Yıldız üçgen motor startta iken kendi kendine sag sola dönüyo neden olabilir?

Katılım
10 Ocak 2010
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar işletmede kırıcı motorumuz var 45 kw yıldız üçgen çalışıyo fakat daha önce hiç karşılaşmamıştım motor çalışırken kendi kendine hem yönünde dönüyo hemde durup tam tersi dönüyo.bunun kırıcıya zararı yok fakat neden böyle bişi yapar.herkese iyi çalışmalar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kumanda devresın muhtemel kopru vardır ve ordan kendı devresını tamamlıyodur
 
Sn Hasan İşler merhaba, motorunuz tek yön olarak çalışıyorsa panodan motor uçlarını söküp devrenin normal çalıştığını görmelisiniz derim normal çalışmadan kastım kontaktörlerin sıra çekip bırakması akabinde çıkış voltajını normal olup olmadığının kontrolü eğer sisteminiz normal ise motor sargılarınızda problem var demektir daha önce böyle bir durumla karşılaşmıştım motor yıldızda farklı üçgende farklı çalışıyordu
 
Herşey normal enerji normal hiç biyerde sıkıntı yok dediğiniz gibi sargıda problem var sanırım.artı herzaman yapmıyo ara sıra.tşk ler iyi çalışmalar.
 
eger motorunda yıldız ucgen rölesi yok ise zaman rölesi ile mühürlme yapıp yıldız ucgen sıstemı ize otomatık devresi bu dedıgının tek bir sebebi fazın bırı gelmıyor veya faz noturleşıyor fazları olcmenı tavsiye ederım..yukte ıken fazlar mator uclrından dönuş yapacagından net görünebılır o yuzden motor uclarını sokup boşta fazları olcmelısın kolay gelsın
 
hasan mesajı dikkatli okudum senin fazın biri nötr leşiyor yada kesiliyor motor bobini ustunden r s t fazlar diger eksigi tamamlıyor kolay gelsin
 
Merhaba arkadaşlar işletmede kırıcı motorumuz var 45 kw yıldız üçgen çalışıyo fakat daha önce hiç karşılaşmamıştım motor çalışırken kendi kendine hem yönünde dönüyo hemde durup tam tersi dönüyo.bunun kırıcıya zararı yok fakat neden böyle bişi yapar.herkese iyi çalışmalar.

imkanın v arsa her faza ampermetre tak veya varsa akımlara bak ters dönüyorsa mutlaka motorun iki faza kalıyordur.
buda fazlar arası akım farklılığıyla kendini gösterir.motrun içindeki sargıların ek noktaları akım geçirirken zorlanırsa bu durum oluşur ve volt ölçümleri seni yanıltır.
 
kırıcının çeneleri 2 taraflı ise iki tarafında eşit aşınması için özellikle devre bu şekilde dizayn edilmiş olabilir
 
kırıcı makinalarda kırma esnasında motorun zorlanması veya sıkışma durumlarında emniyet açısından ve sıkışmayı gidermek açısından motorun geri dönmesi sağlanır. genelde bu motor akımı ölçen bir röle ile kontrol edilir. motor kumanda panosunu incelerseniz. durumu çözersiniz diye düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst