yeni nesil ile eski Reaktif güç röleleri farkı

Yeni nesil röleler neredeyse eskimek üzere .Ama hala çalışma mantığını kavrayamayan pek çok uygulayıcı arkadaşım var. Eskiden Sayaçlar reaktif ve kapasitif yüklerin ortalamasını yazıyorlardı ve tek fazdan kontrollü röleler sistemdeki ihtiyaç duyulan kapasitörü devreye aldığında sayaçların dönme hızına bakarak bile sistemi kompanze ettiğimizi anlayabiliyorduk. Şimdi ise yani nesil sayaçlar her bi fazın reaktif ve kapasitif yüklerini ayrı ayrı yazıyor .Yani R fazında endüktüf bi yük var iken S fazında hiç bir endüktif yoksa veya R fazından çok daha düşük bir yük var is ve ve siz sistemi tek bir fazdan kontrol ediyorsanız örneğin R fazından röleniz devreye otomatik olarak kapasitör alacaktır ancak S fazının reaktif yükü olmadığı için sayacınız S fazı üzerinden kapasitif yazmaya başlayacaktır, ve siz farkına varana kadar kapasitiften cezaya gireceksiniz. Yeni nesil reaktif röleler üç fazıda kontrol ettikleri için sayaçla aşağı yukarı aynı prensipte çalışıp her bir fazın ihtiyaç duyduğu kapasitörü ve/veya reaktörü devreye alırlar .

Daha yeni rölelerin yolda pek çok firmanında Ar-Ge aşamasında olduğunun duyumlarını aldım umarım çok yakında bahsi geçen röleler piyasaya çıkar ve bizlerde son uygulayıcılar olarak çalışmayan fabrikalarda veya çok düşük yüklerle çalışan işletmelerde kompanzasyon problemlerini tek kalemde çözeriz...
Saygılarımla tüm meslektaşlarıma kolaylıklar diliyorum...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Forum istatistikleri

Konular
128,274
Mesajlar
916,379
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Yeni konular

Geri
Üst