einar

Üye
Katılım
27 Ara 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Firmamıza ait malzeme alımı yaptığımız alım merkezinin elektrik enerjisi direk tipi seksiyonerli 250kVA trafo ile sağlanmaktadır.Önceleri elektrik ölçümü A.G.’den yapılıyorken Tedaş hat ve trafo kayıplarını gerekçe göstererek ölçüm hücresini trafomuzu besleyen 1km’lik orta gerilim kablosunun başına taşıdı. Tesisimizdeki cihazlar aynı olmasına rağmen daha önceleri 500kWh gelen aylık fatura bu işlemden sonra 4700kWh gelmeye başladı.Bunun üzerine Tedaş’la görüşüp trafo direğimiz üzerindeki seksiyoneri açıp sayaç değerini okumak suretiyle bir deneme yaptık ,seksiyoner açık olduğunda bile sayaç değeri günlük 90kwh yazdı.(Yani aylık 30x90=2700kwh)

Tedaş bizi besleyen hattan başka bir yerin beslenmediği bilgisini verdi.Bu durumda sayacın yazmasını sağlayan şey ne olabilir?

O.G. yeraltı kablosunda toprağa kaçak olması ihtimalinde sayaç bu değeri yazabilirmi?

Tedaş’ın O.G. ölçü hücresindeki bir problem buna sebep olabilirmi?Örneğin akım ve gerilim trafolarındaki bir arıza,yanlış bağlama veya bunlardan toprağa bir kaçak olması durumu vs?


Durum hakkında bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa memnun olurum.

Saygılarımla..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bağlantılarda yanlışlık olmadığından eminseniz,Öncelikle,sayacı değiştirmenizde yarar var.Tekrar değerlendiririz !
 
Yazmayı unuttum afedersiniz , sayaç Simens marka dijital bir sayaç.Sayacın arızalı olup olmadığını anlamak için Tedaş sayaca bir ölçü kontrol sayacı bağlayarak 1 hafta değerleri kontrol etmiş ve sayacımızın arızalı olmadığına dair bir tutanak tutmuş.Ölçü hücresinin kontrolü için Tedaş'tan izin almak gerek sanırım.Ölçü hücresindeki bir problem sayacın fazla yazmasına neden olabilirmi acaba? Bağlantılarda nasıl bir yanlışlık olabilir?
 
Son düzenleme:
Seksiyoner açma işlemini Tedaş takip etmedimi ?Bu 90 kwh i ,onlar nasıl izah ediyor ?
 
tedaş, yedaş vs vs anca göbeğini kaşır gelecek parasına bakar biz de uğraşır dururuz.
 
Onlarda yorum yapamadılar,en son hat başı seksiyonerinin de açılarak sayaçların ve ölçü hücresi bağlantılarının kontrolü için dilekçe verdik.Başka biri de O.G. yeraltı kablosunda kaçak olsa sayaç daha fazla yazar demişti kabloda bir kaçak olması bu duruma sebep olabilirmi acaba?
 
Benzer bir durumu seneler evvel yaşamıştık TEDAŞ'a ait köşkte harici kesicili çıkış abone ölçü hücresinden sonra verildiği tespit edilmişti. Yani Siz A abonesi olarak B (O.G.)abonesinin bedelini de ödemiş olma ihtimaliniz yüksek. Bu kadar fark oluşmasına sebep ancak bu olabilir diye düşünüyorum. Müteahhitin yada taşeronun dikkatsizliği artı TEDAŞ ekibinin dikkatsizliği başkası anlatsa inanmazdım ama bizzat yaşadığım bir durumdur olay fatura geldikten sonraki incelemede meydana çıkmıştı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,175
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst