Windows 8'in touchpad'leri

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,214
Puanları
3,256
Konum
BURSA
[h=2]Merakla beklenen Windows 8 ile birlikte yepyeni touchpad'lerle karşılaşmaya hazır olun.[/h]
Eğer çoklu dokunmatik touchpad'e sahip Windows 7 yüklü bir laptop kullanıyorsanız, touchpad'inizle neler yapabileceğinizi az çok biliyorsunuzdur. Parmak hareketleriyle fotoğraf ve diğer içeriklere zum yapabilmek, rotasyon işlemi ve sayfa çubuğunu kaydırmak gibi birçok işlemi yerine getiren çoklu dokunmatik teknolojisini destekleyen touchpad'ler, aslında halen yetersiz ve potansiyelinin oldukça altında çalışıyor.

Synaptics ve Microsoft, işte tam bu noktada beraber çalışmaya başladı. Bu çalışmanın amacı ise touchpad'lerin potansiyelinin altında çalışmasına neden olan sorunları ortadan kaldırmak. Bu anlamda Windows 8, touchpad'lerin daha iyi çalışabilmesine izin veren yeni bir yazılım katmanını destekleyecek. Bu şekilde kullanıcı aynı anda objeleri istediği yere çekip döndürebilecek.

Ancak bu yeni yazılım katmanının çalışabilmesi için de yeni bir donanıma ihtiyaç duyuluyor. Yüksek kalitedeki touchpad'lerdeki en yeni imaj-tabanlı sensörler her ne kadar bu iş için yeterli olsa da, birçoğu maalesef dahili PS/2 bağlantı birimini kullanarak bilgisayarlara bağlanıyor. Bu ise touchpad'lerin hareketleri kısıtlı standart fareler gibi çalışmasına sebep oluyor.

Synaptics ise yeni bir standart getirerek touchpad'lerin PS/2 portu dışında I2C (göz-kare-göz) veriyoluyla bilgisayarlara bağlıyor. Bu ise touchpad'lerin gereken veriyi alarak bağımsız birçok hareketin aynı anda yapılabilmesine olanak veriyor.

Şirketten yapılan açıklamada laptop üreticilerinin bir kısmının bu yeni teknolojiyi destekleyen ürünler üzerinde çalıştığını dile getirirken, Windows 8 öncesi bu teknolojiyi kullanan cihazların kullanıcılara sunulması gerektiğinin altını çiziyor.



Alıntıdır.

Windows 8'in touchpad'leri - Hrriyet Teknoloji
 

Forum istatistikleri

Konular
128,433
Mesajlar
917,575
Kullanıcılar
450,357
Son üye
HiçBilmiyorum

Yeni konular

Geri
Üst