enerjisa ölçü hücresi muayene

shinning

Üye
Katılım
8 Ocak 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba,

Son günlerde çalıştığım şirkete ait özel trafo binalarında Enerjisa tarafından ölçü hücreleri kontrol edilerek "bazı eksiklikler ve uygunsuzluklar tespit edilmiştir" denilerek tutanak tutuluyor. Yapılan son kontrolde ölçü hücresindeki akım trafolarının ölçü sınıfının 1 olduğu ve bunun 0.5 ile değimesi gerektiği şeklinde bir tutanak tutulmuş ve 15 gün süre verilmiş. Bildiğim kadarıyla yönetmeliğe göre sayaç ile alakalı bir sorun olduğunda enerjisa (tedaş) sayacı kendisi değiştiriyordu. akım trafosu ölçü sistemine dahil olan bir eleman. Bu konunun yasal dayanağı nedir. Aksi halde bize hem çok iş hemde çok maliyet çıkacak gibi görünüyor. Mevzuat ile ilgili bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sayaç ve kombanzasyon için akım trafoları cl 0,5 olmalıdır.
 
arkadaşlar merhaba,

Son günlerde çalıştığım şirkete ait özel trafo binalarında Enerjisa tarafından ölçü hücreleri kontrol edilerek "bazı eksiklikler ve uygunsuzluklar tespit edilmiştir" denilerek tutanak tutuluyor. Yapılan son kontrolde ölçü hücresindeki akım trafolarının ölçü sınıfının 1 olduğu ve bunun 0.5 ile değimesi gerektiği şeklinde bir tutanak tutulmuş ve 15 gün süre verilmiş. Bildiğim kadarıyla yönetmeliğe göre sayaç ile alakalı bir sorun olduğunda enerjisa (tedaş) sayacı kendisi değiştiriyordu. Akım trafosu ölçü sistemine dahil olan bir eleman. Bu konunun yasal dayanağı nedir. Aksi halde bize hem çok iş hemde çok maliyet çıkacak gibi görünüyor. Mevzuat ile ilgili bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.
http://www3.epdk.org.tr/index.php/elektrik-piyasasi/mevzuat?id=68
Elektrik Piyasasında Kullanılacak Sayaçlar Hakkında Tebliğinin 2011 versiyonunda tesis güç durumuna göre akım trafolarının doğruluk sınıfları verilmiş ; inceleyebilirsiniz....
 
Öncelikle cevaplar için sağolun arkadaşlar. "öksüz çocuk" arkadaşımın bahsettiği dokümanı inceledim. Ancak dikkatimi çeken bir nokta var. İlgili tebliğ 4. bölüm geçici madde 5'te yeni kurulacak tesisler için akım trafosu 0.5 sınıfı olacak diyor. Halihazırda mevcut, daha önce kurulmuş tesisler için bu hüküm geçerli mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst