Yapmış olduğumuz Scara robot

EMC2'nin kendi scara kinematigi var ama onu kullanmadim. Basit bir operator, gidecegi noktalari soyleyerek programliyabiliyor.
 
peki bu kinematik matris formullerini paylasıma acabilirmisiniz.
 
EMC2'nin kaynak kodu acik zaten, istedigin yerin koduna bakabilir ve degistirebilirsin.

Scara Kinematic
Diger Kinematik Kodları

Ayrica irc.freenode.net IRC sunucusu #emc kanalindan da detayli bilgi alabilirsin. Scara kinematigi icin öncelikle alex_joni ile görüş.
 
ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. konunun açıldığı epey olmuş fakat ben de bu konu üstüne yeni araştırma yapıyorum. projenin maliyeti hakkında bilgi verebilir misiniz?servo motor dışında scara robotlarda başka bir motor kullanımı uygun olur mu? İstediğin pozisyona hızlı gitmesini istiyorsak en mantıklısı servo motor gibi görünüyor.
 
Maliyeti tam hatirlamiyorum, zaten malzeme alimlarini da ben yapmadim ama aklimda kaldigi kadari ile mekanik kisim haric 4000-5000 $ tutuyor.

Bu is icin en uygun motor bence servo
 
sayın Emrah Bey;

Öncelikle yapmış olduğunuz çalışma için sizi tebrik ediyorum.
Sizde bir ricam olacak EMC2...ve Orocos hakkında elinizde döküman varsa paylaşabilir misiniz?
 
Sizde bir ricam olacak EMC2...ve Orocos hakkında elinizde döküman varsa paylaşabilir misiniz?

EMC2 ve Orocos acik kaynak kodlu projeler, butun dokumanlari Internette, kendi sitelerinde var. Ben de bu dokumanlari kullaniyorum, ayrica bir dokuman elimde yok.
 
Bu dedigin uygulamalarda Windows XP, realtime olarak calismiyor. Bunlarda, realtime calisan ikinci bir kernel var. Windows kerneli ve uygulamalari sanal makinede, bu realtime kernel'in ustunde calisiyor.

Yani paket halinde gelen bu sistemlerde aslinda 2 isletim sistemi var. Sanal makinede Windows XP'yi vermelerinin sebebi, kullanicilarin buna alisik olmalari ve kullanici arayuzlerini XP altinda gelistirmek istemeleri.

Kullanicinin karsisina dogrudan XP'nin cikiyor olmasi sanirim seni yaniltti. XP orada sadece arayuz, asil realtime isi altta calisan realtime kernel yapiyor.
 
Sunu da ekleyeyim. Mesela dedigin sistemlerde Windows gocse ve mavi ekran ciksa bile sistem calismaya devam ediyor cunku asil isi yapan realtime isletim sistemi hala ayakta oluyor.
 
videoyu izledim cok basarılı bi çalısma olmus ve benim scara robotunun yörünge ve dinamik denklemlerine ihtiyacım var bitirme ödevim için arastırmalarımda yetersiz kaldım eger bilgisi ve elinde döküman olan biri varsa benimle paylaşırsa cok sevinirim...
[email protected]...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,849
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst