Yüksek güçlü sürücü, düşük güçlü motor??

aykutytu

Üye
Katılım
11 Nis 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Tesisimizde muhtelif güçlerde Mitsubishi marka AC sürücüler mevcut. Şuan yedek çalışması yapmaktayım. Malum kriz nedeniyle maliyeti aşağıya çekmem istendi.
Dolayısıyla aklıma gelen büyük güçteki sürücüyü küçük motorlar için de kullanmak oldu. Böylelikle tek bir yedek ile 5-6 sürücünün yedeğini almış olurum fakat pratikte bunu yapmak mümkün müdür? Örneğin 11kW lık bir sürücüyle 1.1,1.5,2.2, 3, 5.5, 7.5 ve 11kW gibi motorları sürmek mümkün müdür? Mümkün ise bunun sınırları nedir ve parametrelerde ekstra bir değişikliğe gerek var mıdır?

Teşekkürler, saygılar...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
genelde her sürücüde bir oran vardır. Bu akım oranına bağlı kalarak küçük kw'lar çalıştırabilirsiniz. Örnek: 1/6 oranında ise 60 amperlik sürücü ile 10 amperlik motor sürebilirsiniz. daha altında da sürme imkanınız olur ancak sürücü koruma fonksiyonlarını tam olarak yerine getiremeyebilir.

iyi çalışmalar
 
herhangi bir problem olmaz. yapman gereken motor parametrelerini girmek. yalnız büyük sürücü malum daha fazla para demek. büyük sürücüyü taktıktan sonra küçüğünü sipariş verip geldiğinde onunla değiştirmeni, büyük sürücüyü yeniden yedeğe almanı tavsiye ederim.
 
yeni nesil hız kontrol sistemlerinde çıkış kw ile ilgili set değerleri tanımlayabiliyorsun. user manul e bakarsanız çıkış kw ile ilgili detaylar vardır.
 
Bir problem olacağını sanmıyorum ancak maksimus arkadaşın da söylediği gibi sistemin verimli çalışması konusunda aksaklıklar yaşayabilirsiniz.
 
saayın arkadaşım ufak tefek sorunlar yaşayabilirsin Örneğin 11kW lık bir sürücüyle ,1.1,
3, 7.5 ve 11kW her birine termik ile korusan daha faydalı gibi olur sürücü çıkışından ama bu işlemi bence yedek amaçlı kullnaırsan daha iyi olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst