xlpe pens ampermetre

İşletme girişinden pensampermetreyle ölçüm yaptım az önce ve okuduğum değerler şöyle xlp kabloda herfazın ortalaması 65 amper ama og. akım trafosu sekonderinden ortalama 13 amper okudum arada büyük bir yanılma var
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Akım trafosunun sekonderinden 13 A okudum ifadesini pek anlamadım. Bundan kastın akım trafosunun sekonderine bir ampermetre bağlayıp sekonder akımını doğrudan okumaksa. Sisteminde 25/5A akım trafosu var ve işletme akımın 65 A demektir . Eger öyleyse oradan hızlı bir şekilde uzaklaş..

Kolay gelsin.....
 
Akım trafosunun sekonderinden 13 A okudum ifadesini pek anlamadım. Bundan kastın akım trafosunun sekonderine bir ampermetre bağlayıp sekonder akımını doğrudan okumaksa. Sisteminde 25/5A akım trafosu var ve işletme akımın 65 A demektir . Eger öyleyse oradan hızlı bir şekilde uzaklaş..

Kolay gelsin.....




Evet sekonder kısmının sayaca gelen ucundan okudum 13 amperi akım trafosu yüksekde olduğu için ne şekilde bağlı olduğu hakkında fikir sahibi olamadım fakat akım trafosunun etiketi aşağıdan görünüyor,etiketinde 25-50/5 yazıyor eğer 25/5 şeklinde bağlanmışsa 2 katı akıma nasıl dayanıyor bu akım trafosu bildiğim kadarıyla en fazla %20 ek olarak yüklenebilir.

Eğer durum böyleyse bu akım trafosunun kısa sürede patlaması gerekmez mi ?
 
Akım trafolarının güçleri kullanılan yükten (sayaç ) oldukca fazla olduğundan %20 nin üzerindede uzun süre çalışabilirler. Sizin 65A lik yükünüzde büyük bir ihtimalle sürekli yük değil bu yüzden siteminiz bugüne kadar zarar görmemiş olabilir . Bu durum bundan sonra zarar görmeyeceği anlamına gelmez. Biran evvel bağlantı gurubunu 50/5 olarak değiştirmenizde fayda var.

Birde sayaç sistemlerinde çift pirimerli trafo kullanılmaz. Eğer sayacınız süzme sayaç değilse faturadaki çarpım katsayısını bir inceleyin. İki katı elektrik faturası ödüyor olabilirsiniz..

Kolay gelsin.....
 
OG Noktalarıdan direk ölçüm, Her akım ve gerilm trafosu üzerinde VA değeri yazar, öte yandan, pens ampermetre üzerinde ise kullanılabilecek gerilim seviyesi yazar, belirtilen seviyeler yada limitlerin üzerinde kullanılmaması gereklidir. Zararı nedir konusunu arkadaşların araştırmasına bırakıyorum, bu konuda fikir verebileceğini düşünerek aşağıda
sitemizin linkini vereceğim. iYİ ÇALIŞMALAR.
Orta Gerilim Voltmetre Ampermetre
 
Ben ölçtüm, AG' den de ölçüm yaptım, çeviri oranlarına göre hesap yaptığımda XLPE kablodan ölçtüğüm akım aynen doğru çıktı, yani pensampermetre ile XLPE' den ölçüm yapılır (toprak uçları iki taraftanda açık olmalı)
 
og nin cektigi akım nedir ki ya ufak bir deger niçin ölçmeyi düsünüyorsun salla gitsin :)
 
Pens ampermetrelerle O.G. kablolarda ölçüm yapılabilir.Yapacağınız ölçümün doğruluğu aynen A.G. kablolarda yaptığınız gibi olacaktır.

Çünkü pens ampermetre dediğimiz alet okadar akıllı değildir. Ölçüm yaptığınız kablonun dışından o kablonun A.G. mi yoksa O.G. mi olduğunu bilemez. Burda önemli olan 3x kabloların dışından ölçüm yapmamaktır. Tabi toprak akımını ölçmeyi düşünmüyor iseniz.

D İ K K A T ÇOK ÖNEMLİ.

Bir arkadaşımız pens ampermetreyle enerjili kablonun tesbit edilebileceğini yazmış .
Sakın sakın ha ..Akım ölçen hiçbir cihazla gerilim kontrolü yapılmaz. Bu iş için ayrı cihazlar var.

Sakın sakın sakın akım ölçen bir cihazda 0 (sıfır) gördünüz diye (bu cihaz her ne olursa olsun) kabloya müdahale etmeyin.

Akımın 0(sıfır) olması gerilimin olmadığı anlama gelmez.

Ve site yöneticilerini uyarıyorum . Ölümcül sonuçlar doğuracak bilgilere lütfen müdahale edin. Bu mesele o buna ne dedi bu ona nedediden çok daha önemli.

Pens ampermetreyle kontrol ederim sıfırsa kabloyu keserim yazısı bu sitede durduğu sürece hepimiz vicdani sorumluluk altındayız demektir.



bu siteye üniversiteye başladığım ilk yıllardan beri üyeyim ve ilk defa bir konuda yazıyorum. değerli arkadaşımın bahsettiği metni okurken harfi harfine aynı şeyleri düşündüm. lütfen fenasi rumuzlu arkadaşımızın konudaki yazısını derhal kaldırınız! lütfen mesleğinizin ciddiyetinin farkında olunuz. doğruluğundan emin olmadığınız bilgileri başkalarıyla paylaşmayınız!
 
Merhabalar og xlpe kablosunu tes markalı pens ampermetre ile akımını ölçebiliriisn ben denedim ve öyle fazla akım veya yanıltıcı akım durumu yok kablodan ne akım geçiyorsa 95 lık 240 lık xlpe kablodan geçen akımı ölçebiliriisniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,209
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst