zaman röleli devre

ömer_can

Üye
Katılım
27 Şub 2013
Mesajlar
26
Puanları
1
ben bu hocalar yüzünden devamlı konu açıyorum kusura bakmayın zaman röleli bir devre yapmam lazım biraz basit olması daha iyi olur yardım eder misiniz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
zaman röleli devre - Google'da Ara belirttiğim linkte devrede starta basınca k1 kontaktörü enirjilenir ve kontaklarını kapatır ve mühürleme yapılmıs olur yani elemizi starttan çeksek bile stopa basasıya kadar sistem çalısır starta bastığımızda aynı zamanda tr1 zaman röleside enerjilenir ve ayarlanan süre kadar saydıktan sonra kontağını kapatır ve k2 enejilenir oda kontaklarını kapatır ve motoru çalıstırır bu tarz basit devrelerle kalma bir kaç basit devrenin mantığını incele kendin devreleri çizmeye çalıs kumanda mantığın çözmeye bak ilerde çok işine yanrayacak.En basitinden proje okurken neyin ne ise yaradığını bilerek sistemi incelemelisin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…