşaklar, internette, kahve köşelerinde, bilardo köşelerinde vakit geçirmeyecek" dedi.

Alıntıdır.Kaynak:

Zorlu: Herkes yerli mal kullanmal - Hrriyet EKONOM
 
kendi ülkemizde üretilen malları tercih edersek (gıda giyim sanayi makine elektrik elektronik vb vs) kendi kendimize yeteriz ve kriz sıkıntımız kalmaz gibime geliyor.
kendi ürettiğimizi kendimiz kullanmassak ve yenilikleri gelişen teknolojiyi yakalayamaz ,dışarıya bağımlı kalırsak sonu belli,aslı olmayan krizler ve işzizlik.
bu arada tüm müslüman aleminin REGAİP kandili mübarek olsun.
 
Etiketinde marka olarak türk markasını taşıyan, ancak içerdiği elemanların önemli parçaları yurtdışı menşeli olan bir ürün, yani montajı türkiyede türk markasıyla yapılan bir ürün ne kadar yerli malıdır?
 
çok güzel diyorda sayın zorlu vestelden hangi ürün aldıysak sıkıntı yaşadık nasıl olcak bu iş parayı çöpemi atalım arkadaşlar bi buzdolabını kapağı tutmuyor diye ilk ayında 3 kez değişilirmi.ben almıyorum kimse kusra bakmasın kalite bekletileri aşmak demektir önce kaliteye önem versinler.
 
Zorlu nun ürettiği elektronik ürünerin içindeki parçaların ne kadarı yerli imalat acaba? Benim bilfiğim hepsi yurtdışından geliyor. Burada ucuz işgücünden dolayı ürünlerin montajı yapıp avrupaya satılıyor. Vestel en çok ihracat yapan firmaların başında, ama aynı zamanda en çok ithalat yapan firmalardan biri. Aradaki farkın büyük kısmını oluşturan katma değerin kaynağı ise ucuz işgücü. Bir de kalite sorunu var.
 
ben bu adama katılmıyorum. beğenmedikleri o çin malı veya japon malı dediği ürünler en azından türkiyede üretilen vetsel arçleik v.s markalardan kaliteli...
kusura bakmayın ama gavur yapıyor abi. beğenmediğiniz o israil de amerikda tknolojinin Allahı var. en basiti ile bir olay anlatayım . bundan seneler önce P4 bilgisayar almıştım monitörü samsung crt tüplü ekrandaı. neyse bilgisayarı aldıktan bir akç aysonra ekranda bazı sorunlar yaşamaya başladım tüm bilgisayarı aldım komple teknik servise götürdüm çözemediler. daha sonra samsun gun istanbuldakşi teknik servisine telefon açtım anlattım durumu adamlar aynı gün içinde kargoyu evime yolladılar monitörü alıp götdüler ve tam 1 hafta sonra tamir olmuş halde geri yolladılar 5 kuruşda para verdim. bu olay yerli bir üründe olsaydı eminim hiç bir marka bu kadar ilgilenmezdi. onun şahsen ben evime yerli malı elektronik eşya ASLA SOKMAM....
gavur yapıyor abi kims ekusura bakmasın tecrübe ile sabit özellikle elektronik eşyaları yerli malı almayın .....
 
Kore'lilerin Samsung'u, Tayvan'lıların HTC'i dünya pazarında üst seviyelere çıkardığı gibi bizimde kaliteli Türk markalarını tercih etmemiz yararımıza olacaktır. Mesela beyaz eşya sektöründe Beko yurtdışında oldukça tanınıyor ki kaliteli olduğunu düşünüyorum.
 
japonyanın sony si tayvanın asus u almanyanın wasvageni amerikanın ford u meşhudur .... :) :)
 
zorlu doğru olanı söylemiş ancak yaptığı daha doğrusu yapamadığı elektronik eşyalara evinde kaliteyi isteyen hiçkimsenin kolay kolay evine alacağını sanmıyorum. zorlu işçisinden kestiği paralarla ancak helikopterle gezsin dursun
 
zorlu demiş ki

Zorlu, "Bugün Türkiye 150 milyar dolar ihracat yapıyor. 1980’lerde toplam 2 milyar dolarlık ihracatın yüzde 95’i tarımsal ürünler, yüzde 5’i sanayi ürünleriydi. Şimdi ise tam tersi. Tarımsal üründe de gelişme sağlamamız lazım. Üretim yapılan bir ülkede, gelecek kuşaklar, internette, kahve köşelerinde, bilardo köşelerinde vakit geçirmeyecek" dedi.

1 biz üretim yapmıyoruz sadece demonte işi yapıyoruz
2 üniversite mezunu adamı 800 liraya çalıştır işçi asgari ücret
3 en önemlisi biz avrupanın yapmak istemediği pis işleir yapıyoruz avrupada solvent kullanarak baskı yok sadece eko sovent bizde sadece solvent solvent ne mi solvent : kanser
4 kallitesiz demeyin vestel seg ve daha alt gruplarına daha iyisini yapana kadar yaptıklarının en iyisi bu :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,527
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst