Yanlış kod numaralı step motor geldi

merhaba arkadaşlar 57bhh82 (57HS22) motordan aldım datasheet baktığımda 3.6 olarak görüyorum . bu motoru 3.6 volt ilemi sürmem gerekiyor? koca motoru 3.6 volt ile beslemek bana pek mantıklı gelmedi emin olamadım.
 
motora elektrik vermiyorsun sürücü yada sürücüsü içinde olan kartlara elektrik bağlıyorsun
 
tabiki motora direk elektrik verilmez sürücüyü kemdim yaptım . sürücüyü 12 volt olarak yaptım elimde 12 volt ile sürülen step motorlar var onları çok güzel sürüyorum ama bu sözünü ettiğim (57HS22) motora bağladığımda motor dönmedi aşırı akım çekti sonra datasheet baktığımda 3.6 volt olduğunu gördüm .
bu motoru kullanan arkadaşlar varsa motoru sürdükleri sürücüyü kaç volt ile beslediklerini yazabilirmi.
 
data sheet te hem paralel hemde seri bağlanabilir olarak gözüküyor. Kablo renklerini doğru bağladınız mı
 
paralel
kırmızı-mavi a+
sarı- siyah a-
beyaz-kahve b+
turuncu-yeşil b-

seri
kırmızı a+
siyah a-
beyaz b+
yeşil b-
 
ben unipolar olarak sürdüm . aşağıdaki şema temsili. ben pic +uln2003+ mosfet kullandım daha öncede dediğim gibi elimdeki 12v step motorları çok güzel sürüyorum hiç sorun yok bu motoru takınca sorun oldu.


Unipolar_stepper_circuit_schematic.png

kırmızı 1
siyah 2
beyaz 3
yeşil 4

turuncu,kahve,sarı,mavi ortak uçlar yani bu uçları + ya bağladım.

siz bu motoru sürdüğünüz sürücüyü kaç volt ile beslediniz acaba?
 
merhaba arkadaşlar 57bhh82 (57HS22) motordan aldım datasheet baktığımda 3.6 olarak görüyorum . bu motoru 3.6 volt ilemi sürmem gerekiyor?

Datasheet de verilen voltaj değeri ile gerçek voltaj değeri arasında çok fark oluyor.

http://setppingmotor.blogspot.com.tr/
Stepper motor ratings and specifications

Stepper motors nameplates typically give only the winding current and occasionally the voltage and winding resistance. The rated voltage will produce the rated winding current at DC: but this is mostly a meaningless rating, as all modern drivers are current limiting and the drive voltages greatly exceed the motor rated voltage.

Step motor için max voltaj değeri (hangisi küçükse);
  • Motorun ısınmaması için; 32 x karekök(indüktans)
  • hız için: (min 15, max 25) ortalama 20 x klavuz (datasheet) voltaj değeri.
Diğer bir sınır ise step motor sürücüsünün max voltaj değeri!

Aşağıdaki yazıda step motor sürücüler akımı sınırladığı için, klavuzda verilen değerin 20 katı kadar voltaj ile kullanabileceğiniz belirtiliyor. Örnek olarak 2.8V 1.68A Nema 17 motor ele alınmış.

http://blog.inventables.com/p/stepper-motors.html
Current and Voltages

Stepper motors have a rated voltage and current. A typical stepper motor like our NEMA 17 might have a rated voltage of 2.8 Volts and a maximum current of 1.68 Amps. This basically means if you hook it up to 2.8 Volts it will draw 1.68 Amps. If you try to run it at a higher voltage it will draw more current and get excessively hot. Most people don’t hook motors straight to a voltage source. They use a stepper motor driver. Stepper motor drivers regulate the current. If you hook it up to to 12V, for example, the motor while attempt to draw more current, but the stepper motor driver will not allow that to happen and use high frequency pulses to limit the average current to the desired maximum value.

Stepper motors are designed to work this way and it is safe to run the motors at up to 20 times the rated voltage. You will actually get better performance by running at a higher voltage than the rated voltage.

Warning
Stepper motors can safely run run quite hot even when running under correct parameters. It won’t hurt the motor, but you should also be concerned with personal safety from burns or heat damage to your machine. Test the settings in your machine and set the current at a reasonable value.
 
Son düzenleme:
mavi-sarı turuncu-kahve birbirine bağlıcaksınız bu uçlara ayriyetten birşey bağlamayın
 
mavi-sarı turuncu-kahve birbirine bağlıcaksınız bu uçlara ayriyetten birşey bağlamayın

motoru unipolar olarak sürdüğüm için bu uçlar + ya bağlanması lazım boşta olursa motor nasıl dönsün yukardaki şemaya bakarsanız. bağlantılarda sorun yok benim kafamı kurcalayan tek şey motorun voltajı.
 
motoru unipolar olarak sürdüğüm için bu uçlar + ya bağlanması lazım boşta olursa motor nasıl dönsün yukardaki şemaya bakarsanız. bağlantılarda sorun yok benim kafamı kurcalayan tek şey motorun voltajı.

paralel bağlantı şeklinde bağlıyacakınız unipolar için
 

Forum istatistikleri

Konular
128,406
Mesajlar
917,335
Kullanıcılar
450,312
Son üye
ErkanGlc

Yeni konular

Geri
Üst