yer altı kabloları

ahmettty

Üye
Katılım
20 Eki 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar merhaba...forumunuza yeni katıldım,güzel paylaşımlar yapmak isterim...

Yüksek gerilim yer altı kablolarında
  • arıza nasıl tespit edilir?
  • ek yerleri ve nasıl ek yapılır?
  • kablo baslıkları
konularında acil ihtiyacım var,yardımlarınızı bekliyorum...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kablo arıza yerlerinin tespiti konusunda, google'ın arama motorlarında "kablo arıza" kelimelerini aratırsan karşına birçok firma ve yöntem çıkacaktır. Bu sitelerden Kablo Arıza :: Yeraltı kablonuz arızalı ise sorun etmeyin! sitesinde ise bu işin nasıl yapıldığı anlatılıyor. Yardımcı olacağını sanıyorum.
36 kV XLPE kablolarının eklerinin nasıl yapıldığına gelince; bu kabloların ekleri, genellikle ısı ile büzüşen ek muf malzemeleri ile yapılmaktadır. Marka vermek istemiyorum. Bu firmaların üretimleri arasında başlık malzemeleri de bulunmaktadır. Bulunduğun ildeki TEDAŞ Elektrik Dağıtım Müessesesine uğra. 36 kv kablolar için kullandıkları ek muf markasını öğren. Hatta satıldığı yeri bile söyleyebilirler. Ek mufu satan firma bu prospektüsü seve seve verecektir. Bu malzemenin kutusu içindeki prospektüste; ek mufun nasıl yapıldığına dair, şema ile açıklama bulunmaktadır. Montajı gayet basittir, her elektrikçi bilgisine sahip elemanlarca kolaylıkla yapılabilir. Yeter ki bu prospektüste yazılı açıklamalara harfiyen uy.
Hadi kolay gelsin
 
tamamen ek muf kullanıcaksın kablonun kesitine göre git elektrikçiye ek muf malzemesi iste verirler protelin denilen bi sıvı ile tineri karıstırdıgında ek yapacagın kutuya boşaltıyorsun belli bir süre sonra donacaktır vs...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst