Yıldız Üçgen Yol Vermede Termiği Nereye Takmalıyım?

mustafa

Üye
Katılım
6 Eki 2006
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlaryıldız üçgen yol vermede termiği daimi kontaktörün çıkışına takmak ile girişe takma arasında fark varmıdır. Veya termiği nasıl bağlamalıyım şekil olarak tardımcı olbilcek arkadaşlar varsa şimdiden tşkkr ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Termiğin, kol üzerine konması halinde,hem daha ekonomik ( ana devredekinin 0,58 katı küçük olması nedeniyle ),hem daha emniyetli koruma sağlanmış olur.Motorlar bölümünde,değişik şemalar bulabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Yıldız -Üçgen şema.rar
    7.7 KB · Görüntüleme: 160
eklemek istediğim bir konu var termiği o kısıma konulduğunda yapılan bir hata var ben bir çok kez denk gelmişimdir.bu yüzden kaç tane motor yandığına şahit olmuşumdur.termiği ana kontaktörden sonra konulduğunda akımını ayarlarken motor akımının yarısına göre ayarlamak gerek bunu bilmekte önemlidir.tşk
 
oraya buraya diye arama. sigortanın çıkışına 1 adet motor koruma şalter koy gerisini düşünme.
 
Yızdız üçgen sistemde ana hat üzerine(Kontaktörlerin üsttünde) takılacak olan termik akımının motor nominal akımına eşit olması gerekir. Örneğin motor etiketi üzerinde 10A yazıyorsa 10A'lık termik kullnaman gerekir.

Kontaktör çıkışlarına bağlayacaksan ana veya üçgen kontaktörün çıkışına takman gerekir.Termik ayarınıda motor nominal akımın 0,56 katına sabitlemen gerekir. Çünkü kontaktörler üzerinden artık akım 2 ye bölünmüştür. Akımın yarısı ana kontaktör üzerinden yarısı üçgen kontaktörü üzerinden geçmektedir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,670
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst