yıldız ucgen yol verme sartı

Usta kısaca arabanın motoru iyiyse herzaman 5. Viteste kalkalım..sizce mantıklı mı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
vananın kesinlikle açık olması lazım çünkü mototra aşırı yük binmemesi lazım kapalı olsada bişey olmaz ilk anda ama pompaya zara verirsiniz fazla akım çeker
 
Asenkron motorlara adında da belli olduğu gibi işi, amacı veya beraber kullanıldığı ekipmandaki torku ve aktarımı önemli olmadan yıldız üçgen yol verilebilir.Fakat istenilen kapasiteye göre motor seçimi kaydıyla!
Bana göre bu durumda yumuşak kalkışı düşünmen daha hayırlı olur.(örnek Inverter veya Soft starter gibi)Ve burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus pompa durduktan sonra hemen yeniden start almaması çünkü:pompanın suyu bastığı yöndeki su pompa durunca ters yönde hareket eder ve pompaya baskı yapar, ilk kalkışta oluşan demenaj akımı normalinde üzerine çıkmasına sebep verir.Veya suyu bastığı hatta su geri basmaması için çek valf uygulaması yapılırsa son derece isabetli olur.
 
motorun fazla akım çekmesi hem üretici hemde tüketici tarafından istenen bir durum değildir uzun vadede motor ömrünüde etkileyeceğini düşünüyorum hernekadar trafo gücümüz bunu karşılasada her işletme aynı koşullarda değil birgün yük azdır karşılar birgün yük çoktur karşılamaz zaten trafo güçlerinide ihtiyaçlarımıza göre seçiyoruz ihtiycamızın çok üstünde trafo gücü seçmeyi pek istemeyiz maliyet açısından
 
pompa cıkısını kalkışta kapalı tut ve sıstemın yeterlıyse dırek kaldır
22kw derın kuyu pomlarım böyle çalışıyor
250kw motorlar bile 380v 50hz fin normlarına göre direk çalıştırıyoruz yeterki trafo ve kablon uygun olsun
saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst