Zaman saati ile servo kontrol !

Scuba65

Üye
Katılım
25 Şub 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
58
Merhaba arkadaşlar.

Benim arı kovanlarım var.Baharda polen toplama işini manuel yapmaktayım.Çalıştığım için sadece hafta sonları toplayabilmekteyim.Hafta içi toplamak içinde zaman saatli ve servo motorlu bir sistem düşündüm. Mekanikçi olduğum için motor mil bağlantı kısmını hallederim ama elektronik kısmında takılıyorum.Kovan kapaklarına bağlı servo motorlar, sabahları istediğim saatte açılıp kapanabilmesi için bir zaman saatinden komut almalı diye düşündüm. Aynı anda paralel olarak 4 veya 6 servo motoru kumanda emirini verecek güçte günlük ve haftalık programlanabilen zaman saati devresi sizde varmı ? Yada devreyi dizayn edebilirmisiniz? Servo motorların açılır yada kapanırken hız kontrol devresi üzerinden geçmesi gerekirmi ? Zira arıların kapak kapanır yada açılırken kaçma şansları olsun. Enerji için 12volt UPS pili düşündüm.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla,

Salih Gülgün
 
Aşağıdaki ürün (MCB 50) işinizi görür ancak 220 V. ile çalışıyor.

ENTES Web Site | Urunlerimiz

mcb50.png
 
Arkadaşım zaman saatinin kontağından enerji alır kontaktör bobin ucunu beslersin 220 ac , kontaktör kontağınada 12 v dc vererek motorları kontrol edebilirsin.
 
legrant haftalık zaman saati varr bildiğim kadar ıle yıllık olması lazım tam olarak hatırlamıyorum deddıgım alet senın işini cok iyi gorur program ıcın se birşey dıyemem
 
Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim.220volt benim işimi görmez zira kovanların bulunduğu bölgede elektrik yok.Ancak 12Volt UPS pili ile yapabilirim. 12volt ile çalışan bir ürün yokmudur ?
 
bunu basit bi yoldan da yapabilirsin
telefonun ses hoperlörü warya ordan çıkış alırsın sonra sen bu teli aradığın zaman otomatik olarak işlemini başlatabilirsin (yani telefonu sen çaldırınca telefondan ses çıkıyor ya o çıkışı sen zamanlayıcı olarak kullanabilirsin ) eğer istersen telefonun alarmını kurarak ta bu uygulamayı yapabilirsin çok basit ve maliyetsiz bir işlem
ben bunu dendim çükü::::::D
 
eğer telefonu 12 volta güçlendirmek istersen çok basit bi devre kurman yeter sadece elektronikçiden istemen yeter (yada derdini anlat o kesin anlar)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,756
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst