YG Ölçü hücresi hakkkında

muurat_82

Üye
Katılım
6 May 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar çalıştığım tesisin Ölçü hücresinde bulunan Gerilim trafolarından biri arızalandı ve yüksek gerilimi okuyamıyoruz. Buna çözüm olarak piyasada yüksek gerilimin varlıgını anlayabileceğim bır cihaz veya alet gibi birşey varmıdır?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
En önemli gösterge voltmetrelerde gerilim degerlerini okumaktadır. Buarada her üc faz kontrolü yapabildiginiz gibi komutatör ile faz-faz arası degerleri de görmeniz mümkün. bundan baska gerilimin var olup olmadıgını eger metal clad hücre kullanıyorsanız kapasitif gerilim göstergeleri vasıtasıylada gerilimin var olup olmadıgını anlayabilirsiniz. Acık salt sistemlerde ise kontrol kalemine benzer mantıkla calısan yüksek gerilim dedektörleri vardır onları kullanabilirsiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst