wincc ile s7 200 cpu222 yi nasıl haberleşir?

crowdante

Üye
Katılım
10 Şub 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba. elimde s7 200 cpu222 işlemcili bir plc var. içine basit bir program yazdım. yalnız giriş ve çıkışları wincc ekranında göstermek istiyorum. Basit bir Scada programı yapmayı düşünüyorum nasıl yapabilirim. wincc yerine daha kolay bir scada kullanabilirmiyim. çok acil yardım ederseniz sevinirim. Saygılar herkese kolay gelsin.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Kardes wİncc ile haberlestirmen cok kolay input ve outputlari tag olarak ata mpi uzerindende haberlestir tamamdir
 
bu sorunun cevabını inan bende 1 aya yakındır bekliyorum. Hiç kimse bak kardeş şöyle şöyle yaparsan haberleştirirsin demedi.. opc server diyolar onu da kurduk olmadı. wincc 6.0 da sadece s7 300 ve 400 seçeneği var. programı flexible yazmak zorunda kaldım sırf bu yüzden ondan da rapor alamıyorum (sebebini bilmiyom alamazsın dedikleri için).

konuya hakim olan bir arkadaş varsa bize yol göstersin ne olur
 
200 slave dir haberleşmez
 
Şöyle bir baktım da forumda kimse s7-200 ile wincc'yi nasıl haberleştirirz konusuna tam bir açıklık getirmemiş.Bazı mesajlarda haberleşmenin mümkün olmayacağı belirtilmiş.Bugün yaptığım bir proje sonrası gördüm ki s7-200 ile wincc gayet harika bir şekilde haberleşiyorlar.

Burada ihtiyacımız olan program PC Accees.Programın kurulumu forumda mevcut.Peki ne yapıyor bu PC Access? Programda kullandığımız sembolik adresleri pc access ile tagleyip OPC server üzerinden wincc'ye
gösteriyoruz.Şimdi küçük bir örnek ile açıklayayım;

Öncelikle plc programımızı sembolik adresleme tekniğini kullanarak yazıyoruz.

Ardından PC access programını açıp gerekli plc ve bağlantıyı tanımladıktan sonra programızı import ediyoruz.

Programı import ettikten sonra PLC programımızda kullanılan adreslerin tag olarak PC Access programına aktarıldığını görüyoruz.


PC Access tagleri istediğiniz data tipinde yüklemezse, tagi sağ tuş tıklayıp properties kısmından data tipini değiştirebiliyoruz.


Bu kısımdan sonra PC Access programı ile işimiz bitiyor.Projemizi kaydedip çıkıyoruz.
Sırada wincc tarafındaki ayarlamalar var.İlk önce tag management altından yeni bir bağlantı yaratıyoruz.Açılan pencereden ise OPC server kullanacağımız için "opc.chm" seçiyoruz.


Bağlantı eklendikten sonra taglerimizi wincc'ye aktarabilmek için bağlantıyı sağ tıklayıp system parametres kısmına giriyoruz.Açılan opc item manager penceresinde biraz bekledikten sonra local ağa bağlı S7200.OPCServer belirecek.Tek tıklama yaptıkdan sonra browse server butonunu tıklıyoruz.Bu aşamadan sonra tagleri aramada kullanılabilecek bir filtre geliyor.Biz tüm taglerimizin projeye aktarılmasını istediğimiz için hiçbir seçeneğe dokunmadan next butonuna basıyoruz.


Bu adımdan sonra OPC server üzerindeki ( yani daha önce pc accessde tanımlanmış) taglerimiz karşımıza geliyor.İstediğimiz tagleri tıklayarak add items butonuna tıklıyoruz.Karşımıza çıkan bağlantı yaratılsın mı penceresinde eveti tıklayarak devam ediyoruz.

Bu adımdan sonra taglerimiz wincc projemize eklenmiş oluyor.Bu adımın ardından ise S7200_OPCServer bağlantısını sağ tıklayarak properties penceresini açıyoruz.Burada server list adı altında bilgisayarımızın adı çıkacak.Bu pencerede tekrar properties'i tıklayarak <LOCAL> yazan kısıma kendi bilgisayarımızın adını yazıyoruz.Örnekte server list'de RDNC yazıyor.Yani <LOCAL> yazan kısım RDNC olarak değiştirilecek.


Bu kısımıda başarıyla hallettiysek taglerimiz winccde kullanılmaya hazırdır.

İyi çalışmalar dilerim.
 
tonightsthenight arkadaşın açıklaması güzel görünüyr. wincc ile s7 200'ün haberleştirilmesi için güzel bir yazı hazırlıyorum. en aceminin bile kolaylıkla anlayabileceği bir dilde. yakında bitirir rapide atarım.
 
tonightsthenight arkadaşa helal olsun artık rapor alabilirim
 
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederimm çok güzel bi şekilde haberleştirdim S7 200 ile Win cc yi ama bi sorun var PLC de gerçekleşen bi olay Win cc ye biraz geç yansıyor yaklaşık 4 - 5 saniye kadar sonra yansıyo bunun için gerekli bi haberleşme ayarı falan varmı yoksa normalidemi bu şekilde haberleşiyor?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,445
Mesajlar
917,678
Kullanıcılar
450,381
Son üye
sedobaki

Yeni konular

Geri
Üst